Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за клок на е4300

Featured Replies

Гледах доста клипчета с клок на този процесор.Искам да попитам има ли начин(програма,защото биоса ми няма опция за настройка на шината и други) да го клокна с дадена програма примерно поне до 2гигахертца.Конфигурацията ми е dell390 cpu-e4300,chipseat-i975x,3gb ram na 800(до колкото знам това дано чете само на 667),hard disk sata2 160gb(не му знам марката),video card-quadro nvs 285,захранване стандартното за делл390-375вата(смятам да взема примерно един фортон400/450/500 вата).Мерак ми е и така знам че няма да има осезателен ефект но ми се занимава с глупости.Много ще се радвам ако успея да го направя.И дали с програмата която ще ми препоръчате ще може да си остане клока а не само временно.Мерси предварително,ако трябва още нещо да кажа за копютъра питаите ме ако мога да го намеря ще ви го кажа.Благодаря!

• Автор

Маи не си ми прочел първият пост че не мога да влезна в биоса и да барам там?Искам ако може с програма!Това съм го чел никъде не видях програма.

това 975 e дървен чипсет, трудна работа е клок...

има 2 варианта:

1.BSEL mod - вадиш процесора и с електорпроводящ лак сменяш шината и напрежението (аз съм сменял само шината на e2180 но не беше стабилен...)

2. clock-gen обаче трябва да намериш по дъното чипа, който генерира clock-a на FSB и той да се поддържа от програмката

3. setfsb друга програма за клок, същите изисквания като горната...

при клока с програмите няма как да пипаш напрежението, варианта или на default напрежение - колкото може или go вдигаш с bsel mod и после клок от програмата... и двете програми работята на 2000/xp/2003, но не и на vista/7

хубавото на клока през програма е че при проблем рестартираш и си пак на нормалната честота, освен това избягваш и fsb strap (честоти при които дъното не пали, тоя проблем е при клок от биос и то при доста високи шини, различни от стандартните 266/333)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Успех колега. :)

Редактирано от returned™ (преглед на промените)

• Автор

Ето това е доста полезно.Свалям ти шапка брат.Най-после да получа нещо смислено.Мерси много ама много дано стане.Мерси мерси мерси

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте пак.Значи опитах с клокгена и сетфбс и не ми даваше.Цъках наляво надясно дава ми с няколко PLL да работя без да забива,но се съмнявам че са истински.Значи пробвах много опции и изведнъж ми показваше от 1.8 на 2.1 обаче взе да загрява(всъщност не а аз се бях объркал) и се уплаших и го върнах на 1.8 но и аз не знам как го направих.Сега пробвам пак всичките комбинации и не мога да го подкарам и това си е.Да не би нещо ддз да има вече някаква защита ддз.Къде да гледам точно за този PLL.Намерих едни но незнам дали са те пък и ги няма в програмите.(sch5514d-ns,8s129940e ето тези мисля че са но ги няма в изброените програми cyp6253,cy284100xc)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.