Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за RAM памет

Featured Replies

Здравейте,моля за съвет относно избора на допълнителна ram памет,която в момента е само 2gb за системата от подписа.Бюджета е до 55лв.,а целта е по добра производителност и евентуален ъпгрейд и клок по нататък,тъй като компа е на ремонт във фирмата от която е закупен(sky.bg) и искам да се възползвам.Taka,че нека предложенията ви да са от там.

Редактирано от niksan3031 (преглед на промените)

Това, или това, зависи какво имат в наличност. Питай ги и дали искат да ти вземат старата памет и да дадеш някакви пари за 2 по 4ГБ.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за бързите отговори,да разбирам ли,че няма смисъл от памет на 1600MHz при 4gb модели ,която да ми помогне за по добър клок и производителност,тъй като гледам разликата в цените е съвсем малка поне при ADATA e така.

Това, или това, зависи какво имат в наличност. Питай ги и дали искат да ти вземат старата памет и да дадеш някакви пари за 2 по 4ГБ.

Здравейте,моля за съвет относно избора на допълнителна ram памет,която в момента е само 2gb за системата от подписа.Бюджета е до 55лв.,а целта е по добра производителност и евентуален ъпгрейд и клок по нататък,тъй като компа е на ремонт във фирмата от която е закупен(sky.bg) и искам да се възползвам.Taka,че нека предложенията ви да са от там.

Аз бих направил далавера в твоя случай.Продай тази 2гб-това памет за 20лв, прибави ги към твойте 55 и си вземи http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=17305 .Ще получиш повече обем на фона на сумата, която можеш да отделиш :)
  • Автор

Аз бих направил далавера в твоя случай.Продай тази 2гб-това памет за 20лв, прибави ги към твойте 55 и си вземи http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=17305 .Ще получиш повече обем на фона на сумата, която можеш да отделиш :)

И аз съм за далаверата ;) ,дано се навият да изкупят старата RAM.

...памет на 1600MHz при 4gb модели ,която да ми помогне за по добър клок и производителност,тъй като гледам разликата в цените е съвсем малка поне при ADATA e така.

Не съм запознат как точно стоят нещата при АМД, мисля, че контролерът им на паметта може да се възползва от 1600МХз, за разлика от старите архитектури на Интел. Но, пък от друга страна А-дата е една от най-евтините и долнопробни марки. Има вероятност паметите на 1333 и 1600МХз да са с едни и същи чипове, просто тия на 1600 да са минали бързи тестове за стабилност. Което означава, че може и да не са стабилни на тая честота, или най-малкото със сигурност няма да може да ги вдигнеш на повече. Все пак има резон да разкараш сегашната и да вземеш на 1600МХз. Разлика в производителността няма да усетиш от по-високата честота, само от по-големия обем, но по-високата честота винаги ти дава повече опции, ако търсиш клок.

При APU-тата AMD контролера може да се възползва пълноценно от 1866, което там си заслужава да се инвестира в памет с по-висока работна честота, дори за сметка на по-висока латентност, от която ще има по-малък прираст, отколкото в памет, която работи на по-високи честоти. В тези случай вече може да се усети известна разлика между памети на 1333 и такива на 1866.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.