Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неканени гости

Featured Replies

Проблемът ми се състои в това От скоро във видимите мрежи засичам потребител с име Hades, който до скоро го нямаше в обсега. Трябва да уточня, че досега нямах никакви други мрежи в обсега ми, защото домът ми е малко изолиран и със сигурност поне на 50 метра от дома няма никакви потребители на интернет. От както се появи това име в мрежата ми, скоростта на нета ми падна и лаптома ми стана шумен. Преинсталирах си лаптопа с пълен формат на С и Д , рестартирах рутера до заводски настройки и му сложих наново настройките : включих му стената, пуснах филтри по МАС и IP, описах и другият компютър /него също го преинсталирах/. Два дена тишина и ето отново днес моят "приятел" отново е на линия. Веднага го усетих , защото лаптопа ми стана по-шумен и връзката ми от 90% покритие стана 60, а на този ресурса му е 40%. Щом спра рутера и Wi-Fi-то ми не го открива, тоест само на включен рутел е на лице. Ако си направя на ново конфигурация на интернет връзката също изчезва. Щом лаптопа ми изфюуука знам , че идиота е на лице. Така е вече втори месец. Виждам му Мак-а BO487DCE79F4 и че е на Channel 4 2427mHz Някой има ли идея какво ми се случва и как да го ликвидирам този?

Опънете си кабели и използвайте само 'жична' мрежа. Другия вариант е, като избръмчи лаптопа - отваряте входната врата или се качвате на покрива и всичко в радиус 500м, което мърда го ликвидирате със снайпера (последното е в кръга на шегата). Сега сериозно: Пуснете си най-доброто криптиране поддържано от вашия рутер, сложете си сложна парола за безжичната мрежа 14-16 символа (цифри, букви, специални символи) и я сменяйте често - например все път, когато го засечете.

• Автор

Опънете си кабели и използвайте само 'жична' мрежа.

Другия вариант е, като избръмчи лаптопа - отваряте входната врата или се качвате на покрива и всичко в радиус 500м, което мърда го ликвидирате със снайпера (последното е в кръга на шегата).

Сега сериозно: Пуснете си най-доброто криптиране поддържано от вашия рутер, сложете си сложна парола за безжичната мрежа 14-16 символа (цифри, букви, специални символи) и я сменяйте често - например все път, когато го засечете.

А да извикам полицията и да изследва района за специални устройства не става ли? Или ще ги злепоставя?

Това в кръга на майтапа :P

Още с купуването на рутера съм му сложила най-сложното криптиране и по вашият съвет трябва да сменям паролата всеки ден. И това съм опитала.

От месец или два има открита слабост във Wi-Fi Protected Setup (WPS). При различните рутери тази функционалност се казва различно. Проверете си настойките и я дезактивирайте непременно. Проблема позволява за няколко часа да се налучка PIN-а и да се вземе паролата за мрежата независимо колко сложна е и независимо от криптирането.

Та дезактивирайте WPS, Сетнете WPA2/AES и сменете паролата. Ако пак се закачи вече хммм странно.

Ще дадете ли точен модел на рутер-а и текущи настройки, без подробности като пароли и реални ip-та (можеше да ги замажете в Paint преди да ги публикувате)? Или ще продължаваме с боба и майтапите?

• Автор

SSID пуснато ли е?

Не. Дори започнах да си кръщавам мрежата с някаква буква и празни интервали които само аз знам колко са и дори да се засече мрежата отвън никой не може да ги преброи /вижда се само символа/. Поне така си мисля.

Редактирано от LisaM (преглед на промените)

• Автор

Според вас може ли да се хакне нещо което не се вижда?

Ами според специалистите това не било никакъв проблем. Имало програми които виждат всички мрежи в обсега дори скритите.

След като за обикновен пиклю от квартала това е непосилно , значи минаваме на по-горно ниво . :wink12:

• Автор

От месец или два има открита слабост във Wi-Fi Protected Setup (WPS). При различните рутери тази функционалност се казва различно. Проверете си настойките и я дезактивирайте непременно. Проблема позволява за няколко часа да се налучка PIN-а и да се вземе паролата за мрежата независимо колко сложна е и независимо от криптирането.

Та дезактивирайте WPS, Сетнете WPA2/AES и сменете паролата. Ако пак се закачи вече хммм странно.

До тук вие единствен ми дадохте нещо съществено, за което да се хвана.

Препоръчайте ми нов рутер, който да има тази опция за сигурност и на който паролата за безжичната да е защитена със звездички.

http://forum-en.msi....ser%20Guide.pdf - след 15мин търсене открих manual.

Може ли снимка от вашия рутер на фигура 5-1 Router Status (стр. 14 от дадения manual)?

Също така и снимка от вашия рутер на фигура 5-15 Wireless Setings (стр. 26 от дадения manual)?

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

• Автор

http://forum-en.msi....ser%20Guide.pdf - след 15мин търсене открих manual.

Може ли снимка от вашия рутер на фигура 5-1 Router Status (стр. 14 от дадения manual)?

Също така и снимка от вашия рутер на фигура 5-15 Wireless Setings (стр. 26 от дадения manual)?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Изглежда добре. Сменена ли е паролата по подразбиране за влизане и администриране на рутер-а? тоест да не е admin/admin? Може ли и снимка от вашия рутер на Figure 5-39 Remote Management (стр. 51)?

• Автор

Естествено , че е сменена. Аз съм пуснала филтър по МАК и айпи , резервирала съм адресите , пък какмо ли да не сложа парола на рутера. Нямам записани лог файлове. Сега се сещам , че нещо странно ми се случи преди време. маската на Безжичната ми беше 255,255,255,0 и изведнъж се промени на 255,255,255,128 . Това го открих защото изведнъж спря да ми връзва интернета. Когато отворих рутера видях че този запис се е променил , а доставчика ми не ме е предупредил за това. После за един период от време това 128 се сменяше с 0 и аз трябваше непрекъснато да си променям настройките на мрежата, за да връзвам интернет. Много ми е странно това. Ще си купувам нов рутер, явно този вече е морално остарял за нивото на днешните папараци.

100% сигурен рутер е изключения от напрежението. Но щом сте решили да си купувате друг рутер - да приключваме темата. Аз лично бих погледнал лог файл от 'сърфирането' по време на 'пиратстването на интернет от непознатия', но... Лично аз не очаквах толкова много настройки да има сегашния ви рутер, за мене все пак причина трябва да се намери, а не да се сменя устройството.

• Автор

100% сигурен рутер е изключения от напрежението.

Но щом сте решили да си купувате друг рутер - да приключваме темата.

Аз лично бих погледнал лог файл от 'сърфирането' по време на 'пиратстването на интернет от непознатия', но...

Лично аз не очаквах толкова много настройки да има сегашния ви рутер, за мене все пак причина трябва да се намери, а не да се сменя устройството.

Ще си купя още един рутер и ще си направя бридж , ще се скрия зад втория и ще видя тогава как ще е . Имам още една идея за решение на проблема ми , но тя ще е изненада за любопиткото.

Нещо да ми кажете за това сменяне на цифрите на маската?

Промяната на маската според мене може да стане само след проникване в настройките на рутер-а. Затова и зададох последните си два въпроса в пост 16 от тази тема, защото най-очевидното проникване не се разследва, а се разследва последствието от него. Все повече ми затвърждавате съмненията, че 'хакер-а' просто ви има паролата за администриране на рутер-а (особенно ако ползвате стандартната).

• Автор

Промяната на маската според мене може да стане само след проникване в настройките на рутер-а.

Затова и зададох последните си два въпроса в пост 16 от тази тема, защото най-очевидното проникване не се разследва, а се разследва последствието от него. Все повече ми затвърждавате съмненията, че 'хакер-а' просто ви има паролата за администриране на рутер-а (особенно ако ползвате стандартната).

Маската ми не може да се сменя от рутера, защото тогава го опитвах това. Тя ми пристига от доставчика, което означава, че от там някой я сменя.

В началото ми беше 255,255,255,0 и изведнъж стана 255,255,255,128. Ходих да ги питам какво става , а те ми отговориха, че рутера ми бил куча марка щом сам занулява. Има нещо гнило там...Съвсем сериозно започвам да си мисля, че който ме е нарочил , минава през доставчика ми, без значение дали с негово или без негово знание. Не съм сигурна обаче , че ако го сменя дали няма да е въпрос на време да ме открият пак?

Дори знам как "влизат". Детето ми на другия компютър нон стоп играе онлайн и виртуални сървъри , скайпа му е непрекъснато включен. На няколко пъти съм го хващала да спира стената или антивирусната да е блокирала /естествено че не от самосебе си ползвам ключове за пълни версии/. Та хакват хлапето и влизат в рутера от компа, а в рутера паролата на уерлеса не е защитена със звездички. Не вярвам че ограничен акаунт ще ме спаси. На лаптопа съм с Линукс и пак ми намират цаката. Това означава , че имам супер специалисти насреща си, което ми обяснява и една камара други проблеми , които имам в интернет.

Май ще трябва сама да се лекувам комплексно .

Благодаря за вниманието и най-вече за инфото на ieti

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.