Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Vivacom - прекъсване на интернета за миг, през определен интервал от време.

Featured Replies

Здравейте, Обръщам се към вас със следния проблем. Интернетът ми прекъсва за някакви части от секундата периодично. По-специално, след като се поровя в интернет, отворя 1-2 страници, започва да засича на всеки 4-5 минути за по секунда, колкото да ме дисконектне от игратa (Diablo 3), Тук обаче, може би трябва да спомена следното изключение - когато играя League of legends връзката прекъсва само по време на фазата, когато играта още не е започнала и съм в лаунчъра (за тези които знаят за какво става на въпрос), започне ли играта, прекъсвания няма. (това не се отнася и за Diablo 3) Скайп също не спира, когато говоря. Youtube спира да зарежда от момента в който е спрял интернета нататък. Когато обаче рестартирам модема (моделът е описан по-долу) ми дава отдих от порядъка на 30-50 мин, след което започва пак да ми трови нервите. Модел: COMTREND Wireless ADSL2 + Router Model: CT-5367 Input: 18VDC/500mA (не знам дали е от значение) Преди да започне всичко това, компютъра ми ползваше интернет по wi-fi връзка, от същия този модем, който тогава вършеше работата и на рутер. След това баща ми реши, че ще свърше още 1 рутер, като аз мина на вариант с кабел към компютъра, ползвайки само модема. Моля, ако някой има някаква представа откъде може да произтича проблема ми, нека сподели! Съмнявам се, че ако си викна техник на Vivacom, най-вероятно просто ще подменят нещо и проблемът няма да се оправи. Благодаря предварително за вниманието! Поздрави, Иван!

Уточнете схемата на мрежата, какви устройства и как са вързани и защо е променяно нещо работещо... Споменете и модела на новия рутер...

• Автор

Уточнете схемата на мрежата, какви устройства и как са вързани и защо е променяно нещо работещо...

Споменете и модела на новия рутер...

От вивкомския модем/рутер, има кабел към моя компютър, както и към друг рутер на 20 метра от моя, за да е силна връзката и там. Моделът на другия рутер е TP-Link (TL-WR340G). Кабелът за него излиза от един от LAN входовете на моя модем. Страхувам се, че няма да мога да ви го обясня по-добре, поради ограничените ми познания в областта. А иначе идеята беше просто да имат по-добър сигнал в другата част на къщата, тъй като се губеше в най-отдалечените точки. Благодаря ви!

Претоварване на модема на Vivacom, което се изразява в това прекъсване. Причина - прекалено голям 'ъплоад' в повечето случаи. За съжаление трябва да попаднеш на подходящия човек от поддръжката за да го види в лога - повечето каки четат един готов списък с въпроси и ти им отговаряш, ако можеш. В следствие на което обикновенно ти предлагат изпращането на неграмотни техници, които нищо не променят. Опитай с цялостен ресет на модема и виж дали ще се подобри стабилността. Ограничете изходящия трафик от всички машини - независимо къде са включени. Ако пак имаш проблеми - ще трябва да се разправяш със супорта...

• Автор

Претоварване на модема на Vivacom, което се изразява в това прекъсване.

Причина - прекалено голям 'ъплоад' в повечето случаи.

За съжаление трябва да попаднеш на подходящия човек от поддръжката за да го види в лога - повечето каки четат един готов списък с въпроси и ти им отговаряш, ако можеш. В следствие на което обикновенно ти предлагат изпращането на неграмотни техници, които нищо не променят.

Опитай с цялостен ресет на модема и виж дали ще се подобри стабилността.

Ограничете изходящия трафик от всички машини - независимо къде са включени.

Ако пак имаш проблеми - ще трябва да се разправяш със супорта...

Оправих нещата! Дал съм ви прекалено много и ненужна информация, предполагам, тъй като проблема съвсем не е бил от такова естество (подвел съм се, че има някаква систематичност в спирането на нета). Цялата работа беше, че сигналния кабел от компютъра към модема ми не е бил добре направен, имам в предвид главата, което резултира в постоянно накъсване на нета дори при най-малкото разместване. След като смених кабела всичко е ОК. Благодаря ви много все пак!

Поздрави, Иван.

Радвам се, че сте си оправили проблема без намесата на Vivacom.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.