Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

CPU - температури

Featured Replies

Здравейте извинявам се ако има подобна тема.

Все пак да обесня по-подробно.Процесорът ми се натоварва изключително много от абсолютно всичко независимо дали е игра или програма или гледам клипчета в интернет също така и температурата на процесора се покачва ,дори тествах системата с prime95 стигна до 120 C на процесор и изключи ,за има няма 10 минути...

Машината ми е Процесор: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2500 MHz (12.5 x 200) 4800+ ,

Дънна платка: Jetway PN78SM2 ,Видеокарта: NVIDIA GeForce 8200 (512 MB) , РАМ памет : 2 GB , Захранване 230V - 300W .

Смених охладителя и пастата. Без да правя нищо процесора държи температура 30 - 40 C на ядрата 1: 50 C - 2 : 38 C

П.п. ако някой има представа какво се случва ,моля да отговори ,че трябва спешно да отстраня проблема .. Благодаря предварително

• Отговори 56
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако проблемът е, че процесорът е непрекъснато натоварен, трябва да се види кои процеси го натоварват в Task Manager=>Processes.

Здравейте извинявам се ако има подобна тема.

Все пак да обесня по-подробно.Процесорът ми се натоварва изключително много от абсолютно всичко независимо дали е игра или програма или гледам клипчета в интернет също така и температурата на процесора се покачва ,дори тествах системата с prime95 стигна до 120 C на процесор и изключи ,за има няма 10 минути...

Машината ми е Процесор: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2500 MHz (12.5 x 200) 4800+ ,

Дънна платка: Jetway PN78SM2 ,Видеокарта: NVIDIA GeForce 8200 (512 MB) , РАМ памет : 2 GB , Захранване 230V - 300W .

Смених охладителя и пастата. Без да правя нищо процесора държи температура 30 - 40 C на ядрата 1: 50 C - 2 : 38 C

П.п. ако някой има представа какво се случва ,моля да отговори ,че трябва спешно да отстраня проблема .. Благодаря предварително

Сигурни сме, че системата е чиста и няма бацили?
  • Автор

Сигурни сме, че системата е чиста и няма бацили?

Да ,проблема идва директно от процесора най-вече температурите.

Редактирано от theavenger (преглед на промените)

...стигна до 120 C на процесор....

Уникално. Я пробвай пак още няколко пъти, ама брой колко точно, че ми е интересно на кой път ще умре.

Разглоби компютъра > почисти го > сглоби го > преинсталирай ОС.

• Автор

Всичко сам изчистил и пастата смених ,но проблема си остава същия...

Ако проблемът е, че процесорът е непрекъснато натоварен, трябва да се види кои процеси го натоварват в Task Manager=>Processes.

Когато вдига температурите се покачва и натоварването,някакви идеи на какво може да се дължи това?

След като не са бацили, сменени охладител и паста, остава самата ОС и процесора.Преинсталирай ОС и сложи всички драйвъри от сайта на производителя.

Има ли някаква вероятност захранването да е слабо за този процесор ?

До сега, ако не е имало проблем, значи отпада като вариант.

Редактирано от exhausted (преглед на промените)

• Автор

До сега, ако не е имало проблем, значи отпада като вариант.

Значи преди този процесор бях с AMD Sempron 140 с него нямах абсолютно никакъв проблем ,най-много ме притеснява това ,разлика м/у покой и товар 70 градуса ,това е направо нереално .. ЕВЕРЕСТ ли греши?

Значи преди този процесор бях с AMD Sempron 140 с него нямах абсолютно никакъв проблем ,най-много ме притеснява това ,разлика м/у покой и товар 70 градуса ,това е направо нереално .. ЕВЕРЕСТ ли греши?

Не мисля, че греши...Нищо не казваш за каква ОС става въпрос.Налични ли са всички драйвъри, за дъно,чипсет....преди време имах същия проблем с високи градуси, но при видео карта и след много главоболия се оказа един неправилно инсталириан драйвър!
  • Автор

Не мисля, че греши...Нищо не казваш за каква ОС става въпрос.Налични ли са всички драйвъри, за дъно,чипсет....преди време имах същия проблем с високи градуси, но при видео карта и след много главоболия се оказа един неправилно инсталириан драйвър!

WIN xp Sp3 .. имам всички драйвари. Дали да не сложа един WIN 7?

Everest едва ли, но сигурно самия датчик не отчита правилно. Изтегли process explorer и провери кое товари процесора. За idle тези температури ми се струват високи.
  • Автор

Процесора не е първа младост ,но е тестван и работи без проблемно на друго pc. В нормален режим няма никакво загряване на кутията или на охладителя ,обаче когато пусна prime95 след 5 мин. се вдигат много рязко температурите. Пак казвам охладителя и пастата са нови сменяни са "както трябва". Оставам на мнение ,че проблема е от захранването ,но все пак още мнения няма да са излишни.Благодаря!

Когато вдига температурите се покачва и натоварването,някакви идеи на какво може да се дължи това?

Обратното е - при покачване на натоварването се вдигат и температурите. ;)

Щом загрява радиатора, значи процесорът има свръхконсумация. Най-вероятно проблемът е прецакан чипсет, което ще наложи смяната на дъното.

• Автор

Щом загрява радиатора, значи процесорът има свръхконсумация. Най-вероятно проблемът е прецакан чипсет, което ще наложи смяната на дъното.

До преди 2 седмици със стария процесор нямах такива проблеми. Да не би захранването да е по -слабо или да дава повече напрежение стойностите сам ги посочил по-отгоре.

П.п. Това е от преди малко след като натоварих с prime95 Публикувано изображение ,на толкова градуси спрях ,но продължаваше да качва ,за 2 мин качи на 92 C ,охладителя беше леко топъл ,но почти не се усещаше ,някакви идеи?

• Автор

Последно радиаторът леко топъл ли е, или е много горещ?

Определено е леко топъл , извинявам се за неуточнението какъв остава да е проблема?

... ,обаче когато пусна prime95 след 5 мин. охладителя едвам се пипа ,става много горещ.

...

• Автор

от 3 дни се занимавам с този shit и направо главата ми пуши ,извинявам се за неуточнението.

По темата : какво да правя?

Не , напрежението на проца е нормално.

-Лошо сложена паста (менте паста) и лошо сложен охладител ( при АМ2 е трудно да го сбъркаш)

-провери при натоварване как работи вентилатора - а твоят работи виждам , но май може още!

чипсета е с нормална температура....не знам...

програмата за температури - CORETEMP:

http://www.alcpu.com/CoreTemp/

Everest няма отдавна подръжка!

Нямам представа, моя процесор е подобен(5000+), даже го държах на клок със стандартно охлаждане и не е вдигал такива градуси. Може да не ти отчита вярно температурата. Защото при 100 градуса следва рестарт. Може да ти се е прецакало дъното. Полтъргайст.... Не мога да кажа точно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.