Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инфо за казармата

Featured Replies

Здравейте. Преди няколко дена родителите ми се обадиха да ми кажат че съм получил писмо (в Сърбия) че трябва да се явя за казармата до 20 април (имам две гражданства). Не е задължително да ходя на казарма, просто трябва да подпиша там сигурно някакъв документ за да не получа глоба, както и да е. Няколко нощи обмислях дали да ходя в казармата (защото там все още можеш доброволно да се явиш). И реших че ще е хубаво да отида и да си „ошлайфам“ още малко характера ми. Мисля че няма да ми навреди. Но вчера си зададох въпроса какво стана с казармата в България. Знам че е станала платена, но всъщност никъде не намерих информация за това какво означава -платена казарма-? И дали мога да се явя тука вместо да ходя в Сърбия? Можете ли да ми дадете малко информация за това дали мога тука да се запиша да кажем и т.н. Не искам да се занимавам със това цял живот (защото съм от хората които ползват повече мозъка си отколкото мускулите си) а просто да отида за половин година. Тука мисля че ще ми е по-добре, защото много не искам да се очуждавам от България. ;)

Редактирано от PhX (преглед на промените)

Информация можеш да намериш в сайта на Министерството на отбраната - http://www.mod.bg/bg/ или пък във Военното окръжие в Бургас, гледам, че си от там.

Много неща са промениха в българската армия, но и днес понятията "ползване на мозък вместо мускули" и войниклък не са особено съвместими. Що се отнася до "ошлайфането на характера", мазохизмът има различни форми и проявление...

В някаква степен е решение, ако си безперспективно безработен, но наборен или наемен войник си е все войник.

Аз ще ти отговоря малко по-конкретно: в България вече казарма няма. Или поне в тоя вид, който ти познаваш или си чувал. В България има платена армия. Тоест службата не е задължителна, а се явява като един вид ходене на работа и е платена. С две думи: това, което си го замислил може да се осъществи само в Сърбия. Успех.

И аз да си кажа мнението. Не знам колко време е в Сърбия казармата, нито какво представлява. Но аз съм бил в България и: а) Казармата може и да е дисциплинирала, когато е била 2-3 години. Ама за 6-9 месеца, нищо такова не видях в хората около мен. б) Ако имаш планове да работиш нещо изискващо развитие, т.е. не работа като магазинер, където цял живот правиш едно и също, това е загуба на безценно време, което можеш да ползваш за кариерата си. в) единствената полза от казармата, която имах аз е, че ми разбиха илюзиите за образованието на българите. Преди това живеех в обкръжение, в което всеки знаеше какво е дискриминанта и можеше да напише изречение без правописна грешка, та живеех с мисълта, че всички са такива...

• Автор

Ем, и аз като се замисля, това е загуба на ценно време, защото няма да ми помогне особено в живота, все пак аз съм се ориентирал към технологиите, интернета, филмите (мисля да ставам режисьор). Никога не съм работил, не съм се претоварвал, постоянно чета статии понякога някаква книга, образовам се. Даже съм активист което вече е нещо нормално. Но доста хора, мои приятели ми викат че е хубаво, защото ще научиш „нещо“, ще се закалиш, добре било да минеш през някои трудности за да си по-подготвен за разлика от останалите. И най-вече - ще станеш МЪЖ. Всички тези неща са ми ги говорили, но всъщност дали наистина се нуждая от всичко това. Дали ще стана по-голям мъж като мина през казармата? Доста съм скептичен. Ако става дума за уважение и чест, тука няма какво да уча защото уважавам и ценя всеки човек който се държи добре с мен, независимо дали е цветнокож, бял, дебел, нисък и т.н. Никога не съм мразел някого, и не мога да мразя. За мъжествеността - мисля че мускулите и тежките изпитания не правят мъжът. Не знам. Ако мислите че нещо ще науча и ще ми е полезно от казармата, надявам се да го споделите за да преценя до 20 април дали да ходя, защото това с което ще се занимавам няма да изисква някаква сила.

Редактирано от PhX (преглед на промените)

За кадрови войник трябва да имаш само Българско гражданство /освен ако не са променили това/

Точна информация ще намериш във военно окръжие !

Не виждам да има такова в Бургас,но може да има бюро за набиране на кадрови войници.

Извинявам се.

• ''ВОЕННО ОКРЪЖИЕ БУРГАС Бургас 8000, ул. Цар Асен 4, тел. 05642046 ''
  • Незнам до колко информацията е актуална,все пак не съм от този регион... Ти би трябвало да знаеш ...
Освен това не се набират ей така хора за военна служба.Когато има заповед за набиране от министъра тогава започва процедурата.

Например след като си войник или си бил такъв имаш по-голям шанс да станеш полицай.

Висшестоящ в армията,полицията ,което носи облаги и удовлетворение и по-високо самочувствие.

За това хората,който не знаят какви може да са облагите на човек от това да е военнослужещ,моля да си замълчи .

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

Хайде да кажа и аз няколко думи.Казармата в България няма нищо общо със Сръбската./макар,че там не я знам каква е/Самия факт, че те викат там да се явиш значи, че е наборна,а тук я премахнаха още 2007/ако не се лъжа/.Тук кандидатстваш да станеш кадрови войник.Мисля,че при започване на работа подписваш договор за 3 години.Ако не го изпълниш дължиш разни неустойки за обучение,дрехи и не знам си още какво.В българската армия наистина има какво да научиш,но зависи в какво поделение ще попаднеш и дали ще имаш шанс за развитие.Избора е твой.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.