Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на PVC профил и стъклопакет

Featured Replies

Здравейте реших да си сменям старата дървена дограма с PVC. От обиколените фирми ми предложиха PVC профили на: Profilink и този на Rehau. От прочетеното в интернет и консултация с приятели разбрах, че профилите на Rehau в България не се за предпочитане и избора най-вероятно ще е 6 камерна на Profilink със стъкло 4 сезона и К от вътре. Според вас по-добре ли би било да се постави не двоен, а троен стъклопакет ?

Работя в бранша от дълго време и мога да ти кажа, че Профилинк по-добре не си слагай :) Няма да ти препоръчвам марка или фирма, за да не стане реклама, но в момента може да си вземеш качествени профили на добри цени. За стъклопакет зависи какво гониш ако освен топлоизолация живееш на шумно място си вземи стъклопакет с различна дебелина на стъклата. Много важно и за шумо и топлоизолацията е газ Аргон в пакета оскъпява незначително, а има ефект. Като цяло ефективността от един прозорец е съвкупност от профил, стъклопакет и обков, така че не се изхвърляй на пакет ако ще пестиш от останалите неща. Оптимално е Бяло - 4 сезона (или друго име) 6+4 с газ Аргон Ако имаш питания пиши ми на ЛС.

Оптимално е Бяло - 4 сезона (или друго име) 6+4 с газ Аргон

Абсолютно подкрепям. Това е оптималния вариант за за средностатистическия ползвател. Иначе има и други, но според мен не си заслужава парите...особено ако ще я слагаш на панелка...

Rehau-то май е турско или в най-добрия случай полско.Профилинк изобщо не слагай.Търси Thyssen или Salamander.

• Автор

Благодаря Ви за мненията! Изборът ми беше Profilink. След 20-30 години ще ви споделя как е положението! :)

• 3 седмици по-късно...

Пиша тук, за да споделя с хората, които искат да слагат алуминиева дограма. Не ползвайте услугите на фирма Profil Сложиха ми алуминиева дограма на терасата и при първия дъжд даде конденз. От тогава съм им звъняла най-малко 30 пъти, в началото ми даваха обещания, че при първа възможност техен служител ще посети адреса , за да смени стъклопакета, казваха, че имат много работа и да съм търпелива, след което ме забравиха. В последните 3-4 месеца звънях на тяхна служителка Борислава, която всеки път лично ми обещаваше, че ще ми върне обаждането веднага щом провери случая, но това никога не се случваше и се налагаше отново и отново аз да й звъня. Накрая най-нагло и безцеремонно ми заяви, че гаранцията ми вече е изтекла и трябва да си заплатя смяната на стъклопакета.

Правете си сами изводи за тази фирмичка. Аз лично дълбоко съжалявам, че им се доверих. Това е сайта на фирмата http://www.profil-bg.com/ не им се доверявайте

• 1 месец по-късно...

здравей те днес ходих да си поръчам 6камерен пвц прозорец - в105см. ш 70см. поисках 3 ен стъклопакет, но продъвачката ме посъветва да сложа 2 ен защото е по-лек и няма толкова бързо да ми провисне черчевето. моля за съвет продиктуван от вашия опит 3 ен или 2 ен стъклопакет да избера

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

Хм,да поразсъждаваме логически.Провисването е по-вероятно да се случи на отваряемите крила.А вашият прозорец ще се отваря ли?Тук вече е важно какъв е обкова, и какво е изпълнението на самият профил,доколко са спестени металните части вътре и колко са дебели.Явно продавачката знае каква е стоката им,и за това съзнателно ви насочва към двоен стъклопакет.Имайте едно наум.

• 8 месеца по-късно...

Ще си сменям дограмата и много се чудя каква да избера. Питах на няколко места и всеки ми препоръчва различно. Разбирам, че Саламандър 6-камерна е най-добрата, но толкова пари не ми се дават. В едната от фирмите- Пласт Маркет ми казаха, че и Кьомерлинг е с много добри показатели и е конкуренция на саламандъра. Някой може ли да ми каже дали е така и да инвестирам ли в дограмата с тази марка.

• 3 години по-късно...

Поръчах си стъклопакет - обикновено + 4 сезона - на юг съм, топло е и т. н. Предстои монтаж. Всичките му качества проучих, но чак постфактум започнах да се притеснявам , дали това стъкло няма да прави светлината в стаята неестествена, дали не затъмнява, дали не я засенчва, дали не я оцветява според цвета на покритието си? Има ли вариант стаята ми да се превърне в мрачна пещера с неестествено оцветяване? Моля, дайте впечатления!

Самия профил - въпрос на късмет е! Няма почти никаква разлика сред марките! Важното е после монтажниците да са грамотни за да не освинят нещата! 

За стъклопакета:

- Никога обикновенно стъкло

- Никога "К" стъкло на южно изложение

- Никога "Солар стоп" или там - "Стоп сол" на северно изложение

"4 Сезона" е егати заблудата защото няма как едно стъкло с каквато и да е обработка да покрие критериите на 4 сезона!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.