Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за помпа

Featured Replies

Значи имаме една помпа за вода от 15 години.И сега цяла зима не е пускана.Преди баща ми я оправяше,ама сега вече като го няма.....та значи трябва да се обезвъздуши.Приложил съм една снимка тука.Значи кран 2 го затварям.Кран 1 е отворен и почвам да го пълня с вода.Преди в един момент спираше да поема вода и като пуснех помпата водата изхвърчаше нагоре.И веднага се затваря и се отваря другия кран.Почнах да наливам вода обаче то не спира.Излизат мехурчета и нищо.По едно време спират да излизат и пак си поема вода.И така за половин час излях 30-40 кофи вода.Маркуча е топнат долу в бунара.Затворих крана и пробвах да я пусна и нищо не църпе вода от бунара.От какво ли може да е проблема?

Ето снимката с крановете :D

http://prikachi.com/images/455/4760455T.jpg

Значи имаме една помпа за вода от 15 години.И сега цяла зима не е пускана.Преди баща ми я оправяше,ама сега вече като го няма.....та значи трябва да се обезвъздуши.Приложил съм една снимка тука.Значи кран 2 го затварям.Кран 1 е отворен и почвам да го пълня с вода.Преди в един момент спираше да поема вода и като пуснех помпата водата изхвърчаше нагоре.И веднага се затваря и се отваря другия кран.Почнах да наливам вода обаче то не спира.Излизат мехурчета и нищо.По едно време спират да излизат и пак си поема вода.И така за половин час излях 30-40 кофи вода.Маркуча е топнат долу в бунара.Затворих крана и пробвах да я пусна и нищо не църпе вода от бунара.От какво ли може да е проблема?

Ето снимката с крановете :D

http://prikachi.com/...55/4760455T.jpg

ВОдата в кладенеца да не е под нивото на тръбата, тръбата да не е спукана?
  • Автор

ВОдата в кладенеца да не е под нивото на тръбата, тръбата да не е спукана?

Ами не е спукана,ама ме съмнява да не е добре уплътнена.В смисъл наставяна е на едно място.Ама никоя година не е правила такъв проблем тая помпа.Аз напълних целия кладенец през помпата :D.Абе въртеше с ключе нещо баща ми отдолу под помпата,ама не знам какво е това.

Тръбата,която е поставена в кладенеца трябва да има смукател в долният край.Той не задържа вода в тръбата и два кладенеца вода да излееш няма да стане. Ще се наложи да я извадиш и провериш състояниято му.Поне последователноста на затваряне и отваряне на крановете си запомнил.

Редактирано от gyps (преглед на промените)

• Автор

Е*го и помпата.Извадих маркуча,махнах филтъра и го сложих в кофа.Започнах да наливам вода отгоре и кофата се напълни,като междувременно излизаха мехури,но спряха накрая.Пуснах помпата и водата не се засмука от кофата.Отгоре фунията се седи пълна,нито дърпа ни нищо.

Хубаво,че си махнал филтъра но смукателя провери ли дали задържа водата или изпуска.Ако клапана не държи вода в тръбата, няма как помпата да засмуче вода от кладенеца или кофата. Нещата са доста елементарни и не знам защо не можеш да се справиш.

• Автор

Хубаво,че си махнал филтъра но смукателя провери ли дали задържа водата или изпуска.Ако клапана не държи вода в тръбата, няма как помпата да засмуче вода от кладенеца или кофата. Нещата са доста елементарни и не знам защо не можеш да се справиш.

Щом е толкова елементарно ела я оправи.

ПП: с голяма мъка успях да я подкарам :)

ПП: с голяма мъка успях да я подкарам :)

ПП: ако имаш предвид клапана в края на мъркуча,махнах и него но пак не засмукваше вода.После доста време я пълних и и развъртях предния кран за да почне да тече.Посел на няколко пъти пусках,спирах,пълних и накрая излетя нагоре и замалки да ме залее.След като изригна като фонтан водата затворих горния кран и си тръгна.

Работата наистина е елементарна, но за хора с определен минимум от познания и сръчност. Казвам го в качеството си на тукашния (в моето семейство) баща, дето оправя нещата. Така, че си поразмърдай малките сиви клетки (сигурен съм, че ги имаш- само ги накарай да работят) и проумей принципа на работа, защото сега ако по случайност е тръгнало утре пак ще направи беля и ще трябва пак да го правиш- ако се балтаеш по цели дни за такъв проблем, няма да имаш време да полееш и насажденията, не друго :wink12:

Нямаш проблеми,ще дойда но дневни,командировъчни и т.н. са за твоя сметка.Поздравления за това,че си се справил.С това потвърждаваш за сетен път приказката за неволята,която учи!

Редактирано от gyps (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.