Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премахване на Joomla

Featured Replies

Първо искам да отбележа , че съм съвсем невежа в материята, но бързо се уча и след това да спомена, че ми предстои да си изградя сама нов сайт на платен хостинг. До сега бях на безплатен на Google sites и се оправях перфектно с вграденият им редактор. Джумла е нова материя за мен и с интерес ще я разуча, но имам едно притеснение. Всички сайтове създадени с този софтуер ми стоят еднообразни . Ако я инсталирам на новият си сайт и установя, че не мога да си изградя сайта по мой вкус, има ли начин да я деинсталирам и да пробвам друга алтернатива ? Другият ми въпрос е , възможно ли е част от страниците да са създадени с Джумла , а друга част с Front Page, тоест една част от сайта ми /на основния домейн/ да е динамичен с шаблон на Джумла, а друга част да е статичен изграден с Фронт пейдж? Статичните страници да са на два поддомейна с различна тематика. Паркирани май се наричат?!

1.Joomla e софтуер, с който могат да се правят сайтове. Инсталира се както може и да се деинсталира. 2. Ако ще правиш сайт с Joomla го прави само с нея. Тя има достатъчно приложения, които може да редактираш и използваш. 3. Ако ще правиш сайт през Front Page, тогава започни да учиш директно HTML, CSS, PHP.

• Автор

1.Joomla e софтуер, с който могат да се правят сайтове. Инсталира се както може и да се деинсталира.

2. Ако ще правиш сайт с Joomla го прави само с нея. Тя има достатъчно приложения, които може да редактираш и използваш.

3. Ако ще правиш сайт през Front Page, тогава започни да учиш директно HTML, CSS, PHP.

Много благодаря за бързия отговор.

От два дена се почесвам и разглеждам в контролния панел възможностите. Страхувам се да не си "счупя" нещо сайта /както се изразяват момчетата/. Темата ще ми е от личен-комерсиален характер и бих желала да не е строго стерилизиран вида, както на всички сайтове с Джумла, които разгледах до сега.

Мога ли да ползвам Джумла, без да инсталирам шаблони ?

Бихте ли ми загатнал как става деинсталацията, да съм напълно наясно със задния ход?

Разглеждам една книга с описание на Front Page и никъде не се споменава да пиша кодове. Вероятно и тях ще седна да ги науча на някой по-късен етап, но сега нямам време , а и имам да уча много по- важни работи.

Между другото съм си я инсталирала, както и офис 2010 и там ще поразгледам.

Инсталирах си и Kompozer. Искам да избера най-подходящата форма за администрация, като за лаик като мен.

;)

Когато работиш с Joomla трябва да си правиш така наречения BackUP на сайта, така че ако направиш грешка или съсипеш нещо да може да го оправиш. Според мен по-добре започни с Front Page и прочети малко за HTML, преди да започнеш да се занимаваш с Joomla. И още нещо. С Joomla няма да станеш WEB дизайнер.

• Автор

Когато работиш с Joomla трябва да си правиш така наречения BackUP на сайта, така че ако направиш грешка или съсипеш нещо да може да го оправиш.

Според мен по-добре започни с Front Page и прочети малко за HTML, преди да започнеш да се занимаваш с Joomla.

И още нещо. С Joomla няма да станеш WEB дизайнер.

:rolleyes: Нямам никакво намерение да ставам уеб дизайнер,а да си направя моя сайт по мой вкус, първо, защото не мога да си позволя да си платя за услугата и второ, малко съм трудна на угаждане за естетиката и външния вид. До колкото съм запозната, уеб дизайнерите държат преди всичко на техническото изпълнение , а аз на естетичното.

Безплатните ми сайтове ми вършеха работа до този момент, но трафика ми стана доста добър , пък и за много неща , които ми се иска да ги имам съм с вързани ръце.

Уеб дизайна е твърде далеч от целите ми и не смятам да влагам излишна енергия да усвоявам материя, която ще ми върши работа само за лични нужди. :)

Бакъп на сайта май ми остана в екстрите , за които не си платих... :tease2: или го бъркам с архивиране?

Редактирано от LisaM (преглед на промените)

...

Бихте ли ми загатнал как става деинсталацията, да съм напълно наясно със задния ход?

...

Лесно, запомняте някъде какъв е списъка с файлове и директории преди инсталацията и изтривате останалото. Или просто екстраквате на друго място джумлата и изтривате след това всичко, което го има в директорията на сайта. А, и не забравяйте да дропнете базата

:rolleyes: Нямам никакво намерение да ставам уеб дизайнер,а да си направя моя сайт по мой вкус, първо, защото не мога да си позволя да си платя за услугата и второ, малко съм трудна на угаждане за естетиката и външния вид. До колкото съм запозната, уеб дизайнерите държат преди всичко на техническото изпълнение , а аз на естетичното.

Безплатните ми сайтове ми вършеха работа до този момент, но трафика ми стана доста добър , пък и за много неща , които ми се иска да ги имам съм с вързани ръце.

Уеб дизайна е твърде далеч от целите ми и не смятам да влагам излишна енергия да усвоявам материя, която ще ми върши работа само за лични нужди. :)

Бакъп на сайта май ми остана в екстрите , за които не си платих... :tease2: или го бъркам с архивиране?

За да използваш Joomla като приложение трябва да си на платен хостинг ( изключвам опцията да си инсталираш xampp на настолния компютър). Такива хостинги имат така наречените Cpannel и там съотвенто има доста опции. Една от тях е BackUp.

Имай в предвид, че Joomla е съвсем различна като програма от Front Page. Даже в началото може да ти се стори доста трудна.

• Автор

За да използваш Joomla като приложение трябва да си на платен хостинг ( изключвам опцията да си инсталираш xampp на настолния компютър). Такива хостинги имат така наречените Cpannel и там съотвенто има доста опции. Една от тях е BackUp.

Имай в предвид, че Joomla е съвсем различна като програма от Front Page. Даже в началото може да ти се стори доста трудна.

Много благодаря за вниманието.

Щом като инсталирането на Джомла не е окончателно, значи имам възможности за проба -грешка. Това ми е достатъчно като помощ. Беше ми много полезна вашата помощ, защото никъде не срещнах написано за премахването и .

Ще опитам и с фронтпейдж и дори може да си взема някъде безплатен хостинг да потренирам .

Сега видях че имам безплатен бакъп до 2 гигабайта, което не ми е ясно много ли е или малко.

Фронтпейдж ми харесва с това, че цялото инфо ми е на разположение и по всяко време мога да си възстановя сайта.

И един въпрос малко встрани от темата, ако случайно нещо си скапам сайта, как ще ми се възстанови ако нямам бакъп?

Възможно ли е нещо да омажа , както е сега още само на контролен панел? :mad:

Ако сайта ти е статичен 2 ГБ са напълно достатъчни. Ако сега си инсталирала Joomla ти тепърва я разучаваш. Ще омазваш доста неща, докато свикнеш. Посети сайта joomla.bg, там има форум с често задавани въпроси. Ще намериш много информация.

Платените хостинги по принцип правят някакви бекъпи,но колко често зависи от конкретния доставчик на услугата.Това,че е само 2 ГБ не е от голямо значение.Когато си направиш бекап просто свали готовият на твоя компютър и изтрий този от директорията на сайта.При нужда го качваш и възстановяваш.Така ще си спестиш мястото.

• Автор

Тук за два дена доста се порових да чета за Джумла и май нещо ми секна ентусиазма да я инсталирам. Трябва да и прилагам трикове за сигурност , които нищо не ми гарантират при един печен хакер насреща. Както и да е . Видях че имам други интересни алтернативи, но сега ми изниква големия въпрос, АКО ИЗПОЛЗВАМ НЕЛИЦЕНЗИРАН СОФТУЕР, мога ли да имам проблеми със собствениците на хостинга и със тази СОРА ? Някъде ми се мярна , че ако не са ти редовни продуктите на Microsoft, въобще няма да можеш да си качиш сайта.

Първо искам да отбележа , че съм съвсем невежа в материята, но бързо се уча и след това да спомена, че ми предстои да си изградя сама нов сайт на платен хостинг. До сега бях на безплатен на Google sites и се оправях перфектно с вграденият им редактор.

Джумла е нова материя за мен и с интерес ще я разуча, но имам едно притеснение. Всички сайтове създадени с този софтуер ми стоят еднообразни . Ако я инсталирам на новият си сайт и установя, че не мога да си изградя сайта по мой вкус, има ли начин да я деинсталирам и да пробвам друга алтернатива ?

Другият ми въпрос е , възможно ли е част от страниците да са създадени с Джумла , а друга част с Front Page, тоест една част от сайта ми /на основния домейн/ да е динамичен с шаблон на Джумла, а друга част да е статичен изграден с Фронт пейдж?

Статичните страници да са на два поддомейна с различна тематика. Паркирани май се наричат?!

Ако използваш платен хостин в контрол панела има : Fantastico De Luxe,чрез него може да си инсталираш и съответно премахнеш не само Джумла ,но почти всички известни CMS,за няколко секунди без даже да е необходимо да си създаваш база данни!

• Автор

Ако използваш платен хостин в контрол панела има : Fantastico De Luxe,чрез него може да си инсталираш и съответно премахнеш не само Джумла ,но почти всички известни CMS,за няколко секунди без даже да е необходимо да си създаваш база данни!

Нямам го това синьо човече и вероятната причина е това

"

Поради зачестилите проблеми със сигурноста на сайтовете предизвикани от инсталирани чрез Фантастико софтуери, прекратяваме предлагането на Fantastico DeLuxe. Можете да поръчате всеки от предлаганите от фантастико софтуер да Ви бъде инсталиран от администраторите ни.

"

Вие да не си мислите, че с другите

интересни алтернативи

няма да имате проблеми със сигурността?

Може ли да попитам кой е този хостинг.Понеже проблема не е във Fantastico а в това ,че след като бъде инсталирана съответната система потребителите не взимат никакви мерки за сигурността и.Поради тази причина и този хостинг се е отказал от предлаганата услуга.

• Автор

Може ли да попитам кой е този хостинг.Понеже проблема не е във Fantastico а в това ,че след като бъде инсталирана съответната система потребителите не взимат никакви мерки за сигурността и.Поради тази причина и този хостинг се е отказал от предлаганата услуга.

Хостингът не е български и не е единственият, който е премахнал фантастико от С-панела си.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.