Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

TP-Link TL-WR841ND Проблеми

Featured Replies

Имам такъв рутер от промоцията в Русе от Networx-bg и си работи,до последно след като отидох в друг град да живея се закачих за друг интернет доставчик и не можех да ползвам услугите на Networx вече... и казах на новия ми доставчик че ще ползвам интернета на Компютър и Лаптоп и той ме пита имаш ли рутер и аз казах да и му го дадох този ... Той опита няколко пъти да влезе в панела на рутер с User: admin Pass : admin,но не искаше да влезе човека каза,че може да са го флашнали с техен софтуер и искам да попитам има ли някакво оправяне това чудо да се върнат заводския софтуер и заводските настройки ? Пробвам всичко,но без ефект като го закача всичко както си минава през Суича ми показва старото ИП от Networx и няма интернет и за това питам може ли да се върнат заводските му неща и как ?

Опита ли да го ресетнеш?

Включваш рутера.Изчакваш 1 минута и натискаш за около 10 секунди бутона Reset на задния панел.Изчакваш още една минута и включваш кабела от компютъра в LAN1.Проверяваш дали мрежовата ти карта е на автоматични настройки.Въвеждаш в браузъра 192.168.1.1 и с име admin и парола admin влизаш в менюто на рутера.След това отиваш на Quick setup и си настройваш WAN.И вече си имаш интернет.След това си сменяваш името и паролата.Правиш си настройките и на безжичната мрежа и си готов.

Редактирано от eysan (преглед на промените)

Пробвахте ли хардуерен Рисет до фабрични настройки?

• Автор

Опита ли да го ресетнеш?

Да реснах го отзад от копчето,но за хардуерен рисет не знам как обяснете малко ?

Редактирано от sate96 (преглед на промените)

Дай скрииншот на диалоговия прозорец за вход. Въобще появява ли се такъв?

На лаптопа имаш ли интернет и от къде? и с какъв браузър е опитът за вход?

• Автор

Закачих се за друг Уи-фи,а като се закача за този на рутера нямам никакъв интернет всичко е свързано както трябва,но явно рутера е флашнат ... дай скайп там да се разберем Браузърът е Maxton опитахме с IE също не става

Редактирано от sate96 (преглед на промените)

Съдейки по снимката е флашнат с OpenWrt, потърси как се ресетва този софтуер.

Как да го клонира, като не може да влезе в администрацията на рутера!

• Автор

Обясни как да го клонирам , а ти Ейсан като намеря ресета какво да направя ?,че не разбирам от рутери ? А за ресета обясни ако го намеря какво да направя намерих нещо backfire то за какво ?

Пробвай да клонираш mac адреса на мрежовата карта !

Не това е проблема... Ако техниците можеха да влезнат, това щеше да е 1-вото или евентуално в тяхната база да разрешат настоящият МАК...

Проблема е, че рутера е флашнат, така, че да не се ползва в друга мрежа. Нали е промоционален някакъв. Аз лично не мисля, че ще се намери решение на проблема.

Как да го клонира, като не може да влезе в администрацията на рутера!

Моя грешка :)

Попита ли Networx как да го оправиш ?

Опитай с това: 1. With the unit powered on, press and hold the reset button on back of unit for 30 seconds 2. Without releasing the reset button, unplug the unit and hold reset for another 30 seconds 3. Plug the unit back in still holding the reset button a final 30 seconds По прицип е за dd-wrt, но току виж помогнало.

• Автор

Заключвайте темата няма да се оправи рутера е флашнат да се ползва само на интернет доставчик Нетурокс ...

Заключвайте темата няма да се оправи рутера е флашнат да се ползва само на интернет доставчик Нетурокс ...

Не бързай...

JTAG,Serial би трябвало да свърши работа.

Тук има малко информация: http://infodepot.wik....0#JTAG_Pinouts

Трябва да намериш някой който знае как и какво прави.Зависи само дали е финансово оправдана операцията(да не ти поискат пари като за нов маршрутизатор).

Редактирано от crussader (преглед на промените)

Имам такъв рутер от промоцията в Русе от Networx-bg и си работи,до последно след като отидох в друг град да живея се закачих за друг интернет доставчик и не можех да ползвам услугите на Networx вече... и казах на новия ми доставчик че ще ползвам интернета на Компютър и Лаптоп и той ме пита имаш ли рутер и аз казах да и му го дадох този ... Той опита няколко пъти да влезе в панела на рутер с User: admin Pass : admin,но не искаше да влезе човека каза,че може да са го флашнали с техен софтуер и искам да попитам има ли някакво оправяне това чудо да се върнат заводския софтуер и заводските настройки ? Пробвам всичко,но без ефект като го закача всичко както си минава през Суича ми показва старото ИП от Networx и няма интернет и за това питам може ли да се върнат заводските му неща и как ?

С какъв софтуер е флашнат ?

Успешно ли е флашнат ?

Според софтуера си има име и парола ?

имам и още въпроси, но засега отговори на тези

• 7 месеца по-късно...
  • Автор

не знам , така ми го дадоха флашнат рутера , само за тяхната мрежа ...

Ако найстина е open-wrt пробвай да влезнеш в fail-safe mode и да го префлашнеш, но ВНИМАВАЙ !!! да не го брикнеш. Прочети в сайта на open-wrt как се ресетва и опитай.

• Автор

странното е ,че държи ИП-то което е нагласено с тях , опитах се да го флашна с нов FirmWare нищо не се получава ...

• 1 година по-късно...

как се отключва  или дебриква рутер TL-WR841N/ND v8.4 с помощта на сериен кабел

има едни рутери , които Networx-Русе ги дават на клиентите си ако си платят за 2 години интернета , но не казват ,че после не може да се използват за друг доставчик.
WR841N/ND v. 8.4 е заключен от нетворкс- русенците се правят  на хитри  и са сложили  OpenWrt :
Powered by LuCI Trunk (svn-r9807) OpenWrt Barrier Breaker r36244 .
заключеният от нетвокс рутер раздава адреси  172.16.1.х  .reset бутона  е забранен  и не се нулират настройките. не се влиза в него , не може да се ползва на друг доставчик, русенци мълчат и не казват паролата за вход,  реват клиенти  от другата страна на дунава из влашко  та чак до  благоевград.

малко инфо-

ako 1 сек след включване  на рутера се задържи натиснат ресет бутона до момента, когато светне 2рото светодиодче(означено като  слънце) и веднага се пусне , и това 2рото светодиодче започне да мига много бързо, /Your router is in Recovery Mode now/ то рутера отговаря на пинг на адрес 192.168.1.1  само на WAN port . при  мен на никой от лан портовете няма  достъп. тогава се задава статично ип на лан картата на компа примерно 192.168.1.2 и през ван порта  може да се влезне през телнет но не може да се  префлашне .ИЛИ ПЪК МОЖЕ-   https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=183231#p183231 , пробвайте, аз не съм
до  тук  е за информация.

сега прочетете  блога на Пламен  Милков за да разберете как се свързва серийния кабел, също вижте и в викито на опенврт за тоя рутер . там има снимки.
http://plamil.blog.bg/technology/2013/11/29/remont-na-ruter-tl-wr841nd-v-8-3.1212528
http://wiki.openwrt.org/_media/media/toh/tp-link/tl-wr841nd.v8.4.serial.jpg?cache=&w=800&h=600
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr841nd#installing.openwrt.on.tp-link.tl-wr841nd.v8.x

рутера може да се префлашне с фирмен тп линков фърмуер,които е изрязан  /без боот-а,/  без началните 0х20200 байта/ даже работи и с фирмения фърмуер  на друг рутер TL-MR3420 вер2/
ползвах следните команди ,като само в тази последователност на командите и само това  име code.bin на преименувания предварително фърмуерски фаил, които файл е с дължина без боот частта  точно 3932160 байта = 0x3c0000,  иначе трябва да се изрязват първите 0x20200  байта от  големия фаил с боот-а. което пък става    чрез  хекседитор, примерно Hex Editor Neo.
ползва се юсб-ттл сериен  конвертор- примерно дата кабел от стар жсм  нокия, запояват се  3 крачета към рутера/ без  захранващото/, пуска се тфтп tftpd32 на компа, port 69 ,  и му се посочва  в таблица "клиент" преименувания  фърмуер фаил  code.bin . на компа се слага статичен 192.168.1.2,  лан кабела  е в порт лан1 на рутера.  Ако файла с фърмуера  се преименува с друго име или командите не са в тая последователност,  то след като се ребоотне показва грешка - Uncompressing Kernel Image ... Too big uncompressed streamLZMA ERROR 1 - must RESET board to recover - започва  циклично рестартиране на рутера .
верните команди и вярната последовтелност е
tpl
setenv ipaddr 192.168.1.1; setenv serverip 192.168.1.2; printenv
erase 0x9f020000 +0x3c0000
tftpboot 0x81000000 code.bin
cp.b 0x81000000 0x9f020000 0x3c0000
bootm 0x9f020000

ФЪРМУЕРА МОЖЕ ДА Е  ФИРМЕНИЯ ИЛИ НА ОПЕНВРТ, ВАЖНО Е ДА Е БЕЗ БООТ-А , да се преименува с име code.bin и да се спазва последователността на командите
 даже работи и с фирмения фърмуер  на друг рутер  Model No. TL-MR3420 вер2 , но няма запоено юсб  за да се ползва в 3Г мрежите на мобилните оператори/ хич не е голяма загуба/.

Редактирано от krasi_p (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

и накрая като си потърсят рутера тогава ще ви питам ;)

Аз съм на същия доставчик и по анекс, който се подписва при получаване изрично се казва, че е тяхна собственост без значение какво :)

• 2 години по-късно...

Датата е 23.05.2016.
Часът е 22:17.
Днес се сблъсках с TPLINK WR841n.
Преди година така конфигурирах този рутер, че да не е пробиваем.
Под непробиваем имам в предвид само за познатите атаки с пинове или чрез директно въвеждане на пина през андроид устройства и линукс устройства но както и да е. 
Изключил съм WPS.
По спомени помня че го направих през WIFI връзка.
Посетих страницата на безжичният рутер и от там.
Това което направих до колкото помня е само да изключа WPS и да сложа парола.
Най вероятно съм променил и класът на мрежата от клас C на клас B.
172.16.1.1 ми е адреса на тепелинка.
DHCP-то съм го задал от 172.16.1.200 на горе.
Най вероятно съм сложил и маска 255.255.255.0.
Всяко устройство, което закача, почва да си взема адрес от 172.16.1.200 нагоре.

Днес установявам че потребителят си е забравил паролата.
Не си я е записал никъде.

Днес установявам че нямам достъп и до http интерфейса на рутера.
Нито през директно изписване на IP 172.16.1.1 нито през http по указаните начини от производителя, tplinklogin,net или tplinkwifi,net.

Пуснах си конзолно приложение и видях че SSH протокола е пуснат и щях да вляза почти вътре но ме спъна входа, явно са променени данните за вход през SSH.
През HTTP ударих на камък и през SSH също.

По принцип първото нещо което се сещам  в такива ситуации е ресетване на безжичният рутер.
Свалих си техническата документация от производителя и четох внимателно.
Е направих ресетването но не се рества нищо, всичко си стои същото.

Поразрових се из форуми и стигнах до извода че най вероятно е забил HTTP сървъра за конфигурация на устройството.
По спомени помня че след като смених класа задължително му добавих и IP за достъп до http сървъра за конфигурация на рутера но не съм напълно сигурен.

Възможностите тук са две.
Или е забил HTTP сървъра за конфигуриране или когато съм сменял класа от C към B съм си отрязал достъпа до HTTP сървъра за конфигуриране.

Но едно е ясно ресетването не работи, вярно е че всичко по време на ресета протича по учебник но не ресетва нищо.
Това е така защото от Networx са си ги заключили така че да не могат да се ресетват за да могат да се ползват единствено в техните мрежи, най вероятно са флашнали фърмуера, който са си ограничили с редакция и ограничения за ресет, най вероятно за това не може да се ресетне.

И в момента разполагам с таблет който има достъп до този рутер.
Този таблет се свързва успешно към рутера.
Този таблет помни паролата някъде в себе си.
Трябва само да го рутна и да инсталирам едно малко приложение.
На това малко приложение давам рут права и ми чете паролата.

В момента ще опитам.

По този начин ще прочета паролата и ще разбера каква е.

И ще разреша проблема на потребителя.

Другата опция е служителите на Networx да си го сменят или ресетнат по начина по който са го направили възможен.

Четох и за флашвания но не ми се флашва тяхно устройство на моя отговорност.

На кратко проблемът е в startup configa и running configa на рутера че не подлежат на промяна и няма достъп до http интерфейса.

Резултатът е на лице, рутнах таблета, който помни паролата, инсталирах приложение, което да прочете паролата. И се показа паролата. Вече имам достъп до рутера от други устройства и ги рутира успешно.

Използвах Kingoroot  с няколко неуспешни опита за да рутна таблета с KITKAT.
Използвах приложение от Google Play, Wifi Password за да прочета паролата.

Подозирам че нямам никаква отговорност и отношение към проблема с достъпа до HTTP сървъра за конфигуриране. Най вероятно и той е ограничен от ISP-a.

При прочитане  на всички въведени пароли за мрежи в таблета видях още една парола за друг рутер, който отключи спомени.

Никога не съм конфигурирал този TPLINK.
Конфигурирал съм TENDA.

Най вероятно служителите на ISP-a са докарали същите настройки от Тендада ръчно преписвайки ги.

Може и да съм се заблудил вече не съм сигурен било е преди година, та както и да е :D

За да съм напълно сигурен че не съм конфигурирал Тепелинк девайс на ISP Networx някога , трябва друг абонат на Networx, който не е пипал настройките на тепелинка си да сподели дали има достъп до http страницата за конфигурация.

Прочетох в един от постовете по горе че адресът е 172.16.1.1 на TPLINKA . Определено не съм конфигурирал този тепелинк.

Тотално е отрязан достъпа до уеб страницата за конфиг на тепелинка.

Съобщението в браузъра е да си проверя прокси ако имам или че просто 172.16.1.1 не отговаря.

Горе видях че се споменава телнетване.

Аз не можах да го подкарам.

Но SSH има.

Най вероятно служителите им ползват SSH за да правят промени по конфигурацията.

Аз продължавам да мисля и ме е яд че не мога да се сетя.

Ако съм конфигурирал тепелинка, влязъл съм само от http уеб страницата с admin admin.

Сега въобще не съм пускан дори до запитване на име и парила за вход като опъна лан кабел.

Или не съм конфигурирал рутера никога и е ограничен от ISP-a.

Или при конфигурацията някак съм си отрязал достъпа до http страницата за конфигурация.

Или само веднъж съм успял да конфигурирам, след което доставчика дистанционно да е блокирал достъпа до конфиг страницата.

Но май ще излезе че съм пипал тенда не тепелинк.

Колко е лошо като не се помни......

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.