Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на лаптоп-въпрос

Featured Replies

Здравейте, обмислям покупката на този лаптоп - ASUS K55VM и искам да питам понеже е с 1х4гб рам, мога ли след като купя да му сложа още една плочка 2гб? Не че не ми стигат 4гб рам, просто искам плочките да работят във двуканален режим...В магазина предлагат срещу допълнително заплащане да сложат още 4гб, но не ми трябват толкова много...

Плочката в този лаптоп според ревютата е марка hynix и работи на 1600Mhz, въпроса е какво ще стане ако сложа още една примерно A-Data пак на същата честота? Чувал съм, че не много добре да се комбинират две различни марки памети, но все пак честота е еднаква и не би трябвало да има проблем...

А тези памети на hynix дали се продават някъде?

Ако сложиш втора плочка с 2 GB няма да имаш двуканален режим - трябва ти 4 GB. С различна марка ще тръгне двуканалния (може да има изключения при които не тръгва) но трябва да са еднакво количесто памет и еднаква честота. Ако искаш двуканалния режим направо си го поръчай от сайта с 2х4 GB и да ти е мирна главата. :)

...

Както вече се каза- няма да работи в двуканален режим със само 2 GB допълнително...

Най-добре е две абсолютно еднакви плочки. Може да работи и с еднакви от различни производители, но за това гаранция никой не дава... Демек- Съм тайм ю уин, съм таимз ю люн!

• Автор

Хмм...лошо, май най-добре ще е процесора да го направим I5 и направо 2х4гб...щото супер проц и бавна памет малко не си отиват :D И още един въпрос- този модел, който съм го избрал или въобще като цяло новите лаптопи имат ли САТА 3(6Gb/s) интерфейс? Понеже смятам по-нататък да му сложа едно SSD и харда да го сложа в кутия... гледах новите чипсети на Интел в сайта им и пише, че поддържат сата 3, но дали само от чипсета се определя, все пак самото дъно не е на Интел...

Редактирано от zubracha (преглед на промените)

Някой запознат ли е с тези работи? :biggrin:

2.7 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения. Това включва всякакви реклами, верижни писма и др. съобщения, изключващи тема за помощ или обсъждане, или лична кореспонденция. Избутването на тема от автора й (bumping) не е разрешено с изключение на един пост в рамките на 48 часа. Този вид спам се определя като пост след последният ви пост, който не е уместен и не носи никаква нова (коригирана, допълнена) информация по темата.

Имай търпение де, никой не е на заплата тук и си отделя от личното, свободното време!

Щом искаш над 4 рам вземи с 2х4! Защо ти е 4+2? да не мислиш, че има голяма разлика на цените между 2гб и 4гб

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.