Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монтаж на външно тяло климатик в/у скосен покрив с керемиди

Featured Replies

Привет. Оборудвах си таванско помещение за офис. Трябва да монтирам климатик, но положението там е сложно - нямам външна стена на която да закрепим външното тяло на климатика. Климатика още не съм го закупил. Може ли някой тук да препоръча фирма или човек който да има опит с монтаж в/у керемиди? Благодаря!

Може ли някой тук да препоръча фирма или човек който да има опит с монтаж в/у керемиди?

Тоя монтаж върху керемиди го забрави ако не искаш да гледаш как лети от горе.

незнам кой луд ще направи монтаж върху керемида.

Външното тяло се слага на някоя от външните стени, пуска се тръбният път и си готов.

Редактирано от novobranec (преглед на промените)

Привет.

Оборудвах си таванско помещение за офис. Трябва да монтирам климатик, но положението там е сложно - нямам външна стена на която да закрепим външното тяло на климатика.

Климатика още не съм го закупил.

Може ли някой тук да препоръча фирма или човек който да има опит с монтаж в/у керемиди?

Благодаря!

Е, ако толкова е належащо, тръбния път ще е по-дълъг и ще се монтира климатика на някоя външна стена...

От много дълъг тръбен път няма особена полза, защото намалява КПД-то на климатика. Явно помещението няма външна стена, което не е нищо невероятно, но сигурно има начин климатик да се закрепи надеждно върху покрив с някаква метална конструкция - въпрос на месторазположение и въображение е. Друг е въпросът, че по този начин климатикът ще е изложен на прекия обстрел на всички природни стихии, за които може човек да се сети.

Върху скосен покрив се монтира с метална конструкция, но зимата става сложно заради снега, тъй като снегът покрива перката.Тоест - може да го ползваш само лятото, да не споменавам за цената която ще ти стъпи подобен монтаж - около външното тяло се премахва керемидите, слага се хидроизолация, самата стойка се монтира върху подпокривната конструкция. По-евтино и най-честия монтаж е външното тяло да се монтира за комина, като му се прави и покривче отгоре с козирка. Голяма урушма е и не всички фирми и майстори се навиват да го правят.

По-евтино и най-честия монтаж е външното тяло да се монтира за комина, като му се прави и покривче отгоре с козирка.

Голяма урушма е и не всички фирми и майстори се навиват да го правят.

И като друсне едно земетресение и кумина пада барабар с тялото.

А за първия вариянт незнам кой монтажник ще развали покрива да сложи външно тяло.

Публикувано изображение

Всичко става

Аха ако на някой му се занимава да прави стойки.

Редактирано от novobranec (преглед на промените)

Продават си се готови

относно монтажа на някоя покрив с дървена основа няма да стане

трябва си бетон

Публикувано изображение

Всичко става

Това изглежда много добре, но вероятно е само половината от конструкцията - от вътрешната страна се предполага и нещо, което трайно да държи тежестта на климатика+външната рамка за под, колона, стена или нещо друго, стабилно. Но не и за комин, защото като му треснеш една ударна дрелка и ще му изпада де що мазилка има, а и е много вероятно да лиши съкооператорите от камини и кюмбета.

П.П. saentist междувременно е доуточнил за стойката.

П.П.2. Остава да се намерят и опитни хора, които да знаят как да закачат климатика към това съоръжение.

Самия монтаж е стандартен, въпроса е дали покрива е бетонов, и дали има поне дебелина от 8 см,

за да може да се захванат дюбелите стабилно останалото е нищо по различно от това на монтаж на стена или под.

Разбира се монтира се по към билото на покрива поради споменатия проблем от снегонавявания.

От много дълъг тръбен път няма особена полза, защото намалява КПД-то на климатика. Явно помещението няма външна стена, което не е нищо невероятно, но сигурно има начин климатик да се закрепи надеждно върху покрив с някаква метална конструкция - въпрос на месторазположение и въображение е. Друг е въпросът, че по този начин климатикът ще е изложен на прекия обстрел на всички природни стихии, за които може човек да се сети.

На мен ми е много чудно, каква ще да е тази къща, която да няма външна стена, непосредствено под покрива?

На мен ми е много чудно, каква ще да е тази къща, която да няма външна стена, непосредствено под покрива?

Втори етаж изграден в подпокривната конструкция

Ами не си ходил достатъчно по къщи, затова не си виждал :). Във фирмата, в която трупам трудов стаж, има поне 3 големи склада, които по един или друг повод са преграждани и препреграждани, та в резултат на което са останали помещения без външни стени, нещо като островчета в морето, един вид.

Такива стаи съм виждал с дузини и в Калабрийския университет в Козенца, Южна Италия.

то почти на всякъде има такива къщи австрийски тип с два или 4 ската с един или повече наклона обгръщащи целия етаж

• 1 година по-късно...

Това изглежда много добре, но вероятно е само половината от конструкцията - от вътрешната страна се предполага и нещо, което трайно да държи тежестта на климатика+външната рамка за под, колона, стена или нещо друго, стабилно. Но не и за комин, защото като му треснеш една ударна дрелка и ще му изпада де що мазилка има, а и е много вероятно да лиши съкооператорите от камини и кюмбета. П.П. saentist междувременно е доуточнил за стойката. П.П.2. Остава да се намерят и опитни хора, които да знаят как да закачат климатика към това съоръжение.

Ако не забелязвате от горната страна се виждат две въжета които държат стойките ушким на място.първо аз като монтажник на климатици от 10 години не съм се качвал на покрив с керемиди защото съм 105кг.и не ми се плащат счупени керемиди а и не ми се мре за 30/40лв друг е въпроса от къде ще мине пакета през покрива,ще се направи отделна дупка за дренажа които е на самотек или ще се сложи дренажна помпа която на година две ще се разваля абе направо си е филм а и ако метнете някоя машина on/off как не може да се дупчи тая керемида и се държи на некви въжета за някъде си има да се разхожда по покрива да троши керемиди а пък може и да овисне на пакета някои ден нищо не се знае.По добре на стена с 4 дюбела 12/160 и нема мърдане прая си набирания на стойките без никакви ядове.Успех

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.