Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, искам да си принтирам едни картички, които трябва да са с размер 8,5 на 10 см. Нарисувах си ги на Photoshop и им дадох размер 8,5 на 10, 100 пиксела на инч. От копито ми казаха да променя резолюцията. Обаче не мога да го направя, като променя резолюцията се променя и размера и става по-голям от 8,5 на 10. Как да го оправя

Здравейте, искам да си принтирам едни картички, които трябва да са с размер 8,5 на 10 см. Нарисувах си ги на Photoshop и им дадох размер 8,5 на 10, 100 пиксела на инч. От копито ми казаха да променя резолюцията. Обаче не мога да го направя, като променя резолюцията се променя и размера и става по-голям от 8,5 на 10. Как да го оправя

Ами като променяш резолюцията, трябва съответно да промениш и пикселите на инч (DPI), за да запазиш размера. Минимума за приличен печат е поне 300 DPI. В твоя случай, оригинално е била (примерно) 334x393 пиксела, което наистина е много малко за картичка. Да кажем, ако я увеличиш 3x и стане (приблизително) 1000х1180 и си правиш DPI на 300 - така пак ще бъде 8,5х10см.

Редакция - дано да ти е векторна (на фотошоп малко вероятно) или да си пазиш (ако имаш голям) оригинала. Да я увеличиш растерно толкова много няма да е красиво.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор

Ами като променяш резолюцията, трябва съответно да промениш и пикселите на инч (DPI), за да запазиш размера. Минимума за приличен печат е поне 300 DPI. В твоя случай, оригинално е била (примерно) 334x393 пиксела, което наистина е много малко за картичка. Да кажем, ако я увеличиш 3x и стане (приблизително) 1000х1180 и си правиш DPI на 300 - така пак ще бъде 8,5х10см.

Редакция - дано да ти е векторна (на фотошоп малко вероятно) или да си пазиш (ако имаш голям) оригинала. Да я увеличиш растерно толкова много няма да е красиво.

Нещо не мога да схвана. Точно така го правя. Променям нещата и си го запазвам и като го отворя после да разгледам изображението, то е огромно. Като го пусна да се принтира то няма ли да излезе с този огромен размер?

Нещо не мога да схвана. Точно така го правя. Променям нещата и си го запазвам и като го отворя после да разгледам изображението, то е огромно. Като го пусна да се принтира то няма ли да излезе с този огромен размер?

Монитора ти (в зависимост от модела) има между 72 и 100 DPI. Тоест, ако покажеш изображение, което е 300DPI без преоразмеряване, (пиксел към пиксел) ще го видиш доста по-голямо, отколкото ще излезе принтирано. DPI значи точно това - точки на инч. Колкото по-голяма е стойността му, толкова повече точки слага принтера на една и съща площ от листа. Така че, картинката няма да ти излезе по-голяма - вярвай и на показанието на фотошопа все пак. Тоест виж, че като увеличаваш DPI за една и съща картинка и размера ? в сантиметри/инчове намалява.

Има разлика между инч и сантиметър.

В моите сметки, това е взето предвид, според подадената информация.

• Автор

Сега не знам какво да правч честно да кажа. Схвах вече, обаче не стават много хубави като променя резолюция. Лощи ли ще излязат ако ги принтирам със старата им резолюция 335 на 394

Редактирано от maria_kirova (преглед на промените)

Сега не знам какво да правч честно да кажа. Схвах вече, обаче не стават много хубави като променя резолюция. Лощи ли ще излязат ако ги принтирам със старата им резолюция 335 на 394

Е, ако на мен не вярваш, вярвай на тези, при които си ходила да принтираш... Казали са ти да я направиш по-голяма...
  • Автор

Е, ако на мен не вярваш, вярвай на тези, при които си ходила да принтираш... Казали са ти да я направиш по-голяма...

Ами колебанието ми идва от там, че бях ходила и на друго място и от там ми казаха, че е добре така :) за това :)

Монитора ти (в зависимост от модела) има между 72 и 100 DPI. Тоест, ако покажеш изображение, което е 300DPI без преоразмеряване, (пиксел към пиксел) ще го видиш доста по-голямо, отколкото ще излезе принтирано. DPI значи точно това - точки на инч. Колкото по-голяма е стойността му, толкова повече точки слага принтера на една и съща площ от листа. Така че, картинката няма да ти излезе по-голяма - вярвай и на показанието на фотошопа все пак. Тоест виж, че като увеличаваш DPI за една и съща картинка и размера ? в сантиметри/инчове намалява.

В моите сметки, това е взето предвид, според подадената информация.

То не беше за теб колега, а за постващия. Ако е заложил в настройките инчове няма как да му излязат нещата със сантиметрите.

Ами колебанието ми идва от там, че бях ходила и на друго място и от там ми казаха, че е добре така :) за това :)

Или толкова са разбирали или не са искали да те изтърват да идеш другаде, или не им се е занимавало да ти обясняват... Да ти кажат че 100DPI e хубаво за печат на изображение е несериозно. Е зависи и ти колко държиш на това, което ще се печата... Ако няма никакви детайли, ще е да кажем поносимо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.