Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с безжичен рутер

Featured Replies

• Автор

Нека и аз да се включа.Точно този модел не ми е познат но ако има нещо общо със моя на който съм, ще се опитам да помогна.Интересува ме дали като влезеш във настройките на рутера имаш раздел / Quick Setup /.

Няма.

Няма.

Жалко.Поне диск със рутера нама ли.Знаеш ли каква ти е връзката със доставчика ти.Тук трябва да поднеса извинение, за това че пренебрегнах капитана.Затова ще те помоля да му отговориш на 21 му пост, той остана без отговор.Когато очакваш помощ,ще трябва да отговаряш на всички, които искат да ти помогнат.
  • Автор

Жалко.Поне диск със рутера нама ли.Знаеш ли каква ти е връзката със доставчика ти.Тук трябва да поднеса извинение, за това че пренебрегнах капитана.Затова ще те помоля да му отговориш на 21 му пост, той остана без отговор.Когато очакваш помощ,ще трябва да отговаряш на всички, които искат да ти помогнат.

Извинете за не отговорените въпроси. На ping www.google.com ми отговаря Request timed out. изпратени:4 получени:0 загуби:100%. Връзката ми с доставчика е LAN с статично IP.

Извинете за не отговорените въпроси. На ping www.google.com ми отговаря Request timed out. изпратени:4 получени:0 загуби:100%. Връзката ми с доставчика е LAN с статично IP.

Напиши точният модел на рутера,или отиди на сайта на производителя и прочети за настройките му.
  • Автор

Напиши точният модел на рутера,или отиди на сайта на производителя и прочети за настройките му.

Ето това е рутерчето: Публикувано изображение

Това което чета за статично IP за да се осъществи връзката трябва да въведеш, IP адреса, Gateway, и DNS дадени ви от доставчика ви.Всичко това изпълнено ли е.И следва после клоноране на МАК адреса , но за него после.За адреса и Gateway виждам че капитанът ти е дал къде да ги намериш.Ако си забравил:Във команд промпа пишеш /ipconfig/all /.И ако е възможно пусни един шот със настройките от първа страница на рутера, да се ориентирам.
  • Автор

Това което чета за статично IP за да се осъществи връзката трябва да въведеш, IP адреса, Gateway, и DNS дадени ви от доставчика ви.Всичко това изпълнено ли е.И следва после клоноране на МАК адреса , но за него после.За адреса и Gateway виждам че капитанът ти е дал къде да ги намериш.Ако си забравил:Във команд промпа пишеш /ipconfig/all /.И ако е възможно пусни един шот със настройките от първа страница на рутера, да се ориентирам.

Аз правя така: Правя настройките да се получават автоматично от машината и същите тези настройки ги въвеждам в настройките на рутера, не знам дали това е правилно, и след това от настройките за WAN MAC адреса давам clonne и после apply changes, =>restart и пак не става. Не знам кое точно съм объркал сега ще направя шотове.

Аз правя така: Правя настройките да се получават автоматично от машината и същите тези настройки ги въвеждам в настройките на рутера, не знам дали това е правилно, и след това от настройките за WAN MAC адреса давам clonne и после apply changes, =>restart и пак не става. Не знам кое точно съм объркал сега ще направя шотове.

Така малко ме изпревари, следващият ми въпрос щеше да е да ли праиш настройките на компа на втоматично, ти отговори на това. Следва клонирането.Когато влезеш във настройките за клониране, там имаш два МАК адреса .Единият е на компа ,а другият на рутера.Можеш да експериментираш два пъти.Ще опиша аз как си клонирам адреса тъй като не знам твоите опции какви са.За начало си пускам скайпа да зарежда, естественно той не може да зареди защото нямам нет. Влизам във мак клоне и избирам със /Restore Factory MAK/ и след това / Clone MAK Addres /и след това / Save /. Ако през това време не зареди скайп значи сменям другият адрес и пак същото.Опитай.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

• Автор

Така малко ме изпревари, следващият ми въпрос щеше да е да ли праиш настройките на компа на втоматично, ти отговори на това. Следва клонирането.Когато влезеш във настройките за клониране, там имаш два МАК адреса .Единият е на компа ,а другият на рутера.Можеш да експериментираш два пъти.Ще опиша аз как си клонирам адреса тъй като не знам твоите опции какви са.За начало си пускам скайпа да зарежда, естественно той не може да зареди защото нямам нет. Влизам във мак клоне и избирам със /Restore Factory MAK/ и след това / Clone MAK Addres /и след това / Save /. Ако през това време не зареди скайп значи сменям другият адрес и пак същото.Опитай.

Имам само един мак клоне. Ето и малко снимки

http://imageshack.us/photo/my-images/41/42292172.png/

http://imageshack.us/photo/my-images/854/59468082.png/

http://imageshack.us/photo/my-images/715/91413489.png/

http://imageshack.us/photo/my-images/440/32820716.png/

http://imageshack.us/photo/my-images/820/17658534.png/

Предполагам че ако си поиграеш със изтриване и след това добавяне ще излезе и другият МАК адрес но това няма значение виждам че си поставил правялният адрес.http://imageshack.us...0/32820716.png/ Тук на долният ред за IP адрес е поставен друг, който завършва на четири а мак адресът е твоят. Погледни го, не мога да си го обясня.За друго и аз не се сещам.Послушай сувета на

mergy_1.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

Аз също съм със статично АЙ-ПИ и сам си въвеждам Адресите и Гетъуей... Също направи копи - пасте на МАК адреса на ЛАН картата си - иначе няма да тръгне. Поне при мен е така. Аз съм с Тенда.

• Автор

Най-накрая имам интернет навсякъде, благодаря на всички отзовали се, а то е било толкова лесно само да звъннеш един телефон на ISP-то за да ти одобри новия мак адрес на рутера, иначе всички настройки са ми били правилни! :)

Това ме навежда на мисълта че ти нещо не си се справил със клонирането.Сега след като са ти чекнали МАК адреса на рутера и ако ти се наложи да включиш интернета директно във компа ще трябва пак да им звъннеш.Поздрави.

Това ме навежда на мисълта че ти нещо не си се справил със клонирането.Сега след като са ти чекнали МАК адреса на рутера и ако ти се наложи да включиш интернета директно във компа ще трябва пак да им звъннеш.Поздрави.

Зависи !!! При мен има включени 2 мак адреса на 1 айпи. Мога да включа компютъра директно или рутера директно - ДВЕТЕ ЗАЕДНО НЕ !!!! - защото става конфликт
  • Автор

Зависи !!! При мен има включени 2 мак адреса на 1 айпи. Мога да включа компютъра директно или рутера директно - ДВЕТЕ ЗАЕДНО НЕ !!!! - защото става конфликт

При мен също си става пробвах го вече, явно има и при мен 2 мак адреса, важното е, че си работи! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.