Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Много ви моля да ми допълните конфигурацията за компютъра ми с г/д хубава кутия,добро захранване,добро охлаждане и добра дънна платка до 1350 лв.Ще го ползвам за игри.Ето нещата който да влючва http://prikachi.com/images/94/4321094h.jpg .Благодаря предварително

За 300 лв искаш кутия, захранване, охлаждане и дъно... Е няма как. За К процесор трябва дъно със P или Z чипсет, демек 150 лв не мърдат, ако 180 за нещо по-нормално. Свестно захранване ти е 120-130 лв. Кутия хубава поне 100 лв. охлаждане прилично поне 60 лв. Това са 430 лв. Айде охлаждането на 1-во време ще караш с боксовото. 370 лв. Пак е над бюджета...

За оставащите до 1350 лв (300лв) искаш кутия, захранване и охлаждане ? така ли? Малко трудно особено в часта с кутията всеки човек има различни критерии за красиво. Редакция; забравих дъното. Колкото до кутиите до 100лв няма какво да се предложи, пазара напоследък е много беден. За тази цена по добре да се вземе някое евтино решение и да се преправи, но резултата е съмнителен.

Редактирано от trial version (преглед на промените)

За оставащите до 1350 лв

(300лв) искаш кутия, захранване и охлаждане ? така ли?

Малко трудно особено в часта с кутията всеки човек има различни критерии за красиво.

И дъно забравяш...

Относно кутиите, да има доза субективизъм, но ние посочваме качествени модели с приличен или добър въздушен поток. Ако каже "не ме кефи" мислим друга и така. Все пак като иска кутия, ще предложим :)

Като абсолютен минимум това:

ASROCK P67 PRO /P67/LGA1155 - 1 бр. - 155.22 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 124.17 лв.

DANDY F4 /LCD /NO PSU /SILV-BL - 1 бр. - 46.22 лв.

Обща стойност - 325.62 лв. с ДДС

Все пак е глупаво да набуташ 560Ti в каквато и да е кутия.

Това дъно е само за клок с четири фази.Предлагам цялостна конфигурация да дадем за бюджета.

Редактирано от AleXxX&Vanko (преглед на промените)

Това е абсолютнинят минимум! По-добре намери още 100 лв за кутия, или се лиши от нещо друго в конфиграцията, но в това "нещо" не ги набутвай. Ще вземат да прегреят... И аз си мисля за цяла конфигурация до 1350 лв. По-добре, иначе се получава доста небалансирано...

Съвсем малко над бюджета:

I5-2500K /3.3G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 394.95 лв.

500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB - 1 бр. - 159.37 лв.

CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 1 бр. - 48.36 лв.

CM ELITE 335U BLACK NO/PSU - 1 бр. - 79.72 лв.

Corsair 500W Builder Series CX V2 - 1 бр. - 121.30 лв.

PALIT GTX560TI 1GB D5 - 1 бр. - 394.95 лв.

ASROCK P67 PRO3 S /P67/LGA1155 - 1 бр. - 156.95 лв.

Обща стойност - 1 355.60 лв. с ДДС

• Автор

За 300 лв искаш кутия, захранване, охлаждане и дъно... Е няма как. За К процесор трябва дъно със P или Z чипсет, демек 150 лв не мърдат, ако 180 за нещо по-нормално. Свестно захранване ти е 120-130 лв. Кутия хубава поне 100 лв. охлаждане прилично поне 60 лв. Това са 430 лв. Айде охлаждането на 1-во време ще караш с боксовото. 370 лв. Пак е над бюджета...

Предлагам 4гб рам да останат,видеокартата и процесора вие направете всичко останало до 1350лв.

Редактирано от Radoslav Todorov_36442 (преглед на промените)

Дъното,което си предложил не е клокърско и орязанои мисля това,което съм предложил е по-качествено и бързо.Сапфира като качество е доста над Палит,може би най-скапаната Нвидия.Сложил съм записвачка,още е необходима а не да инсталираме от USB.При този бюджет да няма пари за записвачка е смешно.

Редактирано от AleXxX&Vanko (преглед на промените)

Дъното,което си предложил не е клокърско и орязанои мисля това,което съм предложил е по-качествено и бързо.Сапфира като качество е доста над Палит,може би най-скапаната Нвидия.Сложил съм записвачка,още е необходима а не да инсталираме от USB.При този бюджет да няма пари за записвачка е смешно.

Клокърско е, не се излагай. Не става въпрос кое колко е качествено, ясно е че има и много по-качествени компненти и от тези които си предложил. Палита не съм го измислил аз, а автора си го иска! Освен това SONIC са доста качествена серия. Спазил съм основните изисквания на питащия, като съм калкулирал най-производителното за тази сума. Това за записвачката звучи несериозно на фона на по-слабата ти конфигурация... 30-тина лв. ако са големия проблем е друг въпрос.

Не виждам хубав охладител за процесора.Авторе смело на 4.5hz го клокваш и дъното цъфва с 4.2 фази и си купуваш ново.

И какво като е 4+2 фази? Съвременните дъна си имат достатъчно защити от неадекватни действия на ЗКУ.

И на двете дъна е написано едно и също:

Caution:

Please realize that there is a certain risk involved with overclocking, including adjusting the setting in the BIOS or using the third-party overclocking tools. Overclocking may affect your system stability, or even cause damage to the components and devices of your system. It should be done at your own risk and expense. We are not responsible for possible damage caused by overclocking.

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Защо си му сложил клокърско дъно и заключен процесор?

P67 Performance не е клокърско дъно а най-обикновено.Нищо екстремно няма в него.

Ванко, при Санди бридж фазите не са от такова голямо значение и за 4,3-4,5GHz хич няма да има никакъв проблем с Z68M/USB3. То е ясно, че овърклока няма да е екстремен с тоя бюджет. Който цели 5GHz си купува поне Extreme3 Gen3 и поне Hyper 612S, ама това е за съвсем друга тема. Z68 Pro3 също е с 6 фази и те изобщо не са малко - аз до сега не съм видял изгорено от овърклок P67/Z68 дъно, но има доста опукани процесори заради експерименти с памети с напрежение извън предписаното от Интел, или прекалено високи Vcore и VTT. Ама я да питам, ти като си предложил клокерско дъно, защо не си предложил и отключен процесор? Пак ли да ти обяснявам за дъната за LGA1155, като че ли не знаеш за какво става въпрос или пак ти е скучно и тролиш?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.