Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с монитора или?

Featured Replies

Монитора ми понякога сменя цветовете, става по "зеленикаво" всичко. Къде е проблема?

19" GERITEC FlatScreen CRT-Monitor

19" SVGA color screen, 0,25mm Lochmaske, Flachbildröhre, max. Auflösung 1600x1200, H-SYNC 30-98kHz, V-SYNC 50-160Hz, Bandbreite 202,5MHz, Anschluss 15-polig, OSD, Power Management, TCO 99

Редактирано от flatron (преглед на промените)

Монитора ми понякога сменя цветовете, става по "зеленикаво" всичко. Къде е проблема?

<{POST_SNAPBACK}>

Приемам , че говориш за CRT монитор. Цветовете се образуват като комбинация от 3 лъча с цветове червен( Red ), зелен( Green ) и син( Blue ). В твоя случай ти изключва червения лъч и става като в китайската телевизия предполагам :)

Ако е само за момент е добре, но проблема ще се задълбочава. Причините могат да са много и зависи на колко години ти е монитора. Ако е в гаранция, носи го на сервиз. Ако е извънгаранционен, карай го докато се скапе съвсем и го изхвърли.

:bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Не бързай да го изхвърляш! По-добре го занеси на сервиз.

Когато започне да си мени цвета, провери:

1. Отзад захванал ли си го стабилно накрайника към порта с винтчетата.

2. Ако да, размърдай кабела или го усучи - може и по- силничко. Ако цветовете се менят или пък се възстанови нормалния цвят - то имаш закъсани жички в кабелния сноп влизащ в накрайника. Това може да се ремонтира. Занеси го на сервиз.

3. Ако няма промяна - пак на сервиз - почти сигурно е, че може да се поправи.

Успех! :bye:

Ако не е описаната работа със сигналния кабел има проблеми с видеоусилвателите. Доста им е топло и дефекта се отстранява е сервиз.

Не давай тъпи идеи да се ползва докато се скапе съвсем. Да не си караш колата докато блокира двигателя? И след това да я хвърляш за скрап?

Все още може да се оправи за 10 - 15 лв.

Ако не е описаната работа със сигналния кабел има проблеми с видеоусилвателите. Доста им е топло и дефекта се отстранява е сервиз.

Не давай тъпи идеи да се ползва докато се скапе съвсем. Да не си караш колата докато блокира двигателя? И след това да я хвърляш за скрап?

Все още може да се оправи за 10 - 15 лв.

<{POST_SNAPBACK}>

И къде ще го оправят за 10- 15 лв. ако не е тайна.

За тези пари в Бургас няма и да го отворят.

Аз между другото имам 7 годишна Belinea, която прави такъв проблем поне от 3 години( беше и минала гаранцията, когато започна да го прави) и още не се е скапал. Така че малко по - спокойно.

:bye:

Редактирано от lordjohn (преглед на промените)

Признавам, GERITEC не познавам, но с тези данни: "FlatScreen CRT-Monitor , H-SYNC 30-98kHz,TCO 99" предполагам ,че е производство 2000г-2001г и поддържа 1024х768@120Hz.

Не изхвърляй монитора.Предполагаем още кинескопът е Samsung, LG, Panasonic или Mitsubishi.Предполагам дефекта със зеленото го оправяш с потупване.Идентичен проблем (ставаше червен) при мене се оказа студена спойка на транзистор, участващ във видеоусилвател на монитор KFC.Платка качена на цоклите на кинескопа.Този област от вътрешното пространство на монитора е подложена на големи температурни разлики вследствие работа-покой.

Друг подобен проблем се оказа студена спойка във интерфейсния куплунг на видеокартата (необичайно за многослойна платка и смд монтаж на елементите).

Най-малкото обясни проблема в радиосервиз и се уговори за евентуален ремонт.

Успех

• Автор

Благодаря за всички съвети засега стана с кабела. Ако пак прави проблеми ще пробвам и другите предложения. :bye:

преди месец си смених монитора стария ми беше МАГ направи ми абсолютно същия номер питах техник от какво може да е и ми каза че имало някаква шийка на кинескопа която се е зацапала и от това ,ударих монитора отгоре в задната част и от тогава не ми е правило така но не те съветвам да го правиш,занеси го на техник най добре успех :ph34r:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.