Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Silencio

Steven Norquist за духовното просветление

Препоръчан отговор


Един малко по-особен опит за обрисуване на абсолютната реалност от пробудил се спрямо това, което (си мислим, че) знаем от адвайта, дзен, гурута като Нисаргадата и Рамана, както и съвременни имена като Екхарт Толе, Адиашанти и др. Всъщност, може би не толкова различно - "преди това, планините са планини и реките са реки, след това няма планини и реки, а след това отново планините са планини и реките са реки"...

97-минутно вълнуващо видео с думи на английски за онова, което е отвъд думите и ума...

http://www.viddler.com/v/f96bc11e

И още:

http://www.spiritual...ist_article.htm

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Моля, сдържайте си нервите и ако няма какво да кажете -просто си мълчете.

думи като "тъпизъм" са нежелателни

как да няма какво да кажа, отвъд ума има само блееща простотия - сега и простотия ли не може да се употребява, тогава ще го напиша така, има само блеещо затъпяване, тоест искам да кажа че ако минете отвъд ума си или мисленето си то почти преставате да съществувате, там висшите нива за които се говорят в горния пост се постигат ако издигните ума си на по-високо ниво или мисленето си, обаче това нещо не е отвъд ума както се твърди по-горе, то си е все част от ума ...........

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

"You've got Me all wrong." Провери сам; провери дали си ума си - просто един конгломерат от мисли. Никой не може да провери това за теб. Този тип разбиране се изразява в Бъдене.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.