Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Представяне MS Longhorn Server и MS Vistа

Featured Replies

Come 2007 when you pick the Windows Vista box off shelves, the printed requirements on that box will be simple: 800MHz CPU, 512MB RAM, and a DirectX 9.0-Capable graphics card. Users who want the "premium experience" (read: Aero interface) will need 1GHz CPU, 1GB of RAM, and plenty of RAM for that DirectX 9.0-Capable graphics card. Those requirements will likely never change, at least not for the first release of Vista.

If you're an original equipment manufacturer (OEM) like Gateway or Dell, it gets much more complex than that, however. For OEMs, there is a higher standard to meet if they wish to place a "Vista Premium" sticker on a laptop or desktop computer. The logo sticker is meant to assure consumers that Microsoft's Windows Hardware Quality Labs (WHQL) have validated a machine's configuration, and OEMs use the process, even if they don't love it.

Това са последните новини около хардуерните изисквания на Windows Vista.Все още няма официален източник,но това са най-вероятните параметри.Или ако искате да имате Vista трябва да имате 800 мегахерца процесор,512 памет и Директ Х 9.0 поддържаща графична карта.Ако искате да имате и Аеро стила ще са ви необходими по-голями хардуерни параметри-1 гигахерц процесор,1 Гб и повече памет за графичната карта.Параметрие почти сигурно няма да се променят или поне не за първата официална версия.

• 1 месец по-късно...

Имам проблем с инсталацията на Vista-ta. Всичко протича нормално до някакъв момент, в който след като PC-то се рестартира, на екрана се вижда единствено черния цвят. Черен екран. Нищо просто. Пробвах да влизам в различни режими на различни версии - резултатът е един и същ - черен екран.Някой да може да каже дали преди да започна инсталация трябва да направя нещо илида изтегля нещо?

10x предварително! biggrin.gif:)

Редактирано от Sugar_Ray (преглед на промените)

• Автор

С каква видеокарта си. Проблемът вероятно е в драйвърите на видеокартата, които идват с Виста или се изтеглят от производителя. Имах проблем с драйверите на АТИ. Нито този на Майкрософт, нито този на АТИ за интегрирана видеокарта ATI XPress 200 не функционираше. Инсталира се нормално, но след това е с чуденка, а при предпоследния билд на Виста след слагане на драйвера достигнах до твоята ситуация - черен екран. Спасението беше през Safe Mode на Виста.

Колко струва тоя Виндовс ?

// мъничък offtopic

btw Скоро няма да ни достигне чичко Бил :)

Линк1,Линк2,Линк3,Линк4,Линк5,Линк6

Лично мнение.

Случайно да видя заглавието на темата. Мисля, че в него няма думичката Линукс. Хайде следващият път ако нямаш какво да казваш по темата да не се намесваш.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

За сега Vista е доста нестабилна, дори и последнaта версия 5472 ... Отново е много бавна и мисли адски много.Дано поне в RC1 я донаправат малко и видим нещо по-работещо :)

• Автор

На тези, които искат да пробват Виста препоръчвам единствено официално обявените тестови билдове - за сега това е единствено MS Windows Vista Beta 2 Official. Всички останали са за изпробване на различни решения и набори от драйвъри. Така, че за сега само този е стабилен и изчистен. Следващият ще е официалния RC1

nickfox аз лично съм пробвал бета 2 и мога да кажа, че вобще не беше стабилна .... отново бавно зареждаше в началото, мислеше много и вобще всякакви такива.Даже си спомням, че ми даде онзи така познат син екран като се опитах да му сложа една програма на Asus :)

• Автор

Възможно е. Аз споделям това, което виждам. Тествам и Виста и Лонгхорн Сървър и ИЕ7 от първите им версии на белия свят и все пак мога да сравнявам какво е положението при различните реализации.

Един от големите проблемие е че хардуерните компании все още не са си изчистили драйверите.

Само, че при мен нямаше никакъв проблем на следната конфигурация:

CPU AMD Sempron 2400+ s. 462

512MB DDR 400

HDD 40GB ATA 133

Integrated S3 Unichrome 32MB Shared memory

Драйвер на VIA за S2 Unichrome няма за Виста и без проблем ползвах този за ХР.

Освен Виста на тази машина има и Офис 2007 Бета 2. Т.е. две бета версии на продукти.

Реално си бе на 480MB оперативна памет. Не видях нито веднъж забиване или син екран. Това ми е едната тестова машина. Другата е доста по-мощна и там също нямах проблеми.

Та така. Споделям наблюдения и това, което съм пробвал.

Между другото няма как да се очаква на 100% всичко да работи както във финална версия. Тествам и наблюдавам и други ОС и в общи линии навсякъде си има проблеми от този характер - нестабилна работа с определен хардуер и приложения.

В момента ти пиша от маркова машина HP d2200m с чипсет ATI XPress 200 под Виста и си имам проблемите с видеодрайвера. Не иска и не иска да работи нормално. И това дава отражение веднага на бързодействието. Получава се така, че работи малко по-бавно от гореописаната конфигурация независимо от по-мощния процесор, по-бързата памет и твърд диск.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.