Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп (нетбук) с размер до 13"

Featured Replies

Търся да си купя малко лаптопче с размер на екрана максимум 13", т.е. да е наистина лесно преносим и незабележим като тегло и габарити. В същото време обаче, искам да не е с чак толкова орязани възможности, най-вече от към процесор и памет. Процесора трябва поне двуядрен, паметта 3-4 Г. За видеокертата нямам мнение- дали да е вградена, дали да е отделна. Трябва да поддържа безжична връзка, и да мога да работи с външна ДВД записвачка, защото е ясно, че при такива размери, няма да има вградена. Идеята ми е компютъра да се ползва при пътувания за разглеждане на интернет, видеоклипове, офис приложения, но и за възможност за работа с базови CAD програми- AutoCad, Corell Draw в 2D режим. И най-важното- цената да е до 700 лв. Доста изгледах в интернет, но като, че ли за тази цена, няма нищо читаво...най-вече от към процесор. Очаквам вашите предложения!

Предложенията са следните:

1. Втора употреба

2. Увеличаваш бюджета със 150 лева

3. Някой да ти вкара от Щатите нещо без мито.

4.Може би: http://www.lenovo.bg/bg/%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE/show/%D0%9B%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BF-lenovo-thinkpad-edge-e120--mtm30435eg--intel-pentium.php

ПП: Излизат такива неща на промоция понякога, но рядко. Такъв беше излязъл в карфур за 749 лв, за малко:

http://greenoffice-b...?cat=150&page=5

Редактирано от dr.dechev (преглед на промените)

Здравей ! Това което търсиш малко се разминава като спецификация и бюджет . Ти търсиш лаптоп за работа с тежки приложения . За тази цел дори с нормален размер ще ти е трудно да намериш за тези пари . За целите който си заложил освен поддръжката на повече рам ,ти трябва и доста мощен процесор поне от порядъка на 2,5 Ghz. Как така не те интересува видео картата ,та за това което искаш да правиш с Auto Cad и т.н ти е нужна по мощна такава. Разгледах доста модели ,гледал съм ги и преди . Казвам ти направо ,за тези пари мисията ти е невъзможна . За да имаш това което искаш ,да ти работи като трябва с тежките приложения ти нужно да удвоиш ,та и малко отгоре бюджета си . Да не говорим за истинските машини в диапазона с оказания от теб размер и изисквания варират от 2200 лева нагоре . Това което търсиш ти, е като да искаш нов "Мерцедес кабрио купе- 5.2" , но на цената на "Дачия" . Все пак ти желая успех ,може пък и да намериш на някоя промоция . Не съм ти дал никакви конкретни предложения защото си написал "Най-важно цената -до 700 лв" а при тази константа или близки до нея , няма това което търсиш конкретно в твоя случай като изисквания .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

• Автор

Наистина трудна работа да покрие изискванията. Общо взето единственото, което се вписва и си заслужва е това: Lenovo ThinkPad Edge E120 - 720 лв.

ДА!!! Нещо такова...... :) Това е много близо до това, което съм си мислил!
  • Автор

Здравей ! Това което търсиш малко се разминава като спецификация и бюджет . Ти търсиш лаптоп за работа с тежки приложения . За тази цел дори с нормален размер ще ти е трудно да намериш за тези пари . За целите който си заложил освен поддръжката на повече рам ,ти трябва и доста мощен процесор поне от порядъка на 2,5 Ghz. Как така не те интересува видео картата ,та за това което искаш да правиш с Auto Cad и т.н ти е нужна по мощна такава.

Може би не съм се изразил съвсем ясно- компютъра ми трябва най-вече за интернет, видеоклипове и офис приложения. Да, трябва да може да отваря аутокад и корел, в 2Д чертежи, но НЕ съм казвал, че ми трябва за интезивна работа с тях....по-скоро ако нещо се наложи, докато съм в движение да се отвори, да се прегледа и така...ясно ми е, че компютъра няма да е способен за постоянна и тежка работа, с няколко приложения, но отваряне на един Аутокад 2Д чертеж, трябва да може....а е по-старите версии на Аутокад /2006, 2007/не са тежки....така, че не драматизирай толкова, не съм паднал от Марс и съм наясно все пак какво искам... :)

Само недей да имаш кой знае какви изисквания към тази машинка. Да не се разочароваш после от производителността й.

не е ли добър процесора?

интернет, видеоклипове, офис приложения, но и за възможност за работа с базови CAD програми- AutoCad, Corell Draw в 2D режим.

И най-важното- цената да е до 700 лв.

AutoCad System Requirements

For 32-Bit AutoCAD Architecture 2013

• Microsoft® Windows® XP Professional or Home edition (SP3 or later) or Microsoft® Windows® 7 Enterprise, Ultimate, Professional, or Home Premium edition
  • Windows XP: Intel® Pentium® 4 processor or AMD Athlon™ dual-core processor, 1.6 GHz or higher with SSE2 technology
  • Windows 7: Intel Pentium 4 processor or AMD Athlon dual-core processor, 3 GHz or higher with SSE2 technology
  • 2 GB RAM (4 GB RAM recommended)
  • 6 GB free disk space for installation
  • 1,024 x 768 display with true color (1,600 x 1,050 or higher with true color recommended)
  • 128 MB graphics card (256 MB or greater recommended)
  • Pixel Shader 3.0 or greater, Microsoft® Direct3D®-capable-workstation-class 3D graphics card
  • Microsoft® Internet Explorer® 7.0 or later browser
  • DVD drive (for installation only)
  • Optional printer or plotter, digitizer, Internet access, and network interface card

Corel Draw System Requirements

• Microsoft® Windows® 7, Windows Vista®, Windows® XP, with latest service packs installed (32-bit or 64-bit editions)
  • Intel® Pentium® 4, AMD Athlon™ 64 or AMD Opteron™
  • 512 MB RAM (1 GB recommended)
  • 750 MB hard disk space (1 GB for typical installation without content). Up to 6GB needed to install extra content
  • Mouse or tablet
  • 1024 x 768 screen resolution (768 x 1024 on a Tablet PC)
  • DVD drive
  • Microsoft® Internet Explorer® 7 or higher

За съжаление не мога да предложа нищо свястно за тази цена в техно бакалиите се продават стари модели а в специализираните магазини цените тръгват от 900лв нагоре за търсените параметри.

• Автор

Какво ще кажете за тези:

№1

№2

№3

№4

През 2006 г. имах стационарен компютър АМД, при това 1 ядрен и съм работил и с аутокад, и с офис приложения и иинтернет...при това едновременно. Така, че не ми се вярва 2-ядрен процесор, колкото и да не е от най-добрите, да се справи по-зле от 1-ядрен АМД от преди 5 години!

AutoCad System Requirements

Corel Draw System Requirements

Човек, цитираните характеристики за Аутокада са за най-новата версия-2013, която я имам инсталирана /само за да я имам, но не работя на нея/ на стационарен компютър АМД Феном II X4, т.е. 4 ядрена машина с памет 4 Г и то пак тегаво се отваря и потегля, а ти ми предлагаш на това лаптопче да кача това животно- Аутокад 2013. Ще бъде качен аутокад 2005, който е "перце", но ще ми е достатъчен за целите, които гоня....

Редактирано от Проектанта (преглед на промените)

Ясно е че няма да е най-новата версия на програмата, но пък и машинката трябва да има някакво бъдеще. Затова постнах актуалните за момента изисквания.

Какво бих направил аз в случай

ще си изтегля (предполагам знаеш от къде) портабъл версии на програмите и отивам в някоя бакалия да тествам.

Освен хартиени характеристики въпросното лаптопче трябва и на външен вид да ти допадне.

Предложения Lenovo ThinkPad Edge E120 ми допада най много като визия и параметри.

успех в избора.

• Автор

Предложения Lenovo ThinkPad Edge E120 ми допада най много като визия и параметри.

успех в избора.

това наистина много ми допада като характеристики и показатели, за това, което искам! :)

Авторе ,виж каква дискусия предизвика със изискването за добра машина за малко пари . Такова животно няма . Като качиш Autocad 2005 как ще отваряш файловете правени с версиите 2009,2011 и т.н . Няма да можеш ,всеки такъв файл трябва да е обработен предварително на тази машина на което е правен ,за да се отвори с твоята версия от 2005(евентуално ) .Това ти го казвам със сигурност ,пробвано ,изпитано и ако си мислиш че ще използваш стари версии на тези тежки програми за да работят винаги ще имаш проблеми. Моя съвет към теб е да си вземеш някое прилично лаптопче ,качи си му каквото ти трябва ,и да му е тежичко няма да пускаш други неща докато работи някоя от по тежките програми ,търси такова с по -яко процесорче и видео карта и си спи спокойно . Тук няма какво да правиш повече ,няма какво да ти се напише повече ,отиваш в магазините ,разглеждаш ,знаеш вече какво да търсиш като процесор и видео и купуваш .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

• Автор

Авторе ,виж каква дискусия предизвика със изискването за добра машина за малко пари . Такова животно няма . Като качиш Autocad 2005 как ще отваряш файловете правени с версиите 2009,2011 и т.н .

:) Колега, всички колеги от бранша, с които работя, си настройват аутокадите така, че чертежите се записват във версия...познай...2000, така, че всеки колега да може да отвори! така, че версиите НЕ са никакъв, ама никакъв проблем! ;)

Не казах нещо различно от теб ,само казах че ако файловете не са обработени предварително няма да се отварят . Малко мисля че грешиш ,на по- новите версии няма как да записваш файлове който да се отварят на Autocad 2000 . Възможно е и аз да греша но едва ли . Както и да е . Темата се изчерпа . Лек ден ти желая и успех

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.