Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шофьорски изпит

Featured Replies

Учи правилника.Инструктора ти ще прецени кога да ти даде листовките.

• Отговори 51
  • Прегледи 14,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Учи правилника.Инструктора ти ще прецени кога да ти даде листовките.

Нали аз до сега това се опитвах да кажа, че инструктора ми не иска ми даде листовките вика че по-лесно ( и всеки път ) се падали въпросите от правилника в листовките, вика ми да решавам въпросите от правилника, а листовките щяли да ме объркат само ....

Нали аз до сега това се опитвах да кажа, че инструктора ми не иска ми даде листовките вика че по-лесно ( и всеки път ) се падали въпросите от правилника в листовките, вика ми да решавам въпросите от правилника, а листовките щяли да ме объркат само ....

Ами те листовките са написани на базата на "Закона за движение по пътищата" и "Правилника за прилагане на закона за движение по пътищата".

• Автор

Ами те листовките са написани на базата на "Закона за движение по пътищата" и "Правилника за прилагане на закона за движение по пътищата".

Искам само да ви попитам, от къде е по-добре да се учат въпросите? от самите листовки или може и от правилника? ( Учебно помагало за кандидат-шофьори)? Само това искам да знам. И въпросите от правилника дали са еднакви каквито са на листовките ( изпита )???

Ами нали това ти обясняваме.Въпросите в правилника и листовките са едни и същи.По лесно е от листовките.Назубряш ги и хоп, готов си.Обаче не си подготвен добре.За това, научи правилника и после седни и решавай листовки.Май и аз ще трябва да отворя правилника. :ohmy: 3 листовки минах, и все по 5-6 грешки.Ужас

Искам само да ви попитам, от къде е по-добре да се учат въпросите? от самите листовки или може и от правилника? ( Учебно помагало за кандидат-шофьори)? Само това искам да знам. И въпросите от правилника дали са еднакви каквито са на листовките ( изпита )???

май не разбра смисъла на тези листовки.това са въпроси от които се разбира дали си научил урока.

• Автор

май не разбра смисъла на тези листовки.това са въпроси от които се разбира дали си научил урока.

Ахам, значи ще трябва да купя листовките?

Да кажите друг подобен сайт на shofior.com?

Редактирано от edis7374 (преглед на промените)

Моя съвет е-решавай листовките,като научиш материала в тях,започни и правилника.Все пак тука става дума за нещо сериозно,а някой път дори и най-малкото незнание за дадена ситуация може да струва скъпо.Успех на изпитите ;)

Мисля че си объркал последния сайт който ми предложи? на мен всеки път когато искам да вляза ми дава грешка? говоря за сайта shofior.com

Не съм. Просто в момента сайта не се отваря.

Аз съм гласът на другата алтернатива

И какво те кара да си мислиш, че си гласът на другата алтернатива? Трупането на мнения?

И какво те кара да си мислиш, че си гласът на другата алтернатива? Трупането на мнения?

Самият факт, че казвам нещо, което другите забравят да споменат и гледна точка, която другите пропускат.

Самият факт, че казвам нещо, което другите забравят да споменат и гледна точка, която другите пропускат.

Доста твои постове прочетох и на нищо смислено не попаднах.

Доста твои постове прочетох и на нищо смислено не попаднах.

Просто казвам, че трябва да се има предвид, че новите листовки са съставени по малко по-объркващ начин и трябва да се има поглед и над тях.Листовчиците нарочно са попроменени. за да се накарат хората да мислят - съгласен съм, но има и вариантът с объркването.

Спести си язвителните коментари и ако не си намерил нищо смислено, прочети пак и нека спрем с оффтопика до тук.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Просто казвам, че трябва да се има предвид, че новите листовки са съставени по малко по-объркващ начин и трябва да се има поглед и над тях.Листовчиците нарочно са попроменени. за да се накарат хората да мислят - съгласен съм, но има и вариантът с объркването.

Спести си язвителните коментари и ако не си намерил нищо смислено, прочети пак и нека спрем с оффтопика до тук.

:friends1:

Не знам какви са новите листовки, но старите които учех бяха доста подвеждащи.Решението:сядаш четеш правилника и помагалото (докато научиш всичко), и след това листовките.

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

• Автор

А искам да попитам някой който на скоро е изкарал изпита ( листовките ) на листовките пише ли колко верни отговори има? или не?

От кога не пише,мои приятели,изкрали го февруари казват,че е посочен борят на верните отговори ?!

Правилно! Ако няма да се видят грешките, тогава за какво се решават тези листовки? Този, дето е написал "не пишеше" толкова и ще вземе изпита!

Добре, аз не мога да разбера, какво толкова сложно, има да се научи един правилник? Или просто искате да минете по "диагонал"? Научете си правилника - който отнема не повече от 3 дни. След това може да го препрочетете, че дори трети път набързо да го "минете" и сте готов, каква е тази паника - чак до 18-ти дали ще се справите. Лично аз много се шашнах в началото, но след това за има-няма седмица бях готов с всичко, че чак инструктора ме бъзикаше, че ще ме скъсат на изпита, че не съм бил учил - резултата беше 0 грешки от първия път!

Добре, аз не мога да разбера, какво толкова сложно, има да се научи един правилник? Или просто искате да минете по "диагонал"? Научете си правилника - който отнема не повече от 3 дни. След това може да го препрочетете, че дори трети път набързо да го "минете" и сте готов, каква е тази паника - чак до 18-ти дали ще се справите. Лично аз много се шашнах в началото, но след това за има-няма седмица бях готов с всичко, че чак инструктора ме бъзикаше, че ще ме скъсат на изпита, че не съм бил учил - резултата беше 0 грешки от първия път!

явно с времето,паметта на хората става по бърза.също като при компютрите.на мен ми отне повече време,а и изпита имаше продължителност от 3 месеца.по времето на баща ми времето на изпита беше 6 месеца. :)

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

явно с времето,паметта на хората става по бърза.също като при компютрите.на мен ми отне повече време,а и изпита имаше продължителност от 3 месеца.по времето на баща ми времето на изпита беше 6 месеца. :)

А по мое време - беше също 6 месеца. Имаше и 4 вътрешни изпита почти за всеки месец - това, което си научил на теория и най вече - на практика. Полигон с всички видове естакади, извън градско и градско кормуване и нещо като скоростен етап. Като почнахме бяхме 36 човека. Инструкторът ни беше много добър и ни каза - от 36 човека, няма да дам на нито един да си отиде от моя курс без шофьорска книжка. И го направи. Накрая на изпита 31 януари се явих първи защото не ме беше страх Зима и половин метър сняг, но улиците бяха почистени. Получих книжката като подарък за рожденният си ден и няма никога да го забравя! Преди изпита, брат ми ме беше вече научил да карам много добре!

явно с времето,паметта на хората става по бърза.също като при компютрите.на мен ми отне повече време,а и изпита имаше продължителност от 3 месеца.по времето на баща ми времето на изпита беше 6 месеца.

Taка изглежда... То аз навремето не бех чел правилника месеци наред, но го знам.

А по мое време - беше също 6 месеца. Имаше и 4 вътрешни изпита почти за всеки месец - това, което си научил на теория и най вече - на практика. Полигон с всички видове естакади, извън градско и градско кормуване и нещо като скоростен етап...

Е, аз пък на полигон практически не съм стъпвал, направо ме бяха метнали в градски условия след няколко часа извънградско, изглежда он - инструкторът беше усетил, че ще мога да се справя...

А 6 месеца шофьорски курс е крайно много време, особено ако човек бърза да вземе шофьорска книжка по някаква причина. Разбирам, че повечето време е по-добро за хората, особено за тези които се справят по-слабо с обучението, но други пък са доста по-схватливи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Taка изглежда... То аз навремето не бех чел правилника месеци наред, но го знам.

Е, аз пък на полигон практически не съм стъпвал, направо ме бяха метнали в градски условия след няколко часа извънградско, изглежда он - инструкторът беше усетил, че ще мога да се справя...

А 6 месеца шофьорски курс е крайно много време, особено ако човек бърза да вземе шофьорска книжка по някаква причина. Разбирам, че повечето време е по-добро за хората, особено за тези които се справят по-слабо с обучението, но други пък са доста по-схватливи.

В групите хората никога не могат да бъдат еднакво схватливи за да правят шофьорски курс =1 месец. За това време ще успеят само тези индивиди, които по рождение са "глътнали бензин" И по мое време имаше много коли и превозни средства, но нямаше такива катастрофи като сега.За мен това не са шофьорски курсове а печалба на пари.А има и такива, които никога не трябва да сядат зад волана. Едно време ги имаше, а сега - още повече! А и съвременните автомобили не са за подценяване, както си мисли някой новобранец с книжка в джоба.Тук практиката за мен е основното нещо.Колкото повече караш автомобила , толкова и по добре свикваш на всяка една обстановка за реагиране.

В групите хората никога не могат да бъдат еднакво схватливи за да правят шофьорски курс =1 месец. За това време ще успеят само тези индивиди, които по рождение са "глътнали бензин" И по мое време имаше много коли и превозни средства, но нямаше такива катастрофи като сега.За мен това не са шофьорски курсове а печалба на пари.А има и такива, които никога не трябва да сядат зад волана. Едно време ги имаше, а сега - още повече! А и съвременните автомобили не са за подценяване, както си мисли някой новобранец с книжка в джоба.Тук практиката за мен е основното нещо.Колкото повече караш автомобила , толкова и по добре свикваш на всяка една обстановка за реагиране.

Би добавил, че моя инструктор, не ми е казвал или по-скоро давал да карам извънградско, да не говорим за изпълняване на каквито и да е маневри, освен паркиране. Следователно, ако не бяха уменията ми от преди това да мога да карам кола, щеше да ми е по-трудно. Също така, аз още от първия ден бях пуснат да карам градско, а не на полигон. Днешните курсове, може би са малко по-добре в сравнения от преди няколко години, защото тогава нямаше вътрешни по кормуване и теория.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.