Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Четох доста теми и знам, че сега ще има доста да се плюе по мой адрес, ама какво да се прави. Така. Утре мисля да си вземам лаптоп, който ще бъде основно използван за Игри ( Както сте ги нареклви в онази тема ''Геймърски Лаптоп''), та се колебая между тези 3 модела.. 1.http://www.technomarket.bg/products/09120229/acer-aspire-as5742zg-p623g32 2.http://www.technomarket.bg/products/09118072/toshiba-satellite-l750d-1d2 3.http://www.technomarket.bg/products/09118075/acer-aspire-as5733z-p624g75mnkk Значи лично намен ( несъм от голям разбирач ) Ми харесва номер 1. Процесора му е добър както и Видео Картата (Nvidia тя ми е важна ). Рам-та е по- малко, но не е фатално.. Тошибата също ми харесва но Ати - Радеон несъм много запознат с тях и немгоа да намеря дали е 1 гб Видеото или по- малко.., а за третия грам представа си нямам от тези Интелски видео карти.. Така, че ако ударите по едно рамо ще съм доволен П.С. Ако имате по добър продукт в рамките на 600-850 лв моля да споделите ! Поздрави, Димитър!

Ще споделите ли, какви точно игри очаквате бъдещия лаптоп да пусне?

Има ли причина, да държите да го закупите от ТехноМаскари?

Ето едно предложение, което е значително по-добро като характеристики.

Но, имайте едно на ум, че за сумата която сте приготвил, няма да вземете

точно "геймърски" лаптоп, а по-скоро офис лаптоп на който може да вървят леки игри.

Като гледам ценовият клас към които си се насочил изобщо не е геймърски, а по скоро нещо базисно с възможност за игри от преди няколко години, а и това не е сигурно. Един лаптоп за да е геймърски започват от цени 2 пъти повече. Ще ти дам няколко сравнения: - твърдият диск на този лаптоп е 5-6 пъти по-бавен отколкото на геймърските - централният процесор 2-3 пъти по- бавен отколкото на геймърските - видео картата работи с памет от тип DDR3 и шина 64 бита, а геймърските с DDR5 и шина 128 бита - и се получава 3-4 пъти по бавна отколкото на геймърските Ако бюджета ти е ограничен и искаш да играеш по-сериозни игри, моят съвет е да си вземеш настолен компютър

• Автор

Благодаря за съдействието :), но явно не сте ме разбрали много добре. Аз несъм някой ''МАНИАК'', геймър който иска да подкара всички нови игри ти то на мах. параметри. Основно играя WoW :). Тези лаптопи ми се струват подходящи за мен, защото на настолния ми компютър параметрите са по- ниски от на тези 3-4 модела ( Itenl Pentium Dual Core 2gHz, 2ghz, Memory-2GB и графична карта Nvidia GeForce GT220 1GB) , но смея да твърдя, че повечето игри си ги кара много добре, на средна а понякога и на оптимални параметри. Така, че смятам, че за моя бюджет и моите очаквания, това е доста добър избор.

Благодаря на

DrHAUZ

за отговора, но ако може само да ми разясните малко за тези Интелски видео карти и по- точно този модел 300 :), че грам представа си нямам.

До

Sa3ana3a

Да за предпочитане е да е от Технота-та, защото може би няма да се копува направо в кеш, а на вноски :)

Интелските карти, са колкото да вадят картина. Те разчитат на процесорната мощ, а избраните модели и процесорна мощ нямат.

Ако не откриете лаптоп с процесор i3-(четири цифри) и поне някаква видеокарта (ati, nvidia), във вашия ценови диапазон, направо отложете покупката.

И поне ако се купува от техно-бакалия вземете допълнителна удължена гаранция.

• Автор

Ами аз затова се бях спрял на единия Ейсър защото видеокартата е Нвидиа и мисля, че е хубава, но като видях предложението на DrHAUZ, ми направи впечатление тази интелската и реших да се поинтересувам малко, но явно не я бива много.А защо да нямат мощ процесорите и те ли неструват?

Редактирано от waxaxa (преглед на промените)

Параметрите на настолните компютри и лаптопите си приличат, но резултатите им са коренно различни. Винаги е било така.

Ще цитирам себе си:

Накратко казано, лаптопа има три неща които взаимно си пречат:

1. Трябва да е малък за да е мобилен. Но това го кара да прегрява.

2. Трябва да не прегрява. Затова волтажите са занижени и следователно производителността е осакатена. (така също спомага за по дълга работа на батерия)

3. Трябва да държи държи батерията. Но не трябва да е голяма и тежка защото трябва да е малък и мобилен.

• Автор

Разбирам за прегряването ама кво да се прави. Относно това, което ме посъветва за Core i-3, Намерих тези два модела http://www.technopol...-NP300E5Z-A01BG

http://www.technopol...750-2314G50MNKK,

но и двата са с интелски видео карти .. и затова, ако дадете едно последно мнение кой си заслужава най- много, ще съм доволен.

А и също намерих един модел, който ми изглежда добре - http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/filter.do?carea=DEB4CBEE75CD27F1A90A002481B479E9&rf=y

Редактирано от waxaxa (преглед на промените)

До Автора на темата там от където ти е пратил Sa3ana3a има възможност на изплащане http://sky.bg/Details.aspx?ID=20422 според мен това е добро предложение видеото е базирано на 520m със два гигабайта памет е това видео 610m

• Автор

А как се поръчва от този сайт. Има ли магазини в страната или е само онлайн пазаруване ? И надежден ли е ?

За да не пускам тема-ще вземам лт .Харесал съм ACER,но като чета никой не ги препоръчва.Моля би ли обяснил някой защо ,кои са им слабостите и т.н.

Acer са си посредствена марка и в повечето им модели се забелязва, че е спестено от качествени материали, сглобки, цялостна консктрукция и охлаждане на машинките. Не са лоши в ниския до среден клас, където обаче не особено трудно може да се намерят добри лаптопи от конкуренцията (DELL, HP), които си струват повече. Единствено някои модели от Timeline серията им общо взето си заслужават вниманието и пак с условието, че горе-долу на подобни цени има по-добри предложения от други марки.

за мен тошиба за най големите боклуци - делят първото място с HP. отношението цена-качество при acer и asus няма конкуренция от останалите марки... но трябва да се гледа да няма нищо на nvidia в лаптопа - с нвидиа всичко е боклук или става такъв доста бързо... доста делл-ове продаваме и смело мога да твърдя че няма друга марка, при която да се налага толкова често да се ползва гаранцията и то по няколко пъти... да не говорим какво става след изтичането на гаранцията...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Този ми се струва доста изгодно

http://ardes.bg/lapt...66G75MNKK-40312

за филми и джъткане.А дали ще вади full hd на тв 40''?

Лаптопа е идеален за цената си.

Дисплея е лъскав на открито е почти не използваем, но това важи за всички лъскави дисплей.

Много бързо се изтъркват българските букви от клавиатурата, с латинските няма проблем.

Външната страна на корпуса е лъскава и много бързо се зацапва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.