Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, Понеже съм пред голяма дилема за купуване на лаптоп с бюджет до 900лв, може ли да ме посъветвате кой между тези два модела е по-добър вариант при условие, че са с почти еднакви характеристики. Ако се сещате за някой друг с подобни характеристики за същата сума ще се радвам да споделите. Ще се ползва за работа - офис приложения, интернет, филми и евентуално някоя скромна игричка. http://laptop.bg/laptops-asus-X54-asus_x54hr_sx021d http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_N5110-dell_inspiron_n5110_DELL01051_4GB Делът на първо четене ми е по-присърце, ама някакси много евтин ми се вижда като за дел и за тези характеристики :) Мерси.

Не виждам какво те притеснява в Dell-а, особенно ако е вярна гаранцията, че е международна а не се покрива само от вносителя което се прави за да се докара по-добра цена. Съпорта на Dell няма равен поне според мене. Asus има само един официален сервиз и той е под моста и дори и извънгаранционо, ако се наложи замяна на част и отидеш в друг сервиз официалния извива ръце продава частите само с монтаж при тях. Fujitsu-то е с по скромно видео. Lenovo-то също не е лош вариант за мене е веднага след Dell-a.

...

http://laptop.bg/lap...0_DELL01051_4GB

Делът на първо четене ми е по-присърце, ама някакси много евтин ми се вижда като за дел и за тези характеристики :)

Мерси.

Този Dell е бюджетен модел и цената му е нормална. Имам Dell купен в една държава. Появиха се горещи пиксели на матрицата в друга държава. Последната пое гаранцията, тоест, международната им гаранция работи.

При Dell всяка debian-базирана система тръгва от раз. Това е сериозно преимущество.

Дела е красив, обаче имам лоши сервизни впечатления от цялата M/N5010/5030 и подобни серия. Процентно деловете които ми идват за ремонт се конкурират само от HP DV6000 с nvidia видео. Не бих си взел такава машина, нито ще я препоръчам на никого.

• Автор

Аз колкото повече чета вашите коментари и из интернет, започвам да мисля, че за тия пари Lenovo IdeaPad Z570 си е най-добрият вариант. Като гледам из интернет магазините цената му варира от 850 до 950 лв в различните магазини.

Трябва ли да имам притеснения, ако го взема на най-ниската цена примерно. Евентуално сервизно обслужване на леново от едни и същи сервизи ли се осъществява в София, независимо откъде е купен ??

• Автор

И като цяло препоръчайте ми компютърни фирми в София/интернет магазини, които се ползват с доверие и продуктите са на добри цени, че разнообразието от сайтове и фирми е толкова голямо...

Дела е красив, обаче имам лоши сервизни впечатления от цялата M/N5010/5030 и подобни серия. Процентно деловете които ми идват за ремонт се конкурират само от HP DV6000 с nvidia видео. Не бих си взел такава машина, нито ще я препоръчам на никого.

При положение, че тези модели лаптопи са сравнително нови, и тепърва ще започнат да излизат от гаранция. Малко ми е странно колко пък толкова са минали лично през вас извън гаранционни за да си изградите такова мнение, че да ги сравнявате със световно известните проблемни модели на HP.

И като цяло препоръчайте ми компютърни фирми в София/интернет магазини, които се ползват с доверие и продуктите са на добри цени, че разнообразието от сайтове и фирми е толкова голямо...

Принципно и NIkem и SKY "пазаруват" от Мост и Солитрон, така че разлика в качеството няма да откриеш. В SKY са двама души на кръст, но се оправят. Сервизите естествено са едни и същи, тъй като доставчика е един. Често нещата опират до партида и до шанс. Аз често си пазарувам и от международни сайтове, т.е. без реална гаранция, но то кой ти дава реална гаранция. Прочети една гаранционна карта на някоя фирма и ще се убедиш, че практически е малка възможността да върнеш нещо ако е сериозно повредено в следствие на токов удар,природно бедствие, изпускане и подобни.

Прочети една гаранционна карта на някоя фирма и ще се убедиш, че практически е малка възможността да върнеш нещо ако е сериозно повредено в следствие на токов удар,природно бедствие, изпускане и подобни.

Не е съвсем точно така.

1. Гаранцията на Toshiba "No Matter Wath" покрива именно описаното от тебе включително и кражба.

2. Някой сайтове предлагат допълнителна застраховка която също покрива някой проблеми, например в laptop.bg един от най-старите и известни сайтове продаващо само лаптопи.

3. Личен опит със сервиза на Dell. На лаптоп с видимо поражение от падане беше заменено гаранционно дъното.

При положение, че тези модели лаптопи са сравнително нови, и тепърва ще започнат да излизат от гаранция. Малко ми е странно колко пък толкова са минали лично през вас извън гаранционни за да си изградите такова мнение, че да ги сравнявате със световно известните проблемни модели на HP.

Не живея в България. Има много българи които си купуват лаптопи от България и излизат с тях навън. Те нямат официална международна гаранция и/или не знаят как да си я потърсят. Отделно закупени тук гаранционни делове са идвали за преинсталация, а то заминал твърд диск. Карам собствениците да ходят по гаранционната им пътечка, не виждам полза да лъжа хората. Други въпроси?

Не е съвсем точно така.

1. Гаранцията на Toshiba "No Matter Wath" покрива именно описаното от тебе включително и кражба.

2. Някой сайтове предлагат допълнителна застраховка която също покрива някой проблеми, например в laptop.bg един от най-старите и известни сайтове продаващо само лаптопи.

3. Личен опит със сервиза на Dell. На лаптоп с видимо поражение от падане беше заменено гаранционно дъното.

Гаранцията на Тошиба нищо не покрива.

Няколко пъти съм се разправял с тях, последния път си платих куриерските разходи и в двете посоки.

Приятели имаха два лаптопа Тошиба, разбиха им колата и ги откраднаха и двата заедно с няколко сака дрехи, хората отиваха на почивка. Пиха по студена вода.

Залях си лаптопа със сок, карт риадера отказа, лаптопа беше застрахован, познай дали ми го замениха.

Дел имат идиотска политика, държаха ме три часа на телефона и ме караха да разглобя лаптопа сам.

Като стана ясно че проблема е по-сериозен пратиха техник които не го оправи на място, както се казва в гаранцията а го прибра и върна след месец.

Всичко е на късмет. От три години ползвам Acer и съм доволен, него залях със сок.

Следващия ми лаптоп живот и здраве ще е Леново.

Не живея в България. Има много българи които си купуват лаптопи от България и излизат с тях навън. Те нямат официална международна гаранция и/или не знаят как да си я потърсят. Отделно закупени тук гаранционни делове са идвали за преинсталация, а то заминал твърд диск. Карам собствениците да ходят по гаранционната им пътечка, не виждам полза да лъжа хората. Други въпроси?

След като не си в България да те кажа че моделите на Dell който не са с международна гаранция са чного малко и то предимно внесени от Интелинет за да докарат по-ниска цена. Всичките останали вносители ги продават с международна гаранция, а това че собственика не знае как да я ползва е съвсем друга тема по същата тая логика нямаше да знае как да ползва гаранцията на който и ад е производител.

Леко несериозно е заради умрял диск да обвиняваш производител на лаптопи тъй като нямат нищо общо, освен Toshiba никой друг производител на лаптопи не произвежда дискове.

Гаранцията на Тошиба нищо не покрива.

Няколко пъти съм се разправял с тях, последния път си платих куриерските разходи и в двете посоки.

Приятели имаха два лаптопа Тошиба, разбиха им колата и ги откраднаха и двата заедно с няколко сака дрехи, хората отиваха на почивка. Пиха по студена вода.

Залях си лаптопа със сок, карт риадера отказа, лаптопа беше застрахован, познай дали ми го замениха.

Дел имат идиотска политика, държаха ме три часа на телефона и ме караха да разглобя лаптопа сам.

Като стана ясно че проблема е по-сериозен пратиха техник които не го оправи на място, както се казва в гаранцията а го прибра и върна след месец.

Всичко е на късмет. От три години ползвам Acer и съм доволен, него залях със сок.

Следващия ми лаптоп живот и здраве ще е Леново.

В действителност какво става при предявяване на гаранция не мога да твърдя най малкото защото не ползвам лаптоп а и работата ми не го налага.

За гаранцията на Toshiba знам това с което техен служител дойде в моя офис, за да ме запознае и се твърдеше, че при кражба е достатъчно наличието на протокол от полицията за инцидента в който е упоменато че е откраднато еди какво си. няма как на честна дума някой да признае кражба.

За гаранциите също не мога да твърдя. този който я плаща е длъжен да се запознае какво покрива и при какви обстоятелства.

Относно Dell към момента при мене са идвали на място техни техници 2-3 пъти да сменяват дискове и два пъти да ми сменят монитор. Като при замените даже не се изискваше да им пусна монитора за да видят какъв е проблема а просто носят новия монитор вадят го взимат стария и си отпрашват. А не като в други известни сервизи да го оглеждат половин час дали някой не го е отварял, дали има прах, дали някой не го е наплюл, дали няма хлебарки и след това да ти поискат гаранционна карта, касова бележка, фактура, кръщелно, номер на водомер и незнам си още какво за да ти го приемат за гаранционно сервизиране и да чакаш един месец за да го оправят евентуално. Нормално е като се налага смяна на дъно или дисплей да не го правят в дома на клиента. И когато се налагат такива неща сам си го нося защото ЦАПК Прогрес ми е на 5 минути и в такива случаи имам поне 3-4 замени на дъна и може би десетина от онези платки разпознаващи зарядното и отговарящи за заряда на батерията.

Не знам за вашия опит със сервизите, но аз не мога да кажа че има сервиз да конкурира нивото на Dell.

След като не си в България да те кажа че моделите на Dell който не са с международна гаранция са чного малко и то предимно внесени от Интелинет за да докарат по-ниска цена. Всичките останали вносители ги продават с международна гаранция, а това че собственика не знае как да я ползва е съвсем друга тема по същата тая логика нямаше да знае как да ползва гаранцията на който и ад е производител.

Леко несериозно е заради умрял диск да обвиняваш производител на лаптопи тъй като нямат нищо общо, освен Toshiba никой друг производител на лаптопи не произвежда дискове.

Честно казано крайния потребител го боли фара от кого е произведен твърдия диск. Интересува го да работи...

Статистика за да кажем последните 6 месеца. Минали са ми примерно 10 инспирона от тези новичките:

-3 за смяна на твърд диск/гаранционни, пращам ги там от където са го купили/. И тримата клиенти се връщат след това за слагане на български език, програми и т.н. Споделят ми едно и също, без да ги питам "абе в тоя магазин имаше една купчина делове за ремонт". На едните хора пътем им подменили батерията с прецакана, за да им е по-весело. После им казали "няма такова нещо" и понеже са минали 6 месеца тя не е гаранционна, 180 евро за нова ако искате. Смяната става естествено в официалния сервиз.

-човека си вади жака на колонките докато свири музика. Дънната платка струваше към 150 евро с доставката.

-два броя правеха един и същ номер, не винаги тръгваха - вентилатор и светлини, без картина. След ъпдейт на биоса се оправиха. Мнението ми на прима виста беше че не успява да вземе решение коя графична карта да включи. Една в процесора и една на дъното.

-един брой за смяна на дъно, умрял както си е работил.

Не виждам причина да си мерим онея работи, Всеки си работи и си гледа работата. А относно сервизите, мисля че в България има повече от един оторизиран сервиз на Дел, което означава че не можеш да говориш за всички.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Колега, авторът е дал линкове към български сайтове, което навежда на мисълта, че лаптопа ще се купува и ползва в България, следователно за него е интересно каква е поддръжката в тука а не някъде по света. Няма да коментирам и регионалната политика за модели на различните производители на лаптопи, което означава че модели който ги има в Щатите в България изобщо не се предлагат оттам и различното изпълнение с цел постигане на конкурентна цена. Да вносителите в България са повече от един но официалния сервиз е един просто някой от фирмите имат и собствени сервизи защото си позволяват да купуват артикули без гаранция от Dell за да вземат по-ниски цени и сами си обслужват гаранциите. Дисковете който се използват в лаптопите за различните марки са с един и същи шанс да умрат когато са от един производител или намеквате че Dell взимат серии с по-лошо качество в сравнение с Acer да речем. Едно такова твърдение е леко несериозно. Това, че там където вие живеете търговци си позволяват да правят своеволия не говори добре само за тях и така само уронват престижа на производителя. Пак повтарям нямам наблюдения как работи съпорта на Dell в други страни но в България е без конкуренция. Нямам абсолютно никакво намерение да си меря каквото и да е с Вас, просто се опитвам да запозная автора със сервизната ситуация в България към момента защото никой не може да каже каква ще бъде тя след шест месеца или година. Може пък другите да се вземат и те в ръце, което лично ме съмнява. А при лаптопите гаранционната поддръжка е от съществено значение, като се има в предвид колко повече инциденти се случват с един лаптоп отколкото с настолно РС. Не смятам да водя повече полемика с Вас поради причината, че наблюденията ви не се отнасят към Българската действителност и са безпредметни.

Здравей колега, Сега виждам темата и се включвам като ползвател на Dell и дано не е вече късно за мнение. Имам го от месец и половина. Първо трябва да си отговориш на въпроса какъв да е екрана? т.е. гланцов или матов. Аз търсих лаптоп точно с матов екран, за което загубих месец време поради мълкия брой предлагани такива модели. В този форум ме упътиха за подобен лаптоп-Dell Vostro или Dell Latitude, а аз открих и няколко Samsung-a и едно HP. И до тук. По параметри на мен ми трябваше лаптоп за ежедневна стандартна употреба-офис, интернет, филми. Игри не играя, а при нужда си имам десктоп PC с 20" монитор HP. Избрах Dell Vostro с i3, вградено видео на Intel HD 3000, рам-4GB на 1333, HDD-750 MB/7200. Има и USB 3.0. Предлаганата гаранция е 3 години. Беше без OS, а сега е с Win 7 Ultimate 64 bit. За това макар и кратко време нямам проблеми или оплаквания. Единственото неприятно беше, че към лаптопа нямаше диск с драйвери. Оправих се през интернет (сайта на Dell) и един руски диск с драйвери версия 12.3. За сега лаптопа е хладен!! и същевременно тих. Това последното за мен е най-важното. Това от мен и успех!

• Автор

Аз явно хич не съм в час с тези компютри, та добре че поне реших да си вземам този лаптоп, за да се образовам малко. В последния ми пост бях категоричен за lenovo z570am с Pentium , но сега пък ме налегна някакво желание да имам лаптоп с матов екран, понеже съм ползвал и с гланцов и с матов и наистина с матов си е далеч по-приятно, особено през светлата част на лятното денонощие :) Идеи за лаптоп с матов екран и с подобни характеристки на Леново-то - външна видео карта, процесор pentium b или в най-добрия случай core i3.... ?? :) И цената все пак да остане същата де :)

• 1 месец по-късно...

Не си прав за гаранцията в България. Има и истински фирми, които си покреват гаранционните условия. 2009г закупих един WD640GB-черен с 5год. гаранция от една софийска фирма и преди месец и нещо харда започна да ми дава лоши сектори. Демек изпуши на третата година. Занесох го във фирмата, като очаквах доста разправии и нерви, но те го приеха доста интелигентно и за мое голямо учудване ми го подмениха със същия, и то чисто нов и произведен 2012г. Така че, когато понякога ги клеветим фирмите трябва да отразяваме и тези които се справят добре със задълженията си към клиентите.

Аз явно хич не съм в час с тези компютри, та добре че поне реших да си вземам този лаптоп, за да се образовам малко. В последния ми пост бях категоричен за lenovo z570am с Pentium , но сега пък ме налегна някакво желание да имам лаптоп с матов екран, понеже съм ползвал и с гланцов и с матов и наистина с матов си е далеч по-приятно, особено през светлата част на лятното денонощие :)

Идеи за лаптоп с матов екран и с подобни характеристки на Леново-то - външна видео карта, процесор pentium b или в най-добрия случай core i3.... ?? :) И цената все пак да остане същата де :)

Ето го ! http://laptop.bg/laptops-samsung-NP300E5Z_-samsung_np300e5z_NP300E5Z_S04BG :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.