Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Теми и визуални стилове за Windows XP (merged)

Featured Replies

(rofl) ти какво очакваш съвсем рабираемо предвид факта че за хр не е предвидена въобще прозрачост

• Отговори 240
  • Прегледи 182,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте. Искам да попитам едно нещо. Инсталирах си Vista Inspirat 2 и всичко е точно. С изключение, че някои програми, като notepad, paint, task manager, wordpad и други подобни не работят. Тези програми са в папката PackFiles, където съм инсталирала Vista Inspirat 2. Някой ако знае как да отстраня проблема, ще е много добре :)

Здравейте искам да попитам как мога да си възтановя стила на windows xp,защото изчезна и сега съм с класическия windows.В свойства на дисплея-->облик има само клссическия стил Публикувано изображение .Моля помогнете.

Трябва ми някакъв кирилизатор или фонетика за клавиатурата че неискам да слагам FlexType...

• 1 месец по-късно...

Някой може ли да ми даде линк за тема с този облик, за XP. Не е проблем темата ако е за windowblinds. Благодаря предварително.

Някой може ли да ми даде линк за тема с този облик, за XP. Не е проблем темата ако е за windowblinds. Благодаря предварително.

Виж тук и тук

Благодаря, но няма това което търся.

В devianart има всичко за каквото се сетиш. Може да направиш XP-то като win7, vista, mac os x тотално с нужните програми, без да скапеш уина. Аз съм си направил моето като mac os и нищо не се е прецакало. Вече над половин година. Само да знаеш кое да инсталираш и кое не. Ето http://www.deviantart.com/ . Ако дадена тема,скин и т.н. я няма там, значи я няма никъде. Има си и обяснение , какъв софт е нужен за инсталиране на дадена визуализация

Редактирано от rostropovich (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Искам да ви попитам някой знае ли как да махна фона на надписите на иконите на работния плот? Ако някой знае моля пишете! Благодарности! :P;):wink12::shy11::clap::clap:

• 1 месец по-късно...

Заел съм се с една доста сложна задача - да правя 64-битово ХР с Mac привкус :] Който се е захващал с ХР х64 знае, че повечето начини за "скинване" заботят само при стандартния ХР х86, но криво ляво работата върви. Днешният ми проблем е следния - как да махна ей това гадно уиндоуско лого от фолдерите или да го сменя с друго:

Публикувано изображение

(rofl)

ти какво очакваш

съвсем рабираемо предвид факта че за хр не е предвидена въобще прозрачост

По същата причина се чудя на хората, мъчещи се да правят прозрачни теми за XP, пък били те и за WindowBlinds.

@v2.0 - това може да ти е от полза. Не съм пробвал лично, но нищо не ти коства да пробваш.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

По същата причина се чудя на хората, мъчещи се да правят прозрачни теми за XP, пък били те и за WindowBlinds.

@v2.0 - това може да ти е от полза. Не съм пробвал лично, но нищо не ти коства да пробваш.

Е, братле, евала само мога да ти кажа! Мерси много! Резултатът:

Публикувано изображение

Ето какво ползвам аз за разнообразяване на уиндоуса:

Talisman Desktop 2 ; True Transparency ; Yodm'3D ; ZuneDesktop Theme.

Yodm'3D - цък

True Transparency - цък

ZuneDesktop Theme - цък

А сега малко информация за всяка една от тези екстри :wors:

Yodm'3D - тази програма превръща десктопа ви във въртящ се куб , т.е. имате 4 различни десктопа. :lol6: в линка, които съм постнала има по-подробно описание+картинки.

Talisman Desktop 2 - програмка, която променя коренно начина,по който изглеждат декстопа и стартовото ви меню.Лично на мен много ми харесва.Разполага с различни теми и вариации, не натоварва машината и предоставя голяма функционалност чрез различните начини,по които са групирани компютърните ви приложения. Най-добре си я изтеглете и я ползвайте. Интерфейса не е много удобен, но с малко повече разучаване ще ви допадне.Ако случайно по време на или след инсталацията ви дава някакъв еррор просто цък ОК и се радвайте на красотата. (ЗАБЕЛЕЖКА-в торента се съдържа крак).

True Transparency - това приложение придава прозрачност на вашите прозорци в отделните им страни . Нищо особено, но пък за сметка на това - различно и готино.

ZuneDesktop Theme - променя темата на уиндоуса ви в черно. Смятам, че така изглежда много по-изчистено и не е вярно това, че дразни окото. Точно червеният цвят например дразни, или синьото, което е по подразбиране. ;)

Друга програмка,която забравих е Thosje Vista Sidebar - тя съчетава много функции в себе си - календар, медиа плейър, часовник, интернет връзка, слайдшоу, времето по света и още някои други. Представлява една вертикална лента, която може да си местите по десктопа и да променяте прозрачността и цвета и.

За да ви е по-лесно да разберете кое ще ви хареса, поствам по една снимка с всяко от гореизброените

Е, толкова от мен :) Ако имате въпроси - питайте :)

Публикувано изображениеYodm'3D

Публикувано изображениеTalisman Desktop

Публикувано изображениеTrueTransparency

Публикувано изображениеZuneDesktop

Редактирано от tomb raider (преглед на промените)

Търся подобна темичка за ХР-но държа да е прозрачна но като тази не всичко да е прозрачно! И не искам да ми казвате някви програмки за прозрачност а искам тема

Публикувано изображение

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

виж тези, за виста и 7 не съм ги тествал, само мак и убунту - но по принцип са стабилни и се махат без опасност за системата тук

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, много търсих и нищо не намерих и накрая реших да питам тук. Как мога да си сменя менюто за shutdown и за Log Off ? Тези прозорчета за restart, shutdown, sleep и също за Log Off и Switch Users. Много търсих и все пише да променям някви файлове, няма ли някаква програмка за това ? Преди на стария комп си бях инсталирал VISTA TRANSFORMATION PACK и то ми ги беше сменило, сега изтеглих някжа "тема" за Windows, в която има всичло картинки за тези менюта ама незнам къде да ги сложа. Моля ви помогнете !

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, много търсих и нищо не намерих и накрая реших да питам тук. Как мога да си сменя менюто за shutdown и за Log Off ?

Тези прозорчета за restart, shutdown, sleep и също за Log Off и Switch Users. Много търсих и все пише да променям някви файлове, няма ли някаква програмка за това ? Преди на стария комп си бях инсталирал VISTA TRANSFORMATION PACK и то ми ги беше сменило, сега изтеглих някжа "тема" за Windows, в която има всичло картинки за тези менюта ама незнам къде да ги сложа. Моля ви помогнете !

StyleXP предлага смяна на всяка икона. Просто сваляш програмата, влизаш в секцията "Icons", намираш иконката, която искаш да смениш и я сменяш.

Иконката, с която ще бъде заменена старата трябва да бъде във формат ".ico".

Редактирано от schizophrenic (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.