Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да се включи цифров тв приемник към монитора ?

Featured Replies

Наскоро ми се повреди дъното на компютъра на който имам тв тунер. Въпросът ми е може ли да се включи директно цифровият приемник към монитора без допълнителен тв тунер. Абонат съм на Близу и приемникът е този модел http://blizoo.bg/topfield_new_epg.html .

монитора ти трябва да има скарт или чинчове ( и двете едва ли ги има )....

• Автор

Не няма скарт или чинч има само аналогов и цифров вход. Има ли някакъв преходник между чинч и аналогов вход ?

• Автор

С този преходник на снимката няма ли да стане? Обезателно ли трябва тунер ?

Кабела ще пасне но не няма да стане. Не случайно като се купува телевизор се гледа първо какъв тунер има. Иначе щяхме да караме на монитори. ;)

• Автор

Много жалко, мислех да мина без външен тв тунер, но явно няма да стане . Благодаря за отговорите.

точно с тези преходници съм си играл и не става ! и сега съм решил да пробвам HDMI - HDMI ;)

точно с тези преходници съм си играл и не става ! и сега съм решил да пробвам HDMI - HDMI ;)

Може и да стане, ако приемникът му има HDMI - изход, а монитора - HDMI вход. Той това не е написал, какъв му е монитора. И сега ще напише навярно някоя марка и отново ще го питаме за модела. Много от хората не задават адекватни въпроси така, че да им отговориш само с едно изречение.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Нищо няма да стане без значение какви изходи има. Монитора е обикновен а не хибриден с тунер. Тунера е бил на компютъра които е изгорял.

Автора пише че монитора му има и цифров вход , и ако приемника имаше HDMI то с такъв кабел може би щеше да стане но приемника му няма такъв а и не мога да си представя да гледам телевизия на монитор - ще ми трябва и бинокъл :)

пробвал съм с такъв кабел не става :( Защото сигналът от булсат е на 50Hz ,а на монитора е 60Hz и затова се надявам при HDMI-HDMI да се получат нещата :)

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Монитора сигурно има VGA, а приемникът няма ли? На Булсатоком приемниците например имат VGA изход, друг е въпроса звука от къде ще го вадиш...

• Автор

Монитора ми е Samsung 22инча и е достатъчно голям за тв и филми, като има входове DVI и VGA. Приемникът на Близу няма изход за VGA, но има чинч и скарт , мога да си пускам звук от чинч, има още един изход , който свети червено , но не го знам за какво е. Поръчах си това: http://www.proficomp...+External+TVBox с което проблемът ще бъде окончателно разрешен за 85лв .

Редактирано от irko1969 (преглед на промените)

Вече мога да гарантирам , че с кабел HDMI-HDMI между монитор и ZHD 100 на булсат нещата се получават и сега си гледам безгрижно тв на новият ми монитор Asus ProArt 246 Q ;)

Вече мога да гарантирам , че с кабел HDMI-HDMI между монитор и ZHD 100 на булсат нещата се получават и сега си гледам безгрижно тв на новият ми монитор Asus ProArt 246 Q ;)

И аз съм така , ползвам PIP-а на 2410-то да си гледам мачове :D :D :D

Монитора ми е Samsung 22инча и е достатъчно голям за тв и филми, като има входове DVI и VGA. Приемникът на Булсатком няма изход за VGA, но има чинч и скарт , мога да си пускам звук от чинч, има още един изход , който свети червено , но не го знам за какво е. Поръчах си това: http://www.proficomp...+External+TVBox с което проблемът ще бъде окончателно разрешен за 85лв .

Нали си абонат на Близууу, какъв Булсатком те гони? Аз съм виждал доста Булсаткомски приемници с VGA изход.

Тоя, дето го имаш е нещо скопено.

Абе, ти дойде и почна да се хвалиш във всяка тема какъв компютър и какъв монитор, за колко лева имаш.

Той човека има чинчове и SCART, какъв HDMI те гони тебе?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз съм виждал доста Булсаткомски приемници с VGA изход.

На старите приемници имаше ком порт , а после и него махнаха , да не се манипулира приемника , от него можеше да се сподели и на друг :D

Нали си абонат на Близууу, какъв Булсатком те гони? Аз съм виждал доста Булсаткомски приемници с VGA изход.

Абе, ти дойде и почна да се хвалиш във всяка тема какъв компютър и какъв монитор, за колко лева имаш.

Той човека има чинчове и SCART, какъв HDMI те гони тебе?

Нещо не виждам да съм говорил някъде за пари ?!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.