Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

XpoZed

Luxeon Q5.1R - amp board, ремонт

Препоръчан отговор


Само тук не съм питал, затова направо копирам темата си от другите форуми. Имам колони luxeon Q5.1R от ... да речем 4-5 години. Дадох ги на приятел, да ги ползва на морето и естествено от страхотния ток, който E.ON доставя, те изпушили. Проблема е следния: На платката за усилвателя са изгорели два от общо седемте amp драйвера. Единия си е изгорял съвсем културно, като просто се е спукал. Другия така добре е изгорял, че е овъглил PCB-то до такава степен, че е стопило не само пистите но и фибростъклото. Искам да се опитам да поправя платката, но за целта никъде не мога да намеря схема или каквато и да е информация за това, какво се е намирало на мястото на сегашната черна дупка. Ще се радвам на всякаква споделена информация. Ако някой горд собственик на същите колони му се занимава да ги отвори и да направи едно хубава снимка на конкретното място, освен че ще му бъда много благодарен, но и ще документирам ремонта (ако е успешен...) за поколенията. Снимки на проблема: http://nullsecurity.org/i/showoff/luxeonq51r_ampboard/front.jpg http://nullsecurity.org/i/showoff/luxeonq51r_ampboard/back.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Според мен това е чипа: http://www.ti.com/li...mlink/lm675.pdf (донякъде отговаря като гледам надписите и елементите). Ако наистина е той, по посочената в документацията схема лесно ще възстановите липсващото.

Също така да допълня, че така като гледам двата чипа са свързани в "bridge" за по-голяма мощност на бас-а, но снимката не е много ясна и не съм сигурен

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не, елемента е TDA2030AV и не е проблем да си го набавя (стандартен и разпространен е). Проблема е в това, че не съм сигурен дали на мястото на изгорялото не е имало SMD резистор или кондензатор, а и не знам как са били свързани пистите точно там. Имало е и проходи между двете лица на платката и не ми се ще да експериментирам допълнително и да налучквам, кое с кое е било свързано. Затова търся човек с такива колони, който може да направи снимки на това място, за да се опитам да възстановя пистите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.