Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HDD error. Проблем :)

Featured Replies

Здравейте. Не споря че разбирам много, не споря и че няма същата или подобна ситуация споменавана във форума, но най-добре е да ви представя моя проблем. Незнам доколко правилно ще го обясня но надявам се да го разберете и обърнете внимание. Отворен съм за допълнителни въпроси. Реших да си преинсталирам ОС, не щеш ли обаче след записването на файловете от диска ми изкара следната грешка ... a disk read error occurred ... !!! Оттам нататък правейки си извода че проблема е в HDD тръгнаха пробите и се стигна до следната ситуация. Според мен проблема е че не може да се намери работещ boot sector, но нека и други изкажат мнението си. В момента съм с два харда, проблемният (Seagate Barracuda 7200.10 160215) и един по-малък на WDC. Нагласяйки да буутва от малкия хард, няма никакъв проблем, цялата физическа информация, както и ОС, под която работи се намират на големия. При положение че изключа обаче малкия и пробвам да буутвам проблемния отново се появява същата грешка и не може да зареди въобще. Искам да оправя положението без да ползвам закърпващата ситуация с малкия хард тъй като това е временно решение. Най-странното е че след всичко компютъра ми не можа да разпознае вградената ЛАН-карта на дъното , а то е (ECS GeForce6100SM-M2) и се налага да ползвам външна Лан карта. Дали проблема все пак е в HDD) - ПУСНАХ HDD Regenerator и не намери нито 1 лош сектор. Възможно ли е проблема да е от SATA кабела или IDE кабела - чувал съм и за такива куриозни варианти? Изглеждат като нови видимо без да са огъвани някога и тн.

При изключен компютър, махаш малкия и оставяш само големия диск. Проверяваш в BIOS дали диска се разпознава коректно. Ако е необходимо правиш необходимите промени в настройките. След това стартираш инсталацията на ОС (каквато и да е тя). Предполагам знаеш как се прави това - стартиране от CD/DVD и форматиране на дяла, на който ще инсталираш ОС.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

При изключен компютър, махаш малкия и оставяш само големия диск.

Проверяваш в BIOS дали диска се разпознава коректно. Ако е необходимо правиш необходимите промени в настройките.

След това стартираш инсталацията на ОС (каквато и да е тя).

Предполагам знаеш как се прави това - стартиране от CD/DVD и форматиране на дяла, на който ще инсталираш ОС.

Правих го това и не помогна. Досега не бях обръщал внимание и незнам дали е било допреди така, но най-странното е че BIOS-a ми разчита диска като LRG, а не като LBA и в BIOS-a има само възможности LRG и auto, което си е странно за 160GB диск.

Забравил съм да спомена че проблема продължава и след като се направи Fill Zero Format през HDTune на целия хард.

Правих го това и не помогна. Досега не бях обръщал внимание и незнам дали е било допреди така, но най-странното е че BIOS-a ми разчита диска като LRG, а не като LBA и в BIOS-a има само възможности LRG и auto, което си е странно за 160GB диск.

Забравил съм да спомена че проблема продължава и след като се направи Fill Zero Format през HDTune на целия хард.

Погледни как са настроени джъмперите на диска.

Каква е конфигурацията на машината - марки и модели на компонентите ?

Малкия ти диск (предполагам той е ИДЕ) е с джъмпер на Master и на него има активен дял (инсталиран е Уиндоус някога назад във времето). Тъй като ИДЕ слота е с приоритет, компютърът винаги търси да буутне от него. В момента буут сектора е на него, а Уиндоуса ти е на големия диск. Това е и причината големия диск да не работи , когато е изключен малкия. Насктройваш джъмпера на ИДЕ диска на Slave, след това превръщаш активният дял ( вероятно С ) в Logical . След това можеш да си форматираш и инсталираш Уиндоус на САТА диска- няма да имаш проблеми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.