Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доставка до България

Featured Replies

Здравейте! Някой случайно да знае нещо повече за доставките от чужбина до България. По-специално за сайтове като amazon, ebay и т.н. Колко струва една доставка, и т.н. И друго Ако примерно искам да поръчам 10 неща, как се променя цената на доставката - за всеки продукт по отделно, според килограми (и как) и т.н.. Благодаря предварително.

Различно, винаги! Трябва да имаш регистрация в Ebay и PayPal ако ще пазаруваш от ebay. Трябва ти карта, за да можеш да пазаруваш! Като си с валиден адрес в Ebay ще видиш Postage & Package колко в долари или паунда ще струва! :)

Има и български фирми, които се занимават точно с доставки на стоки и продукти от Англия до България. Свързваш се с тях и уговаряте дали ще си платиш ти с карта избраните продукти, или те ще ги платят и при доставката плащаш стойността на закупените продукти + доставката. Транспорта се изчислява според теглото и е около 2-3 лв. на килограм.

Първо гледай от коя страна ще получаваш доставка, ако е извън европейският съюз освен цената на стоката и доставката ще трябва да платиш ддс и митнически такси в България за да ти я освободят на митницата!

Така... от амазон почти винаги се налага да се плаща митница, което забавя стоката. От Ebay доста често (особено китайците) ти пращат стоката като Gift и нямаш такива проблеми. За срока на доставка - пише при конкретния търговец.

• Автор

Ако искам да поръчам 10-15 чифта обувки? За всеки чифт по отделно ли се плаща доставката или общо+според килограмите?

Аз да кажем си харесах ключодържател от сайта на кока-кола, който е $5. Колко приблизително ще ми е доставката, само това ме интересува да си правя сметка. Че наистина искам да го купя, но не знам как вървят доставките. Не искам да се набутам като дам повече от 15лв за един ключодържател от 7лв

Аз да кажем си харесах ключодържател от сайта на кока-кола, който е $5. Колко приблизително ще ми е доставката, само това ме интересува да си правя сметка. Че наистина искам да го купя, но не знам как вървят доставките. Не искам да се набутам като дам повече от 15лв за един ключодържател от 7лв

Пак от UK ли говорим ? Ако е така, описанията в предишния ми пост важат и в твоя случай.

Пак от UK ли говорим ? Ако е така, описанията в предишния ми пост важат и в твоя случай.

Мисля че е от САЩ (Калифорния?) доста далече ми се струва, не вярвам че е от Великобритания (щеше да е добре)

Мисля че е от САЩ (Калифорния?) доста далече ми се струва, не вярвам че е от Великобритания (щеше да е добре)

Не си заслужава в такъв случай. Да поръчаш стока за $5, а за доставката сигурно ще трябва да платиш към $50. Пък и съм сигурен, че не изпращат до България, така че ще трябва и алтернативен начин за транспорт да търсиш.. става дълга и широка.

Пазарувай от китайски сайтове там доставката е безплатна и не се омитява поръчката идва с български пощи http://pazar.eu.pn/

Не си заслужава в такъв случай. Да поръчаш стока за $5, а за доставката сигурно ще трябва да платиш към $50. Пък и съм сигурен, че не изпращат до България, така че ще трябва и алтернативен начин за транспорт да търсиш.. става дълга и широка.

То не става въпрос само за това, аз за това питам тука. Преди няколко дена бях дарил няколко долара на една идея (подкрепих я) и ще ми изпратят подарък за да ми се отблагодарят че са събрали нужните пари, но отново ме спира въпроса за доставката. Щом ще е над 20-30 лв (или към 50 долара както даде пример) направо няма смисъл да си поръчвам или да приемам наградата.

п.п. за китайските сайтове нищо не знам, ще ги разгледам, но знам че няма да намеря това което искам, кофти работа САЩ ни е далече :D

Редактирано от PhX (преглед на промените)

Виж, цената на доставката я определя продавача или изпращача. Щом ще ти дават подарЪк едва ли ще те карат да си платиш доставка. ПроблемЪт идва от това ако дЪржавата от която порЪчваш не е от ЕС - тогава се плаща мито и ДДС над определени стойности на покупката, но пак казвам, щом ще ти пращат подарЪк, то и на писмото/колета ще пише че е такЪв.

Виж, цената на доставката я определя продавача или изпращача. Щом ще ти дават подарЪк едва ли ще те карат да си платиш доставка. ПроблемЪт идва от това ако дЪржавата от която порЪчваш не е от ЕС - тогава се плаща мито и ДДС над определени стойности на покупката, но пак казвам, щом ще ти пращат подарЪк, то и на писмото/колета ще пише че е такЪв.

И сериозните компании изписват каква е цената, но поемат мито и други разходи

Поемат, да! И работят с куриери, а не с БГ Пощи ;)

• 10 месеца по-късно...

А добре аз искам да попитам точно за тези китайски сайтове, нямам сметка от ebay, но например доствката колко ще ми излезе от този сайт http://www.ebay.co.uk/itm/18-Magic-Circle-Hair-Salon-Styling-Roller-Curler-Leverag-Set-Spiral-DIY-Tools-/140817136257?_trksid=p2047675.m1850&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D11%26meid%3D4894997854675725555%26pid%3D100011%26prg%3D1005%26rk%3D3%26sd%3D280672055027%26#payId

или от някой друг китайски, четох но наистина се обърках и нищо не разбрах за тези доставки?!!!

Само за информация - това което си посочил/а е от Ebay, но от Английския - co.uk. и продавача не изпраща до България. Има секция "Postage and payments", където си е описано всичко относно доставката. Има опция и още при сортирането да му посочиш до къде искаш доставка и да ти дава цените направо с доставка :)

Рабрах, благодаря за информцаията само ще помоля можете ли да ми дадете няколко линка към сайтове които разрешават и ги има тези неща и най - вече ще се радвам ако ми дадете линкове с безплатна доставка до България или поне да е евтина...

Рабрах, благодаря за информцаията само ще помоля можете ли да ми дадете няколко линка към сайтове които разрешават и ги има тези неща и най - вече ще се радвам ако ми дадете линкове с безплатна доставка до България или поне да е евтина...

Ето, безплатна доставка до България. Цената е почти като тази, която си намерила. Доставките се бавят, но пристигат и няма проблеми с митници и т.н. Пазарувал съм от този сайт и всичко е точно.

В търсачката напиши - leverag

Успех. 

http://www.everbuying.com/

Ако има въпроси, моля. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Ето, безплатна доставка до България. Цената е почти като тази, която си намерила. Доставките се бавят, но пристигат и няма проблеми с митници и т.н. Пазарувал съм от този сайт и всичко е точно.

В търсачката напиши - leverag

Успех. 

http://www.everbuying.com/

Ако има въпроси, моля. 

Значи е сигорно че е с безплатна доставка ,защото мисля да поръчам супер сайт, но да не окаже че трябва да платя двойно!! И искам да те попитам за по сигорно плащането с наложен платеж ли е и то до адреса ли идват?!? И в какви пари трбва да платя български или както си пише долари? И също плаща ли се за доствката за теглото на пратката?

Редактирано от noRules (преглед на промените)

Аз съм си купувал много неща от ebay.co.uk чрез посредническа фирма, струва 1,50 паунда

обща цена-1,5+цена на стока+цена на поща

Например ако дадена стока струва 10 паунда и пощата и е 2 паунда, крайната цена става

10+2+1,5=13.5 паунда*2,36=31.86лв

но при различни фирми цената е различна

А добре понеже го изчислих сама моята сметка но не съм сигурна дали е вярна ще те помоля ако може да ми кажеш според теб колко са USD 24.73 в български пари, толкова ми струва моята поръчка. Ще ти копирам каквото пише за доставките ми и май първата ми е безплатна, искам някой да ми каже преди да поръчам да не излезе че достичка ще платя!

ето ти копието дето пише за доствките:

'' 

Shipping method Available Shipping Methods Shipping Cost(weight:0.95 kg) Flat Rate Shipping save 18% ........................................................................................ Delivery Estimates: 7 - 25 days to major destinations. Tracking number + USD 2.00 0.00 USD Standard Shipping save 26% ........................................................................................ Delivery Estimates: 6 - 8 days to major destinations. 9.14 USD Expedited Shipping save 35% ........................................................................................ Delivery Estimates: 3 - 5 days to major destinations. 3.89 USD Add Shipping Insurance to your order ...................................................................... 1.49 USD (We offer Shipping Insurance to protect your package against any lost or damaged shipments. Any missing issues, please inform us. We will reship your order immediately.) What's the Total Delivery Time? (Please use this formula to determine when your order will arrive) Total Delivery Time = Processing Time + Packaging Time + Shipping Time

ето го и превода за да е по лесно- 

Начин на доставка Налични Доставка Методи Доставка на разходите (тегло: 0,95 кг)Плосък Доставка Оценка спестявате 18% ............................................ ............................................ Доставка оценки: 7 - 25 дни до основни дестинации. Проследяващ номер + USD 2.00 0.00 USDStandard Shipping Спестяват 26% ............................................. ........................................... Доставка оценки: 6 - 8 дни до основни дестинации. 9.14 USDУскорено Доставка спести 35% ............................................. ........................................... Доставка оценки: 3 - 5 дни до основни дестинации. 3.89 USDДобави Доставка осигуряване към вашата поръчка ............................................ .......................... 1.49 USD(Ние предлагаме Доставка застраховането за защита на вашия пакет спрямо всички загубени или повредени пратки. Липсата на каквато и да било въпроси, моля да ни уведомите. Ние ще изпратим вашата поръчка веднага). Какво е общото време за доставка? (Моля, използвайте тази формула, за да се определи кога вашата поръчка ще пристигне)Общо Време за доставка = време за обработка + Time опаковка + времето за превоз

ще се радвам ако можеш да ми помогнеш или някой за да разбера по добре, че доста се обърках и забърках  :)

обща цена-1,5+цена на стока+цена на поща

Например ако дадена стока струва 10 паунда и пощата и е 2 паунда, крайната цена става

10+2+1,5=13.5 паунда*2,36=31.86лв

но при различни фирми цената е различна

- вече ще се радвам ако ми дадете линкове с безплатна доставка до България или поне да е евтина...

От E-bay също можеш да си купиш с доставка до България.  В описанието на всеки артикул си пише каква е цената на доставката или пък Free Shiping. По-лесно е когато търсиш да си отметнеш до къде търсиш доставка и да ти калкулира цената - огледай на сайта. Иначе китайски сайтове с безплатна доставка има много - DealExtreme, Byuincoins, Tinydeal, Focalprice etc.

Редактирано от icemans (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Здравей. Аз лично използвам и съм използвал само и единствено tinydeal.com. Засега нямам кой знае какви оплаквания. Изпращат поръчките бързо и пристигат за средно около месец. Най-често до България отнема около 20 и няколко дена. Ако има проблем или въпрос може да използваш онлайн чата им. Много са отзивчиви. Според мен са и доста коректни. Разбира се това е моето мнение. Нали знаеш-10 човека, 10 различни мнения :). Доставката е напълно безплатна. Поръчвал съм си кабелчета разни за по левче и идва по пощата до вкъще без пари :). Успех

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.