Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да използвам Label Flash функцията?

Featured Replies

Проблема е следният: купих си DVD записвачка NEC 4551А сложих софтуера от диска !! С Label Flash функцията, купих си дискове от метро PRINTABLE DVD-R SKY и като пусна да рисува на диска отброява време след което пише че е приклиучил и като изкара диска няма рисунка!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Трябват ти Label Flash дискове, а не PRINTABLE. Доколкото знам са сини и образа се формира като лазера прогаря синьото до сиво в 256 степени.

Може и да греша, аз си търся за моята 4571А, но още нищо не съм намерил, освен printable, но знам че не стават.

Редактирано от qip (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

ВПлесио София продават LightScribe дискове. Но не знам съвместими сли са с LabelFlash.

Трябват ти Label Flash дискове, а не PRINTABLE. Доколкото знам са сини и образа се формира като лазера прогаря синьото до сиво в 256 степени.

Може и да греша, аз си търся за моята 4551А, но още нищо не съм намерил, освен printable, но знам че не стават.

Тези, "Printable" са за печат на специален принтер. Технологията на печат е подобна на мастиленоструйната.

Редактирано от Ned_Drag (преглед на промените)

ВПлесио София продават LightScribe дискове. Но не знам съвместими сли са с LabelFlash.

Тези, "Printable" са за печат на специален принтер. Технологията на печат е подобна на мастиленоструйната.

Не са съвместими. Флашките са сини, а Скрайба златисто-кафеви. Принципа е подобен но технологията напълно различна.

Засега проблемът на LabelFlash е, че е по-малко разпространена и LabelFlash дискове се намират по-трудно и са малко по-скъпи.

Иначе и двете технологии са доста добри и изкарват доста добри резултати.

Чакам цветните дискове за LightScribe, които ще се пускат тази година. Поне така четох някъде, де.

Дисковете трябва да са специални за LabelFlash, но за проба как става можеш да използваш най-обикновен DVD диск. записваш си информация на диска като оставяш малко място:например записваш не повече от 3Gb и после пускаш да рисува на остатъка. Получава се, е не е кой знае какво, но мен ме устройва, дори на част от диска нарисувах снимка с надпис-стана добре. А пропуснах да кажа, че дисковете LightScribe не стават за рисуване от записвачките NEC 4551А, съвсем различна е повърхноста на флаш дисковете

Редактирано от kaic (преглед на промените)

• 8 месеца по-късно...

И аз си купих записвачка за LabelFlash (NEC 4571A). Проблема при мен е че след като обиколях 1 месец да търся такива дискове, и наи-после ги открих в Технополис (по 3 кинта парчето), не иска да ги "нарисува". По-точно, рисува ги но само от страната на която се записва информацията. Компютъра ми забива безобразно всеки път когато сложа диска със синята страна надолу и не мога да отворя устройството преди да рестартирам с "reset" копчето. Някой има ли идея на какво може да се дължи това?

Опитал ли си да флашнеш с нов firmware?

Да! Флашнах с последния който е излязъл за тоя модел... същата работа. Интересно че като вкарам диска, не мога да стартирам нерото. Ако пък го стартирам преди да вкарам диска, излиза тъпия часовник и почва да се мятка с часове и нищо не става. И в двата случая ми забива компа така че няма оправяне без рестарт от копчето.

Ако извършва всички останали дейности нормално - рисуване на долната страна, писане на CD/DVD, четене на CD/DVD, а само рисуване на горната част не прави, според мен ще да е нещо дефект на устройството. Ако е в гаранция, тичай в сервиза.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Ами няма логика според мен. Ако е дефектно устройството би трябвало да не рисува въобще. Надявам се да е софтуеърно (конфликт някъв.... знам ли). Довечера ще преинсталирам така или иначе и ако пак откаже да рисува наистина ще бягам към сервиза.

• 1 месец по-късно...
Ами няма логика според мен. Ако е дефектно устройството би трябвало да не рисува въобще. Надявам се да е софтуеърно (конфликт някъв.... знам ли). Довечера ще преинсталирам така или иначе и ако пак откаже да рисува наистина ще бягам към сервиза.

вие само проблеми пишете

аз притежавам такова nec 4551 трябва ви по специална версия на НЕРО ЗА ДА успеете

ако искате да ползвате специални за целта дискове http://www.stanleysonline.co.uk/pic.php?num=2&id=3986 ама

цена от около 4 лева :wors:

проблема е в това че е само син бял нюанс като е оказано от коя страна се гравира

ако ползвате dvd-r пак можете ама кадето е графиката не може да се слагат файлове

ако някой е успял да гравира цвят на тези дискове да сподели каде пипа насройките на NERO-то

• 1 месец по-късно...

Само една версия на Nero поддържа Label Flash технологията,трябва ви версия 6.6.1.3 NEC Edition.

Само една версия на Nero поддържа Label Flash технологията,трябва ви версия 6.6.1.3 NEC Edition.

Не е задължително точно с нея- Nero 7 също поддържа Labelflash.

По принцип Labelflash дисковете са сини. В момента много трудно се намират и са по-скъпи ако ги сравняваме с LightScribe, тъй като Labelflash e технология разработена само от NEC. Ето как изглеждат дисковете:

aufmachersmallrg1.th.jpg

Ето и малко информация за технологията- линк :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.