Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за даунлоуд мениджър

Featured Replies

Търся даунлоуд мениджър, който да ми дава възможност да виждам процеса на сканиране на изтегления файл и същевременно да не е с рекламен лиценз и да ми го изтрива защитата.

В момента ползвам Mass Downloader - чудесна програма, отговаряща напълно на изискванията, но създаваща ми проблеми при теглене на големи файлове (видео). Не знам да ли е бъг на програмата, но много товари компютъра, по данни на таск мениджъра се стига до прогресивно увеличаване на ресурсите, в отделни момента компютърът се натоварва до 80-90%. Стигал съм до скорости близки до 40 МВ/сек при теглене на филм и това води почти до блокиране на компютъра, въпреки зададеното намаление на скоростта. При малки файлове се държи перфектно.

Искам да я заменя с подобна по функции, но дали има такава? Набиращата популярност Download Master се държи прилично, но не ми показва сканирането; DAP и FlashGet са мигновени жертви на защитата...

Надявам се да съм формулирал разбираемо изискванията си и предварително благодаря за отделеното внимание.

П.П. Ползвам ИЕ 6.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Търся даунлоуд мениджър, който да ми дава възможност да виждам процеса на сканиране на изтегления файл и същевременно да не е с рекламен лиценз и да ми го изтрива защитата.
Какво имаш в предвид под процес на сканиране? Сканиране от антивирусна след завършване на свалянето ли? Ако си имал това в предвид то всеки даунлоуд мениджър има тази възможност. Просто трябва да окажеш в настройките на мениджъра коя ти е антивирусната. Това за рекламния лиценз не можах много да го разбера, както и коя защита какво изтрива.

Стигал съм до скорости близки до 40 МВ/сек при теглене на филм и това води почти до блокиране на компютъра, въпреки зададеното намаление на скоростта. При малки файлове се държи перфектно.

40 Мегабайта в секунда?! От къде теглиш с такава скорост?

• Автор

Май не съм успял да се изразя ясно, за което съжалявам.

Знам, че е възможно да прикача ехе-то на антивирусната и да сканира файла след сваляне. Правя това. Проблемът е, че с повечето програми не мога да проследя процеса (става дума за големи файлове, естествено). С Mass Downloader и DAP например, виждам сканирането, защото ми излиза на екрана. И то без да съм го "поръчвал", не знам по каква точно причина, а и не ме интересува, разбира се. Важното е да го виждам. Имам доста основателни причини за това, които не смятам да споделям, а и не мисля, че е нужно.

При Download Master например сканирането се извършва, но виждам резултата като отворя специално рапорта на антивирусната (Каспрески 5.0.391 Про).

DAP е чудесна програма (особено 8-ма серия), една от малкото, даваща възможност да се види предварително големината на файла, който ще се тегли, но с този рекламен лиценз загива при първото сканиране - Ad-Aware SE и Trend Micro Antispyware, които ползвам, я погват отвсякъде като потенциална опасност.

Ако пък позволя да останат тези потенциално опасни файлове, то при плановото си сканирането (два пъти седмично по мое желание - в местната мрежа едва се разминаваме от навлеци) Касперски също проявява нетърпимост и безцеремонно й реже 1 файл - ехе-то, ако пък успея да го спра, то при седмичното онлайн сканиране в сайта на Панда, присъдата е окончателна и не подлежи на преразглеждане (6 месеца ползвах Панда Титаниум и познавам чудесно възможностите й). Същата съдба има и FlashGet...

А пък тази скорост се постига по съвсем тривиален начин - р2р. Имам си за спомен снимка със скорост 32,85 МВ/сек, постигната по този начин. Но не става бързо, защото при достигането на такава скорост компютърът се задънва и като че ли мисли 20-30 секунди какво да предприеме...

Извинявам се, че май пак стана дълъг пост, ама така се спестяват доста допълнителни въпроси.

Междувременно смених версията на програмата и ограничих скоросттта до 3000 КВ/сек, пробвах няколко пъти - засега работи добре, но продължавам да търся алтернатива.

И след пояснението ти, поне за мен не стана много по-ясно. Мога да ти препоръчам Internet Download Manager заповядай

www.kaldata.com

Аз го ползвам отдавна и съм доволен има интеграция и в Опера.

Благодарностите за линка са за Steliyan

Поздрави, rainov!

Редактирано от rainov (преглед на промените)

• Автор

Благодаря, rainov, но я пробвах веднага щом излезе в kaldata.com - добра програма, но с нищо практически неотличаваща се от себеподобните й, платена версия на Download Master с доста накичен вид и дори с българско меню, защото безплатната версия на руски е едва ли не като енигма за неколцина.

Всъщност, твърде малко са програмите, дето не съм ползвал. Интересното е, че всъщност точно Mass Downloader и DAP, които най-много се различават визуално от FlashGet прилагат нужното ми. FlashGet - също сканира "видимо", но пък не оцелява по описаните вече причини. Повечето от останалите малко или много са визуални копия на FlashGet и дори имат сходни кусури.

Тя... моята одисея стана като търсенето на бялата лястовица, а и май вече ми омръзна, ще ползвам Fresh Download като евентуална алтернатива, макар че с нея непрекъснато ми излиза съобщение колко правилно съм постъпил като съм я избрал.

Приятен ден на всички:)

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Аз използвам FDM-free download manager, защото е много лека и не товари компютъра дори при бързо качване на много големи файлове, веднага ги съшива от частите, но няма антивирусна в шела.Скоро ще я сменям защото май вече е спряна от разработка, защото последната и версия е от началото на миналото лято.Download master също не е лоша, но като вдигне скоростта и започва да товари яко процесора.

Благодаря, rainov, но я пробвах веднага щом излезе в kaldata.com - добра програма, но с нищо практически неотличаваща се от себеподобните й, платена версия на Download Master с доста накичен вид и дори с българско меню, защото безплатната версия на руски е едва ли не като енигма за неколцина.

<{POST_SNAPBACK}>

Грешиш друже: rainov ти посочил различна програма - Internet Download Manager, a ти си мислиш за Internet Download Accelerator. IDA e платения аналог на Download Master, а не Internet Download Manager.

Благодаря за поясненирюето ,Kayovas! За да няма повече неразбиранки:

Ето скрийншот от Internet Download Accelerator (IDA)

ida_scr_01.gif

А това е от Internet Download Manager (IDM), за който писах.

idm.gif

Коя от двете програми си ползвал?

Редактирано от rainov (преглед на промените)

• Автор

Извинявам се за грешката, прави сте. Ползвал съм ги временно и двете, та вероятно затова сгреших. Действително IDA абсолютно прилича на DM, а пък IDM съм го запомнил (версията ми е 5.01.2, т.е. вероятно същата) по твърде впечатляващия будилник :wors:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.