Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, свързани със сигурността (Дискусия)

Featured Replies

Проникване в корпоративна мрежа чрез " загубена " USB флаш памет

Абе будали хора , ами преди това да ги форматират :clown:

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 253,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

В отговор на вируса "Stuxnet", Касперски Лаб започва разработването на собствена ОС!!!

Убеден съм, че това е Държавна поръчка, имайки в предвид, че Stuxnet е в основата на новия Flame! Ясно е, че ракетите трябва да се пазят...но явно това може да е гарантирано само със собствена ОС.

В отговор на вируса "Stuxnet", Касперски Лаб започва разработването на собствена ОС!!!

Убеден съм, че това е Държавна поръчка, имайки в предвид, че Stuxnet е в основата на новия Flame! Ясно е, че ракетите трябва да се пазят...но явно това може да е гарантирано само със собствена ОС.

Това е странен ход, защото добрата сигурност разчита не на един елемент а на много слоеве. И при условие че има толкова други ОС, които могат да се ползват за десктоп като Линукс, *BSD, Соларис, правенето на нова е по-скоро за самореклама

Тази тема се дискутира от две години.Голяма новина няма що.

Вероятные сферы ее применения - это производство, авиация, транспорт, энергетика, в том числе атомная, возможны и военные цели.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

имайки в предвид, че Stuxnet е в основата на новия Flame!

:biggrin:

Как стигна до извода кой от двата софтуера е разработен първи?

Аз не съм стигнал та да го твърдя :D

Ами стигни де.... :)

Като стигна ще го изтипосам тук,не се притеснявай :D :D :D

Интересно ти как стигна до извода кой е по-старият,би ли споделил?

Да не работиш в Crysis случайно?

PS:Ай да ти е по-лесно в търсенето...Laboratory of Cryptography and System Security (CrySyS Lab.) :D

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Интересно ти как стигна до извода кой е по-старият,би ли споделил?

Много питаш.....пък уж много знаеш! :(

Да не работиш в Crysis случайно?

К'во е това? :ohmy:

Новина ще е когато има такава система...

Това вече ще е друга новина....дано успееш да я съобщиш! :(

Много питаш.....пък уж много знаеш! :(

К'во е това? :ohmy:

Тъкмо си редактирах поста по-горе.. :D

Ам, браво....ти си знаел всичко, пък питаш....

Приятно четене,аз съм дотук със ..спам ли е,офф-топик ли,или сме по темата..лека :bye1:

ПС:Всички питат ;)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Това вече ще е друга новина....дано успееш да я съобщиш! :(

Мислиш ли,че ще има изобщо новина след, като се касае за защитата на стратегически обекти?

Вероятные сферы ее применения - это производство, авиация, транспорт, энергетика, в том числе атомная, возможны и военные цели.

Държавна поръчка...ти изобщо четеш ли какво пишеш ? Кой ще ти каже, и кой ще даде публично информация по този въпрос?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

http://www.eset.com/...-and-worldwide/

Публикувано изображение

Inf/Autorun продължава да е злодей номер едно!

Втората позиция на такава дърта баба, като Conficker е озадачаваща..

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

Мислиш ли,че ще има изобщо новина след, като се касае за защитата на стратегически обекти?

Държавна поръчка...ти изобщо четеш ли какво пишеш ?

да те питам нещо, може ли?

Това е странен ход, защото добрата сигурност разчита не на един елемент а на много слоеве. И при условие че има толкова други ОС, които могат да се ползват за десктоп като Линукс, *BSD, Соларис, правенето на нова е по-скоро за самореклама

Какъв десктоп бе, човек? Имаше кибер атаки срещу иранската ракетна програма, не срещу моя или твоя дом. Явно, че популярните ОС са недостатъчно сигурни, тъй като широк кръг от хора има достатъчно познания, за да ги срине. Явно има нужда от нещо, което е непознато на широката публика.

Какъв десктоп бе, човек? Имаше кибер атаки срещу иранската ракетна програма, не срещу моя или твоя дом. Явно, че популярните ОС са недостатъчно сигурни, тъй като широк кръг от хора има достатъчно познания, за да ги срине. Явно има нужда от нещо, което е непознато на широката публика.

Това е една основна грешка в сигурността: http://en.wikipedia.org/wiki/Security_through_obscurity

И защо според теб една ядрена програма няма нужда от десктоп, или хората, които управляват централи и ракети ще набиват двоичен код от клавиатура с 10 бутона? Замисли се малко по-широко, по-отгоре.

И НИКОЯ защита не разчита само на един елемент, в друга тема обяснявах какво е многослойна сигурност.

И в първите 5-10 години броя на бъговете в тази нова ОС ще е достатъчен злонамерени лица да свършат каквото имат да вършат. По-добре една достатъчно стара и стабилн ос, комбинирана с няколко други защити

Стига вече с тая Уикипедия! Всичко живо я ползва като някакъв достоверен източник, какъвто НЕ Е! Аз се замислям, но ми се струва, че ти не го правиш. Мислиш ли, че иранците са толкова прости и не са се сетили за това, за което ти говориш? Мислиш ли, че са нямали защита? Факт ли е, че ги пробиха? Тоя спор го виждам като вечен, така че спирам още сега. Моето мнение е, че има нужда от нещо ново, а събитията го доказват. Ти спориш, за да си в опозиция, но без аргументи. Високомерен си, щом си мислиш, че знаеш нещо, което иранските служби за сигурност не знаят.

Стига вече с тая Уикипедия! Всичко живо я ползва като някакъв достоверен източник, какъвто НЕ Е! Аз се замислям, но ми се струва, че ти не го правиш. Мислиш ли, че иранците са толкова прости и не са се сетили за това, за което ти говориш? Мислиш ли, че са нямали защита? Факт ли е, че ги пробиха?

Тоя спор го виждам като вечен, така че спирам още сега. Моето мнение е, че има нужда от нещо ново, а събитията го доказват. Ти спориш, за да си в опозиция, но без аргументи. Високомерен си, щом си мислиш, че знаеш нещо, което иранските служби за сигурност не знаят.

Точно тази статия е много добра, аз много рядко си разрешавам да цитирам именно от там. А ако не вярвате на Уикипедия може би ще повярвате на Брус Шнайер: http://www.schneier.com/ Силно препоръчвам да се разровите из блога му, той на няколко места е дискутирал именно това. Освен това в Уикипедия са цитирани откъси от документи на NIST, което мисля също е достоверен източник на информация за мерки за сигурност.

А дали има нещо, което иранските служби не знаят, а аз знам. Не бих могъл да знам, но имам едно правило: мога да науча нещо ново от всеки, започвайки от чистачката и стигайки до директора.

http://www.schneier.com/blog/archives/2008/06/security_throug_1.html

Точно тази статия е много добра, аз много рядко си разрешавам да цитирам именно от там. А ако не вярвате на Уикипедия може би ще повярвате на Брус Шнайер: http://www.schneier.com/ Силно препоръчвам да се разровите из блога му, той на няколко места е дискутирал именно това. Освен това в Уикипедия са цитирани откъси от документи на NIST, което мисля също е достоверен източник на информация за мерки за сигурност.

А дали има нещо, което иранските служби не знаят, а аз знам. Не бих могъл да знам, но имам едно правило: мога да науча нещо ново от всеки, започвайки от чистачката и стигайки до директора.

Ще прочета, благодаря! Правилото ти е ок, но няма много общо с моето изказване. Естествено, че има неща, които ти знаеш, а иранските служби не знаят, но тук става дума за нещо конкретно, а не по принцип.

http://www.securelis...Part_I#page_top

Разширен анализ на новатa шпионска кампания Ma(h)di насочена към системи от Близкия Изток.

П.С. Различава се от това, което е в "Новини".

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

Стига вече с тая Уикипедия! Всичко живо я ползва като някакъв достоверен източник, какъвто НЕ Е! Аз се замислям, но ми се струва, че ти не го правиш. Мислиш ли, че иранците са толкова прости и не са се сетили за това, за което ти говориш? Мислиш ли, че са нямали защита? Факт ли е, че ги пробиха?

Тоя спор го виждам като вечен, така че спирам още сега. Моето мнение е, че има нужда от нещо ново, а събитията го доказват. Ти спориш, за да си в опозиция, но без аргументи. Високомерен си, щом си мислиш, че знаеш нещо, което иранските служби за сигурност не знаят.

Хм , значи е имало Stuxnet и за Линукс :clown:

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.