Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Субтитри, изрязване, усилване...

Featured Replies

Здравейте, ако раздела не е правилен, съжелявам! Пиша тук, защото доста разбирачи има и това е хубаво. Нека започна. Изтеглих Format Factory мисля, че е 2.90 или 2.80 и искам да си изрежа част от епизод на TopGear (60 мин.) и да го кача във Vbox7. Мога ли така да направя, клипчето ще е максимум 10 минути качеството да е поне 480р и да е до 200МБ (с Format Factory). Разбрах как да вкарам субтитри в клипчето, но буквите са раздалечени и е много гадно... Може ли да ми предложите проста програма с която мога да усилвам песента и да се чува по-силно на телефона, но да не се променя качеството на песента... Благодаря!

Здравейте, ако раздела не е правилен, съжелявам! Пиша тук, защото доста разбирачи има и това е хубаво. Нека започна. Изтеглих Format Factory мисля, че е 2.90 или 2.80 и искам да си изрежа част от епизод на TopGear (60 мин.) и да го кача във Vbox7. Мога ли така да направя, клипчето ще е максимум 10 минути качеството да е поне 480р и да е до 200МБ (с Format Factory). Разбрах как да вкарам субтитри в клипчето, но буквите са раздалечени и е много гадно...

Може ли да ми предложите проста програма с която мога да усилвам песента и да се чува по-силно на телефона, но да не се променя качеството на песента... Благодаря!

опитайте с плъгините на virtualdub за видеото, може да стане по-добре. Или сменете шрифта на субтитрите

audacity е добра за манипулиране на звук, но при всяко усилване рискувате да увеличите нелинейните изкривявания и да развалите качеството на звука

Няма ли никакви предложения?

За програма за видео обработка (конвертиране) опитайте: Mediacoder

Относно усилване на песен: Audacity.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Изтеглих Format Factory мисля, че е 2.90 или 2.80 и искам да си изрежа част от епизод на TopGear (60 мин.) и да го кача във Vbox7.

Може.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Мога ли така да направя, клипчето ще е максимум 10 минути качеството да е поне 480р и да е до 200МБ (с Format Factory).

И това става!

Разбрах как да вкарам субтитри в клипчето, но буквите са раздалечени и е много гадно...

Смени си шрифта и ще се оправи!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Може ли да ми предложите проста програма с която мога да усилвам песента и да се чува по-силно на телефона, но да не се променя качеството на песента... Благодаря!

Това също става с Format Factory!

П.С.

Разгледай програмата по обстойно,поиграй си и ще намериш отговор на всичките си въпроси,давай по-смело!

Успех и умната! ;)

Редактирано от terorDrEaM (преглед на промените)

• Автор

С Format Factory става, но като го дам над 200% сила на звука и баса се разваля следователно и качеството на песента... С Audiacity как става?

С Format Factory става, но като го дам над 200% сила на звука и баса се разваля следователно и качеството на песента... С Audiacity как става?

Песента трябва да е усилите с по-малко проценти. Как очаквате да не криви при 200%.

С опити се постига всичко. Поразцъкайте програмата и ще откриете каквото Ви трябва.

Не всичко се постига наготово!

Незнам за FF (сигурно има такава опция), но във MediaCoder, има опция за нормализиране на звука.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Аз какво писах по-горе? Защо и милите че FF са открили топлата вода в аудиоредактирането?

С Format Factory става, но като го дам над 200% сила на звука и баса се разваля следователно и качеството на песента...

Ама разбира се че ще ти развали качеството,200% е прекалено много,на 200% може да използваш само ако имаш някоя много тиха песен или запис,иначе за да ти даде добро качество дай силата на звука до 120%-130% максиммум,би трябвало да е много по добре! ;)

• Автор

Някой който форматира с FF да ми каже какви настройки ползва или по точно от .mkv формат към какъв формат да го направя за да е по хубаво качеството, защото ако го кача в .mkv във vbox ще се развали качеството...

Някой който форматира с FF да ми каже какви настройки ползва или по точно от .mkv формат към какъв формат да го направя за да е по хубаво качеството, защото ако го кача в .mkv във vbox ще се развали качеството...

Първо да ти направя една забележчица не се казва форматира,а конвертира!

Форматирането и конвертитането,нямат никаква връзка,не се подвеждай от името на програмката! :P;)

Ето ТУК може да погледнеш какво всъщност е форматирането!

За да конвертираш МКВ файл в Ави файл с Формат Фактори,не е нужно да пипаш нищо по настройките,пипнеш ли нещо по настройките качеството отива на кино!

Това е от мен надявам се да си ме разбрал.

Умната и успех! ;)

• Автор

Че то качеството пак си отива на кино от .mkv го направих .mov и се виждат пикселите.

Че то качеството пак си отива на кино от .mkv го направих .mov и се виждат пикселите.

Тия измислените формати хич не ги ползвай,не ти трябват!(резолюцията е много важно нещо,погледни там до колко ти дава за mov формата,най-вероятно затова качеството ти е скапано!!!)

Пробвай в Ави формат и пак кажи какви са резултатите?!

genko написа на 13 март 2012 - 20:26

Пак нищо, кажете вие някакви настройки?

Аз споменах как стават нещата по-горе,явно при теб има някакъв проблем(или с кодеците,или видео картата е старичка,нз не мога да кажа с точност),при мен всичко се получава както трябва.

Пробвай с настройките на програмата,експериментирай,може да налучкаш точните настройки.

Успех и умната! ;)

Контейнера в случая няма нищо общо. Качеството се разваля понеже го компресираш и съответно пада битрейта на видеото. А и вероятно го правиш от x264 на XviD което още повече влошава нещата. При това положение качеството ще е значително по-зле. Виж програмата има ли опция mp4/x264/aac.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.