Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, ще си купувам нов монитор и разполагам с бюджет около 200 лв, въпреки че нямам нищо против и да отделя по-малко. Търся нещо около 320-500gb. Понеже не разбирам от харддискове, бихте ли ми обяснили има ли съществена разлика между различни марки/модели, които иначе са с еднакъв обем и скорост (7200rpm), предполагам третата стойност е кеш паметта? Пиша тук най-вече защото до колкото знам все още са скъпи цените и се надявах да изредите предпочитани от вас магазини, в които дисковете могат да се намерят на малко по-нормални цени от ЖАР, например.

Редактирано от doesntmatter (преглед на промените)

Последно хард диск или монитор търсиш?!

Моето мнение е че хубав монитор под 500 лв не може да си пупиш. Най-добрия вариант е да отидеш на място и да видиш как изглежда картинате. Ето ти е един линк с полезна информация http://www.monitoribg.com/

1TB SEAGATE SATA 6G/7200/64M

WD-то предложено горе е RAID Edition, а за теб е ненужно. Вземай 1TB Seagate или WD Blue - каквото намериш в наличност.

- Interface: SATA3 (6.0Gb/s)

Наясно си, че няма диск, механичен, който на 7200 оборота да се възползва от SATA III. Та дали SATA II или SATA III все тая.

Гласувам за WD Blue колкото обем влезне в бюджета.

Наясно си, че няма диск, механичен, който на 7200 оборота да се възползва от SATA III. Та дали SATA II или SATA III все тая.

Напоследък seagate-овете горят на поразия.

И фирмите са вдигнали ръце от тях, до колкото разбирам.

И аз гласувам за WD

Наясно съм.

Наясно съм и че е по добър от хитачито.

Наясно съм че и в момента дискове не се купуват, само след 3 месеца цената ще е съвсем друга.

Останалите 3-4 производителя отварят нови фабрики и пак ще почнат да бълват продукция на поразия.

Е ще мине доста време докато паднат на цените от преди наводненията но и това ще стане.

Това не е много сигурно. ;)

Честно да ти кажа от всичките хардове които имам в момента съм най-доволен от един зелен WD не се чува. Вярно че на разни тестове е бавен и какво от това ?

Някъде ми се мота и едно хитачи мърка като котенце, буквално мърка, чува се за, мен това не е нормално успява да надвика 4-5 вентилатора.

Хитачи не ги харесвам още от времето когато се налагаше да ги закачам на дъно със сата2 за да ...... мързи ме да пиша пък и вече рядко се срещат дъна със сата 1....тъпо е да не сложиш един джъмпер.

Всеки си купува каквото му е на сърце или по точно квото му набутат в магазина. Аз затова харесвам онлайн пазаренето.

лека

Аз мисля, че ако вземе предложеното му по-горе Hitachi, няма да сгреши - аз лично поне така бих направил. Но изборът си е негов.

Аз мисля, че ако вземе предложеното му по-горе Hitachi, няма да сгреши - аз лично поне така бих направил. Но изборът си е негов.

Предвид, че Хитачи и Самсунг няма вече, защото бяха изкупени от WD и Seagate, предвид наводненията и заниженото качество след това, предвид редица фактори:

Аз бих заложил на WD или Seagate- оказаха се най-силни на пазара.

Разликата в качеството не е толкова фрапантно, колкото м/у AMD и Intel (сравнявам 2 параза с 2 производителя на всеки)

Истина е, че това Хитачи, като Хитачи, трябва да е останало като залежала бройка от преди наводненията. Истина е, че на теория трябва да е с по-високо качество от досковете, произведени след този природен катаклилзъм. Истина е и, че имам известна фенщина към марката, но аз лично препоръчвам WD Blue.

В заключение: Който и да вземеш диск- въпрос на лично предпочитание е. Разликите са толкова малки, че няма да ги усетих пре ежедневна употреба, а при някой бенч само или ако качваш 30 GB филм. Аз бих взел най-доброто като цена, като имам 1 на ум, че скоро може да сдаде багажа. Това важи и за WD. Всички занижиха качествета. До скоро те бяха единствените с 5 години гаранция за HDD (черната серия), но четох, че искат да намалят гаранцията и за тях. Защо ли? ...

• Автор

А очаква ли се понижаване на цените в близките месеци? Ако да, то вероятно би ми излязло по-изгодно ако сега взема по-малко обемен и евтин диск с идеята когато цените поспаднат да взема нещо по-голямо

Абе не съм сигурен, че е изгодно. 250GB ~ 130лв. = 0.52лв./GB 500GB ~ 150лв. = 0.30лв./GB 1TB ~ 190лв. = 0.19лв/GB Ти си прави сметка дали ще чакаш цената на 1TB да падне(евентуално) до 14-15 стотинки за Гигабайт и ще вземеш сега много неизгоден 250GB диск, или след като си приготвил парите да вземеш направо 1TB диск и да нямаш грижи.

По-малкият обем, не го прави по-евтин за съжаление. Да не говорим, че разликата е много малка. Поне 500 GB вземи, че да имаш някаква изгода.

• Автор

Да, като се сметне цената сте прави. Благодаря на всички за точните отговори

Абе не съм сигурен, че е изгодно.

250GB ~ 130лв. = 0.52лв./GB

500GB ~ 150лв. = 0.30лв./GB

1TB ~ 190лв. = 0.19лв/GB

Ти си прави сметка дали ще чакаш цената на 1TB да падне(евентуално) до 14-15 стотинки за Гигабайт и ще вземеш сега много неизгоден 250GB диск, или след като си приготвил парите да вземеш направо 1TB диск и да нямаш грижи.

То тези сметки са доста полезни, когато трябва да се дават пари, ама има и един момент, че колкото е по-голяма плътността на информацията, толкова по-голяма е вероятността да се случи някакъв проблем. По-горе беше писано, че вече се намалявал срокът на гаранцията - ами нормално е да се прави, след като става въпрос за такава плътност на информацията при дискове по 1 или 2 TB. Разбира се, и един 250 GB диск може да се прецака. Така че според мен оптималният вариант от дадените е 500 GB, освен ако авторът на темата не търси и голям обем като по-важно условие. :cool:

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

И все пак, по спомени от последната статистика, процента на отказ на HDD, като най-голям, беше около 10% на 2-рата година. Което е и много и малко. Много е, защото никой не ти покрива щетите по информацията и нейната загуба, но е малко, защото 1 на 10 не е толкова фрапиращо. Да не говорим, че имаше и марки и модели с отказ от рода на 2-3 до 5%. Но с уговорката, че тази статистика беше от преди наводненията и с уговорката, че е малко по спомен, който е смътен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.