Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с различни драйвери

Featured Replies

Здравейте! Тези дни лаптопът ми се скапа и проблемите се изразяваха в това, че usb портовете не работят, аудиото отказа и нямаше безжичен интернет. Форматирах го, сложих му ХР-то (беше със 7-ца), оправих wi-fi-я, но останаха следните проблеми: 1. Дяловете C и D ми се размениха (D ми е системен, вместо С) и не ми дава от Computer Management да ги преименувам. Пробвах и с EASEUS Partition Master, но и там пише, че буутващ и системен дял не може да бара. :( 2. Аудио драйверите въобще отказват. Сложих тези, с които лаптопът работеше месеци наред, но звук няма и като влезна в "Звук" от Контрол Панела, там пише, че няма аудио устройство. Звуковата карта мисля е ALC889, но понеже лаптопът е китайски, няма откъде да дръпна други драйвери. 3. USB портовете пак не работят (поне тези два от едната страна на лаптопа), как бих могъл да ги "отворя" и има ли нещо общо с драйверите, след като в Device Manager пише, че устройствата се използват? 4. Сега сложих и DAEMON Tools, за да инсталирам Office пакета, но не може да ми създаде виртуално устройство нещо... Пише, че иска рестарт, за да влязат в сила промените. Дадох, но пак същото. Бихте ли ми помогнали? Благодаря предварително!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Здравейте! Тези дни лаптопът ми се скапа и проблемите се изразяваха в това, че usb портовете не работят, аудиото отказа и нямаше безжичен интернет. Форматирах го, сложих му ХР-то (беше със 7-ца), оправих wi-fi-я, но останаха следните проблеми:

1. Дяловете C и D ми се размениха (D ми е системен, вместо С) и не ми дава от Computer Management да ги преименувам. Пробвах и с EASEUS Partition Master, но и там пише, че буутващ и системен дял не може да бара. :(

2. Аудио драйверите въобще отказват. Сложих тези, с които лаптопът работеше месеци наред, но звук няма и като влезна в "Звук" от Контрол Панела, там пише, че няма аудио устройство. Звуковата карта мисля е ALC889, но понеже лаптопът е китайски, няма откъде да дръпна други драйвери.

3. USB портовете пак не работят (поне тези два от едната страна на лаптопа), как бих могъл да ги "отворя" и има ли нещо общо с драйверите, след като в Device Manager пише, че устройствата се използват?

4. Сега сложих и DAEMON Tools, за да инсталирам Office пакета, но не може да ми създаде виртуално устройство нещо... Пише, че иска рестарт, за да влязат в сила промените. Дадох, но пак същото.

Бихте ли ми помогнали? Благодаря предварително!

1. няма как да смените дисковете, ако го направите ще се окажете в ситуация О да не може да зареди

2. в зависимост от SP на ХР може да имат нужда от специална кръпка за да тръгнат драйверите за аудио

3. Явно повредата в USB е по-сериозна, помислете си какво сте правили с тези портове

П.П. И прочетете пак правилата на форума!!!

Тук има всички необходими драйвери ако имаш нет от някъде и можеш да го запишеш на двд за да възпроизведеш програмата на твоя комп ще е добре дано проблема е само в драйверите ето програмата автоматично разпознава и инсталира драйвери успех http://drp.su/download.htm

• Автор

Съжалявам за заглавието, просто бързах... Иначе аз не искам да сменям дяловете, просто да ги преименувам. SP е 3 с всички ъпдейти е Уиндоуса. Иначе този драйвър пак го записвах, не ми свърши никаква работа.

Съжалявам за заглавието, просто бързах... Иначе аз не искам да сменям дяловете, просто да ги преименувам. SP е 3 с всички ъпдейти е Уиндоуса. Иначе този драйвър пак го записвах, не ми свърши никаква работа.

ако размените дисковете ви казах какво е се получи. И сигурен ли сте че това са точните драйвери за тази ОС?

Явно не сте гледали внимателно и сте инстарирали ОС в дял D..... И защо се опитвате да го преименувате ? :shock11: Ако изобщо успеете няма да може да се стартира ОС . Когато инстарирате Daemon Tools се изисква рестарт за да се продължи с инсталацията,просто е било необходимо да се изчака малко след рестарта .... Незнам какво сте правили вие ... Сложили сте драйвера на аудиото за Windows7 на Windows XP ?

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

• Автор

Това за дяловете разбрах защо се е получило, не съм внимавал. Явно няма начин да се преименуват. Благодаря. За драйверите съм сигурен, че са за ХР, дърпах ги от сайта на Realtek. За DAEMON Tools, инсталирах го, изчаках малко, рестартирах и то пак не създаде виртуалния образ, пробвах да маунтна и ми излезе съобщението.

Иконката на Daemon Tools показва ли се в системния трей ?

Нещо необичайно да е претърпявал този лаптоп ? Питам това,защото неработещи usb портове ...

Нали казахте,че с тези драйвери е работело аудиото. Под каква ОС са работели ? Windows 7 или Windows XP ?

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

• Автор

С DAEMON Tools-а се оправих, добавих SCSI устройство, вместо DT и работи. Мисля, че не, но е възможно да не работят, откакто съм го взел, т.е. по принцип да не си работят. Иначе не е "пребиван" лаптопа, а въпросът ми беше по-скоро има ли някакъв начин да заработят. С последната версия на Realtek HDMI Audio драйвера си работеше на 7-цата и последните дни нещо се скапа, както казах и работеше от време на време като накрая съвсем отказа. Сега инсталирах ХР-то, свалих от сайта на Realtek последната версия на същите драйвери за ХР, инсталирах ги, но в Контрол Панел -> Звук не ги отчита, все едно ги няма. Пробвах и с AC97 драйверите, и с тях е същата работа. Ползвам интегриран ХР от 9.9.9г. на български език. На друг компютър не е правил подобни проблеми. Edit: Преди преинсталацията имаше проблеми и с wi-fi-я, прекъсваше. Днес сложих Realtek Ethernet драйвера и уж работеше, но сега пак не показва наличните wireless мрежи. Защо така? :(

Редактирано от vELiNiO (преглед на промените)

Просто дъното ти си заминава. Да не би да е имало токов удар? С рутер ли си или кабела директно от доставчика влиза в ЛАН картата на лаптопа?

• Автор

С рутер съм. Проблеми досега иначе не съм имал с интернета, при Windows 7 се свързваше перфектно, сега я се свърже, я не. А иначе и аз си помислих за нещо такова (за дъното), но не е ли по-логично все пак да си разчита драйверите? Това ме кара да мисля, че проблемът е софтуерен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.