Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Bluetooth на лаптоп Acer extensa 5235

Featured Replies

Не мога да пусна блутота на лаптопа,форматирах го и след формата и преди да се развали лаптопа не реагираше блутота.Намерих драйвера за лаптопа инсталирах го рестартирах го и така не ми излезна този блутот...ами тряваше...Ако имате някакви идеий ас сам тук на линия и чакам вашите отговори благодаряви предварително на всички....

Лаптопа ти може да поддържа блутут ,но да няма адаптер .Тоест да е "опционален " и трябва ,да си го закупиш отделно . Също така ,за да работи блутута ,трябва да е включен ,независимо че си инсталирал драйвъри . Нямаш ли някъде ,бутон за включване ? Ако нямаш може да пробваш с някоя клавишна комбинация fn+

• 2 години по-късно...

здравейте, имам единн въпрос значи безжични мишка и клавиатура им се поврежда приеника може ли да се замени с друг дето ги продават отделно, блутут адаптер дет се наричат? 

здравейте, имам единн въпрос значи безжични мишка и клавиатура им се поврежда приеника може ли да се замени с друг дето ги продават отделно, блутут адаптер дет се наричат? 

Здравей

Ако правилно съм разбрал - питаш да приемника от страната на компа. Всяко такова устройство е кодирано свързано към само един приемник. По простата причина, че тези устройства нямат опции за избор.   

Теоретично би трябвало да може, но ...

Здравей

Ако правилно съм разбрал - питаш да приемника от страната на компа. Всяко такова устройство е кодирано свързано към само един приемник. По простата причина, че тези устройства нямат опции за избор.   

Теоретично би трябвало да може, но ...

дрън дрън те ако са на блутут ще стават с всеки един ако са на друга честота/протокол няма 

ами четах че dell били помахнати и не работели с кой да е приемник а само с оригиален. а тези дето ми подаряват са а4теч човека без да иска настъпал приемника им и спрял да работи, аз обаче чаткам от ел. техника и ще го отворя да видя какво му е е надявам се да е от копчето за включване или някоя спойка, ако стане ще е чудесно но ако не стане трябва да знам дали ще работят с друг приемник

ами четах че dell били помахнати и не работели с кой да е приемник а само с оригиален. а тези дето ми подаряват са а4теч човека без да иска настъпал приемника им и спрял да работи, аз обаче чаткам от ел. техника и ще го отворя да видя какво му е е надявам се да е от копчето за включване или някоя спойка, ако стане ще е чудесно но ако не стане трябва да знам дали ще работят с друг приемник

нещо си се объркал ако говориш за bluetooth и A4 тази евтина марка няма такива продукти на които не е ясно показани блутут логото

Това са им единствените продукти с bluetooth 

Редактирано от saentist (преглед на промените)

ами безжични са, клавиатурата е от късите без номератора от дясно а мишката е овална не е ергономична с копче за двоен клик. жалко че продавача е изтрил обявата и не мога да смъкна снимките. а приемника е дълъг с оранжево копченце явно е стар модел но изрично се четеше марката a4tech

Редактирано от hrist43 (преглед на промените)

http://www.vspc.bg/produkti/klaviaturi-i-mishki/mishki/bezzhichna-mishka-a4tech-g9-200f-v-track-optical-usb-black-6277

мишката е като тази на линка

http://pcplus.bg/A4-KEY-7300N

клавиатурата е такава като на линка

а ето информация за Блутут копирал съм го от сайт. ето и цитата: Bluetooth работи на честота от 2,4 GHz.

ето и сайта:

http://bluetoothbg.hit.bg/compare.html

ето и информация за мини безжични мишка и клавиатура A4Tech:

A4Tech V-Track 7300N
V-Track Wireless Desktop

- Vertical light ensures perfect precision
- Short light path consumes lower power
- Incomparable adaptability on all surfaces
- Smoothly when using even on soft fabrics
- Tiny lens hole brings the best precision
- One-touch hotkeys: Fast access to the useful functions
- Ultra slim keycap structure: Responsive quiet typing

Package Contents:
- 2.4G wireless keyboard(GL-5)
- 2.4G wireless PADLESS MOUSE(G7-630N)
- Multi-link receiver (Red)
- USB extension cable
- 2 AAA alkaline batteries for keyboard
- 1 AA alkaline battery for mouse

System Requirements:
Windows 7 / 2000 / 2003 / XP / Vista

ето и сайта:

https://jarcomputers.com/p_KBDMOUSEA47300N

обърнете внимание на описанието че работят на честота 2.4GHZ ЗНАЧИ СА БЛУТУТ УСТОЙСТВА РАБОТЕЩИ ЧРЕЗ БЛУТУТ ПРИЕМНИК-(АДАПТЕР)

нещо си се объркал ако говориш за bluetooth и A4 тази евтина марка няма такива продукти на които не е ясно показани блутут логото

Това са им единствените продукти с bluetooth 

Хайде обясни - тези безжични устройства, "на които не е ясно показано блутут логото" - те на какъв стандарт работят ??

Хайде обясни - тези безжични устройства, "на които не е ясно показано блутут логото" - те на какъв стандарт работят ??

на някакъв такъв дето не е публичен индивидуален техен си RF стандарт

подобно на XBOX360 контролера хем е на 2,4 хем не е WiFi и Bluetooth

http://www.digikey.com/en/articles/techzone/2010/dec/comparison-of-rf-and-bluetooth

на някакъв такъв дето не е публичен индивидуален техен си RF стандарт

подобно на XBOX360 контролера хем е на 2,4 хем не е WiFi и Bluetooth

http://www.digikey.com/en/articles/techzone/2010/dec/comparison-of-rf-and-bluetooth

Хайде първо си оправи / опресни българския, конкретно пунктуацията, защото

"такъв дето не е публичен индивидуален техен " е едно, а

"такъв, дето не е публичен, а индивидуален - техен" е съвсем друго.

После - и базата данни. Когато използваш в едно изречение понятията "WiFi" и "Bluetooth" - сигурен ли си, че знаеш за какво говориш ?

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Хайде първо си оправи / опресни българския, конкретно пунктуацията, защото...

Честота е едно. Стандарт/протокол е нещо различно. По-горе потребителят е имал предвид, че приемник на 2.4Ghz не е задължително да е нито по 802.11b/g/n, нито Bluetooth стандарт. Липсата на стандартизация е основният проблем при подобни устройства. Обикновено ако умре приемникът, целият комплект е неизползваем.

п.п Ти пък май не владееш използването на пълен/кратък член.

е значи правят индивидуален чип за всеки комплект ли? извинявам се ако не съм формирал въпроса си правилно но е разбираем за кое става въпрос

п.п Ти пък май не владееш използването на пълен/кратък член.

Ако имаш предвид думата "българския (език)" - не се ползва пълен член, защото езика е обект на действието, а не извършител. http://kaksepishe.com/palen-chlen/

За използването на "член" - може и да си прав ....

Обикновено ако умре приемникът, целият комплект е неизползваем.

е значи правят индивидуален чип за всеки комплект ли? извинявам се ако не съм формирал въпроса си правилно но е разбираем за кое става въпрос

Същото казах още в началото.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

много съм озадачен но опита ще покаже, защото имам комплект от племенника ми и е също А4ТЕЧ и ще ги пробвам с техния приемник. а ето и въпросните мишка и клвиатура

post-276420-0-40580800-1411332269_thumb.

Приемникът не е индивидуален, сериен е. Разпознаването е друг въпрос. Как ще намериш приемника, без да купиш друга мишка/и/клавиатура от същият модел е мистерия.

Добре де, хайде някой ако има мишка или клавиатура, със символа на блуту, да пробва друго - да ти открие като ново устройство на телефона си ? Моята мишка уж у блуту (но няма "картинката") - телефона не я "вижда". 

Добре де, хайде някой ако има мишка или клавиатура, със символа на блуту, да пробва друго - да ти открие като ново устройство на телефона си ? Моята мишка уж у блуту (но няма "картинката") - телефона не я "вижда". 

ами аз оня ден пробвах блутута на тв бокса андроида понеже племенника  каза че не работел, той го купува и той първо го тества и си мислел че мишката и клавиатурата ще работят директно с него без приемника им. и аз реших да го пробвам, включих блутута на gsm-a  си и дадах на андроидния да се вижда и телефона ми го засече и цъкнах на андроидния да сканира първия път без успех, изписа че няма няма наоколо устройства, пуснах втори път пак така и чак на третияпът засече телефона ми и ми даде да напиша код написах му четири нули дадах ок и телефона ми реагира и там искаше да пиша код обаче не го знам на андроида  няма и в книжката му да пише. та явно безжичните мишка и клавиатура и приемника им са с запаметени кодове аз така си го обяснявам. явно го правят с някакъв софтуер производителите. а  за да се вижда блутут устройство от друго блутут устройство трябва да му се зададе да се вижда но  мишките и клавиатурите нямат тази опция.

Редактирано от hrist43 (преглед на промените)

вижте този универсален блутут адаптер 

https://jarcomputers.com/p_OTHUSBTOBTBELKF8T016

ето и превода от гоогле преводача на описанието му 

BELKIN Mini Bluetooth Adapter, Class 2, 10M 

Остава свързан към вашия лаптоп за бързи и лесни Bluetooth връзки. Този малък адаптер просто се включва в един от USB порта на вашия компютър, и само с едно натискане на бутон можете бързо да се свързва с най-новата Bluetooth безжична технология. The Mini Bluetooth адаптер лесно двойки мишката и клавиатурата на компютъра, а също и комуникира със слушалки, принтери, телефони и други устройства, поддържащи технологията Bluetooth.

намерих по голяма снимка на безжичните мишка и клавиатура с механично повредения приемник, виждат се по добре, утре ще ги взема от офиса на екоонт

post-276420-0-48853000-1411417807_thumb.

и така взех ги и отворих приемника видях че тази част която съм оградил с червено на снмката от едната страна май бе разпоена и като я бутнах се разпои цялата на нея пише К16,000 и си мисля че е резистор и реках да го измеря с мултицета  настроих го до 2000 к ома но нищо не отчита апарата и това ме навежда на мисълта че е изгорял, мерих го преди това с фазомер който е диоден с батерйки и той не му светна диода значи е изгоряло. та въпроса ми е този елемент резистор ли е? а снимката я теглих от нета да не се чудите че я няма усб буксата на приемника.

post-276420-0-91616600-1411481805_thumb.

Това е кварцов резонатор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.