Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с 3G при Нокия Е71

Featured Replies

Здравейте колеги

Допитвам се до съвет от по- компетентните преди да ходя на сервиз Публикувано изображение

телефона ми е Нокия е71 от Англия и в менюто за избор на мрежи и съответно в кой режим да работи има за DUAL MODE i UMTS

Тоест не мода да спра 3G то и батерията кара по- малко вече.

Въпроса ми е дали ще се оправи като кача новия ъпдейт за този телефон или

ще трябва цялостна преинсталация? Сега съм с 300.21.012

Не съм много сигурен, ама казваш телефона е от Англия. Възможно е за техния пазар да няма в софтуера избор на GSM мрежа само, както в твоя случай. Следователно дори и да обновиш софтуера, той ще се обнови с последния софтуер за Английския пазар, поради Area Code или Product Code (не помня кой от двата беше), който указва къде се ползва телефона (в твоя случай Великобритания). Ако съм на прав път, трябва първо тоя код да се смени с локален за България и тогава да се обнови софтуера. Положителното е, че така ще се качи и оригинално българско меню.

Здравейте колеги

Допитвам се до съвет от по- компетентните преди да ходя на сервиз Публикувано изображение

телефона ми е Нокия е71 от Англия и в менюто за избор на мрежи и съответно в кой режим да работи има за DUAL MODE i UMTS

Тоест не мода да спра 3G то и батерията кара по- малко вече.

Въпроса ми е дали ще се оправи като кача новия ъпдейт за този телефон или

ще трябва цялостна преинсталация? Сега съм с 300.21.012

сложете го в Dual Mode и след това изберете ръчно доставчика, така че в името му да има GSM. Така е загубите 3G свързаността, съответно по-ниски скорости, но и по-малка консумация от батерията
  • Автор

Дава ми само 3G мрежите за България при ръчно въвеждане на оператор :( Явно ще трябва да се сменя продуктовия код Мерси за мненията

Не бързай. Казах, че не съм сигурен и само налучквам. Имах същия проблем с NEC, ама с японския пазар и тамошните мрежи схемата е по-различна. Та за това предположих нещо такова. Най-добре се допитай до още някого, който е по-наясно от мен или изчакай още малко мнения в тази тема. Edit: След малко search-инг из дебрите на гогъл намерих инфо. Ако телефона е бил брандиран от оператора 3 (три), нормално е да няма опция за GSM мрежа. Те премахват тая опция от firmware на телефоните брандирани от тях, понеже имат само 3G мрежа и когато сложиш телефона в GSM режим, става неизползваем за тяхната мрежа. Предполагам са го направили за улеснение на техните клиенти, да не се объркат нещо като човъркат настройките. Та, с какво лого е телефона? От кой оператор е закупен?

Редактирано от Silvering (преглед на промените)

Ами пробвай значи така, с регионалния код. Ако разбира се си наясно какво правиш все пак, за да не бастисаш хубавия телефон. ;)

• Автор

или да го занеса и за 10 лв да го оправи човек дето му е това работата да няма после :shock11: Мерси отново

Най-добре. Както казах, като му се смени регионалния код, ще се качи последния софтуер и то на български, което е в плюс мисля.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.