Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп до 1000 лева

Featured Replies

Здравейте, Решил съм да си взимам лаптоп,нещо до към 1000 лева.Но ми трябва за КАД програмите и 3д проектиране.Така че трябва да има г/д добра видео карта,рам и процесор :) Дайте някое предложение. Аз съм се спрял на този http://ardes.bg/laptop/Acer+Aspire+AS5750G-2334G75MNBB-39403 как ви се струва.

За Cad програми и 3D проектиране трудно ще събереш РС за 1000 лв - какво остава тогава за лаптоп !

Поне вземи с повече RAM: ACER AS5750G-2336G75MNKK

Но забележи мнението на колегата горе. Аз лично НЕ препоръчвам да взимаш лаптоп, защото дори настолна машина за тези изисквания малко трудно ще се сглоби... Наистина ли е крайно належащо да се вземе преносима машинка?

• Автор

Еми до сега бях с настолен, но ми изгоря дъното и нещо се отказах от настолните машини.Пък и съм студент и постоянно пътувам и с лаптоп ще е по удобно.Иначе настолния не беше кой знае каква машина но г/д добре вървяха КАД програмите,но с 3Д-то имах малко проблеми(4 рам,двуядрен процесор интел пентиум и слабичка видео карта). Може и да вдигна бюджета със 100-200 лева.

Здравейте,

Решил съм да си взимам лаптоп,нещо до към 1000 лева.Но ми трябва за КАД програмите и 3д проектиране.Така че трябва да има г/д добра видео карта,рам и процесор :)

Дайте някое предложение.

Аз съм се спрял на този http://ardes.bg/lapt...34G75MNBB-39403

как ви се струва.

Много лаик...за КАД програмите...все едно да отидеш на сватба без рук. Коя точно КАД програма?

Слабото място на избрания модел е бавния диск. 5400об/мин е спирачка. Иначе всяка съвременна дискретна видеокарта ще работи, все пак се ползва OpenGL библиотека, а не DirectX за зомбита.

Хей така за протокола

Conroe [email protected]

2x1GB DDR2

GF8800

WinXP SP3

търкалят с лекота SolidWorks 10 Pro. Това е монстър от 5GB инсталационен файл.

Споменатият и още три подобни машини търкалят с лекота Cimatron 8 и 9-та версия. Cimatron-ът е по-тежък заради хардуерен лицензионен сървър и добавен пост-процесор. При версия 10 машините се мъчат и се почва едно нудно чакане. Процесорното време скача до 30%, докато паметта е 100% заета и препраща към swap.

Автора забележи, това са машини от 2007г и все още се трудят успешно. На днешен ден слабите им места:

малко по количество рам памет

ниска скорост на рам паметта

операционна система - поглед към 64 битова версия

скорост на диск, а още кеш

процесор

видеокарта, колкото да се подкара симулацията, ако има такава опция

и нещо много важно - за тези цели истински монитор с дагонал над 22".

15.6" мониторче с не знам си какви мъгляви шит-матрици е садо-мазо за очите! Като разпънеш всичките палитри, интерфейси и браузъри на дървото, за работно поле ще ти остане място колкото кибритена кутийка.

iliev72, с десктоп за над 1000лв рендирате главите на руски балистични ракети или кабини на Boeing 888?!

iliev72, с десктоп за над 1000лв рендирате главите на руски балистични ракети или кабини на Boeing 888?!

Аз не рендвам и нямам такива намерение ;) Но за мен си е безумие да работиш на нещо по малко от 22' особено ако става въпрос за CAD и 3D !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.