Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съдомиялна машина Midea DW5B - ­ грешка Е4

Featured Replies

Здравейте, Тия дни ни се развали миялната машина - дава грешка Е4, което в книжката е описано като "Анормално количество вода, прекалено много входяща вода". Модела е Midea DW5B. Почистихме изходния маркуч и проверихме - не е задръстена. Даже намалихме входния поток вода. Последните 2-3 пъти не успяваше да измива добре, а от вчера пълни с вода, дава тази грешка Е4 и спира да работи. Тъй като съм на "Вие" с този уред, моля за помощ и съвети. Също така се приемат предложения за добър сервиз в София, по възможност район Красно село.

Не е водата. Нещо в електрониката и прави номера. За сервизи не пише ли в книжката или гаранционната карта?

Погледни регулатора на нивото. Трябва да е във ваничката. Виж и термодатчика ! Намира се между клемите на нагревателя.

• 1 месец по-късно...

И аз имам същия проблем с DW5B. Но не можах да махна капака за да я разглобя. Някой може ли да ми помогне как се маха горния капак. ( Махнах рапидките отзад, отстрани и отпред, но може би трябва да се свали и таблото?) Благодаря предварително.

• 6 месеца по-късно...

Извинявам се , че вдигам стара тема, но може на някого да е полезно. Грешката се изчиства, като съдомиялната се остави да легне на една страна за известно време, като същевременно се попива с парцали водата, която ще изтече. Все пак е добре да се отвори и да се погледне каква е причината, за да се събира вода в долния капак. При моята вината си беше в мен- опитах се да я напълня директно с 2 купи гореща вода. :brick wall:

Грешката,която Ви дава значи че на дъното има вода.трябва да я махнете.На дъното има сензор,който трябва да се почисти.Вече правих 2 такива машини този месец,с този проблем.Разглобявате машината и действате,сензора е с поплавък от стиропор.Намира се в предната част на машината. П.С Машината за колко комплекта е?

• 1 година по-късно...

Здравей те искам да споделя с вас проблема-грешка Е4 с надежда да не давате пари на сервизи и самозвани майстори готови да ви заблудят и да ви вземат по-голяма сума за ремонта.Както пише в книжката Е4- високо ниво на водата -съдомиалната спира и изпомпва вода и изключва.Трябва да свалите ламариненият обшивка-тя се сваля лесно отвиват се малки болчета с отверка но не забравяйте и отпред на вратата има болчета те също се демонтират.От дясната страна има регулатор за ниво(това е обикновен поплавък с два изключвателя единият е натиснат а другия стои свободен)в долния край регулатора е свързан с гумен шланг (маркуч)и се свързва с казанчето където е нагревателя от долната страна.Този шланг беше запушен от отлагания при миенето и регулатора за ниво не работи,след като го отпушите и хубаво е да разглобите регулатора като натиснете двете щипки от ляво и дясно на корпуса му,там също има доста мръсотия.Направите ли това вашата машина ще работи като нова.9

• 4 години по-късно...

Супер сте, особено последния отговор е много изчерпателен благодаря! Аз минах леко, нямах отлагания по маркуча или нещо в регулатора, а просто, по неясни причини, маркуча се беше измъкнал и при пълнене водата се изсипваше право в легенчето долу. Огледах добре но не намерих нещо притеснително, а и за втири път я отварям след като беше спряла да изпомпва водата защото й беше изпаднала перката на помпата която иначе струва 100лв. но не ми се наложи да я сменям все още работи слад като я натиснах обратно на място. Отново благодаря и поздрави!

• 1 година по-късно...

нашата съдомиална е електролукс отново с грешка Е4. Трябва ли да се прави нещо различно?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.