Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кодиран телефон към Мтел, кодиран телефон, ПРОБЛЕМ!

Featured Replies

бих искал да споделя горчивия си опит с Мтел, просто са трагедия, чудя се изобщо как имат още абонати. Преди 2 години подписах 2-годишен договор с тях и взех телефон, който е кодиран към тяхната мрежа, минаха 2те години - всичко точно. Сега реших да ги сменя с Виваком, речено- сторено, поисках кода за телефона, за да мога да го ползвам в мрежата на Виваком- казаха ми, че трябва да подпиша още един договор и тогава ще ми го дадат, просто не повярвах на ушите си- ТРАГЕДИЯ са тези!!!

бих искал да споделя горчивия си опит с Мтел, просто са трагедия, чудя се изобщо как имат още абонати.

Преди 2 години подписах 2-годишен договор с тях и взех телефон, който е кодиран към тяхната мрежа, минаха 2те години - всичко точно.

Сега реших да ги сменя с Виваком, речено- сторено, поисках кода за телефона, за да мога да го ползвам в мрежата на Виваком- казаха ми, че трябва да подпиша още един договор и тогава ще ми го дадат, просто не повярвах на ушите си- ТРАГЕДИЯ са тези!!!

Незаконно е! След изтичане на договора оператора е длъжен да отключи устройството без да се задължава потребителя да подписва каквото и да е. Обърни се първо към началника .. или мениджър или който там е най-старши в магазина. След това към комисията за защита на потребителите и накрая ако нищо не излезе... към адвокат. Делото ще бъде спечелено лесно, затова ти препоръчвам да инвестираш малкото пари които ще ти поиска адвоката предварително, поне за личното удовлетворение. Разиграват си коня, защото ние не си знаем правата.
  • Автор

Незаконно е! След изтичане на договора оператора е длъжен да отключи устройството без да се задължава потребителя да подписва каквото и да е. Обърни се първо към началника .. или мениджър или който там е най-старши в магазина. След това към комисията за защита на потребителите и накрая ако нищо не излезе... към адвокат. Делото ще бъде спечелено лесно, затова ти препоръчвам да инвестираш малкото пари които ще ти поиска адвоката предварително, поне за личното удовлетворение. Разиграват си коня, защото ние не си знаем правата.

Благодаря за отговора.

Поисках да разговарям с мениджъра на офиса и ми казаха, че не бил на работа и да мина утре... коментарът е излишен. Ще ходя и пак ще проверявам какво може да се направи и с Агенцията за защита на потребителите.

Ще поискам да ми го напишат писмено, че трябва нов договор за да ми разкодират телефона.

Благодаря за отговора.

Поисках да разговарям с мениджъра на офиса и ми казаха, че не бил на работа и да мина утре... коментарът е излишен. Ще ходя и пак ще проверявам какво може да се направи и с Агенцията за защита на потребителите.

Ще поискам да ми го напишат писмено, че трябва нов договор за да ми разкодират телефона.

Мениджър-а най-вероятно е 23 годишен но с най-много стаж във въпросния магазин. Повечето от служителите не само са неотзивчиви и не се опитват да помогнат, но са и некомпетентни. Очаквам там да удариш на камък. Писмено в никакъв случай няма да ти го напишат, защото няма кой да поеме отговорността и евентуално да си изгуби работата. В КЗП е същата процедура. Ниско платени, безидейни и незаинтерсовани служителчета.. поне в моя град е така. Все пак от там може да се очаква някаква помощ, поне ако не ги мързи много да извадят някой член от закона или нещо което ще свърши работа в твоя случай. Най-добре такъв член ще намери един адвокат и както казах такова дело е обречено на успех.

Веднага се сещам колко минимална бройка от потребителите подадоха жалби когато въпросния оператор разсрочваше, променяше и изобщо не даваше никаква информация за месечното потребление ... и то в продължение на месеци. И колко нищожна работа свършиха тогава КЗП, когато точно тогава трябваше да се развихрят и да оправдаят жалкото си съществуване. Е да, проблема може да не е бил по вина на оператора или ред други извинения, но факт си остава че всички тези потребители заслужаваша някаква компенсация за този проблем. Един такъв тотален срив на системата на оператор с толкова много клиенти би го докарала ако не до фалит, то до сериозни загуби.... в една бяла държава. Тук, нашия всъщност може би е отчел ръст в приходите с надписани сметки ... или просто от това че всеки ползва услугите му без реално да си дава сметка колко дължи в момента, кога ще трябва да плаща и защо...

Успех ти желая.

Глобул не си кодират телефоните. Лично се убедих в това, макар да не го вярвах. Според мен е като битката м/у Давид и Голиат... На края ще трябва май сам да си го отключиш, в сервиз, с/у заплащане естествено... И без това гаранцията е изтекла вече... Поздрави и лека вечер!

Глобул не си кодират телефоните. Лично се убедих в това, макар да не го вярвах.

Според мен е като битката м/у Давид и Голиат... На края ще трябва май сам да си го отключиш, в сервиз, с/у заплащане естествено... И без това гаранцията е изтекла вече...

Поздрави и лека вечер!

И Globul кодират

Не. Имам приятелка в Germanos, която ми каза, че не кодират. Тогава пробвах (всичките телефони ги взимам при подновяване и кажи/речи всяка година сменям телефона), пробвах на 2 и не бяха кодирани. Основната причина беше, че сега си продавам SE X8 на една година и не беше кодиран, беше ми важно за обявата.

• Автор

май някои телефони са кодирани.. други не са. Когато взех моя телефон ( за когото става въпрос сега) взех и още един, по-обикновен и тои може да се ползва, в която мрежа иска човек.

Не. Имам приятелка в Germanos, която ми каза, че не кодират. Тогава пробвах (всичките телефони ги взимам при подновяване и кажи/речи всяка година сменям телефона), пробвах на 2 и не бяха кодирани.

Основната причина беше, че сега си продавам SE X8 на една година и не беше кодиран, беше ми важно за обявата.

Не кодират всеки телефон на договор, но има такива които се продават кодирани. И от Mtel дават някои без да ги кодират.

Аз знам само за iPhone, че го кодират. За другите са ми казвали, че нито един не е. Все пак не съм пробвал всички и като фен на Sony Ericsson и поне 5-6 такива телефона мога да твърдя за тях.

на сервиз ще го разкодират срещу заплащане, иначе в интернет е възможно да се намери програма за отключване. Какъв е телефона ти? Аз преди 2 дена пуснах в този форум програма за разкодирване на някои телефони и USB модеми

• Автор

телефонът е Нокиа 5130. В краен случай ще го занеса някъде да го разкодират, но не това е целта. Правят си с нас, каквото си искат- едва ли така прави Австрийския телеком в Австрия с австрииците.

Така е... Ама ние сме България... И M-Tel се имат за богове... Лично мнение! Така или иначе не можем да ти помогнем с повече от : "Вдигай скандал" и "Оправяй се сам в сервиз с/у заплащане". Или някой да ти даде програма конкретно за твоят телефон... Не виждам какво повече има да се пише, освен да споделиш крайният резултат :)

Аз знам само за iPhone, че го кодират. За другите са ми казвали, че нито един не е. Все пак не съм пробвал всички и като фен на Sony Ericsson и поне 5-6 такива телефона мога да твърдя за тях.

И най- обикновените боклуци ги кодират. Такъв е моя например Vodafon 225. След изтичане на договора не искаха да ми дадат код . Просто не го ползвам вече. Не ми се дават пари за разкодиране на този боклук.

на сервиз ще го разкодират срещу заплащане, иначе в интернет е възможно да се намери програма за отключване.

Какъв е телефона ти? Аз преди 2 дена пуснах в този форум програма за разкодирване на някои телефони и USB модеми

Не сме я видяли / наш пропуск / ще ти бъдем благодарни ако я пуснеш пак.

Просто да направиш опит, дано да е успешен - поискай си кода чрез оператор на *88... Имам впечатления, че са по-отзивчиви от идиотите в бизнес центровете. Другото, предполагам, че не си искате правата по някакъв подходящ начин... Имам предвид, че или нямате авторитет, или нещо куца комуникацията м/у вас и обслужващия персонал. Аз съм взимал номер за разкодиране от Mtel и също така съм абсолютно убеден, че ако трябва да взема за още един-два техни телефона, които са ми в чекмеджето, ще ги взема на секундата/минутата. Проблема си е във вас. Поне докато не бъда убеден в противното.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Просто да направиш опит, дано да е успешен - поискай си кода чрез оператор на *88... Имам впечатления, че са по-отзивчиви от идиотите в бизнес центровете. Другото, предполагам, че не си искате правата по някакъв подходящ начин... Имам предвид, че или нямате авторитет, или нещо куца комуникацията м/у вас и обслужващия персонал.

Аз съм взимал номер за разкодиране от Mtel и също така съм абсолютно убеден, че ако трябва да взема за още един-два техни телефона, които са ми в чекмеджето, ще ги взема на секундата/минутата. Проблема си е във вас. Поне докато не бъда убеден в противното.

:cant believe:

И най- обикновените боклуци ги кодират. Такъв е моя например Vodafon 225. След изтичане на договора не искаха да ми дадат код . Просто не го ползвам вече. Не ми се дават пари за разкодиране на този боклук.

Не сме я видяли / наш пропуск / ще ти бъдем благодарни ако я пуснеш пак.

Vodafon се предлагат през M-Tel, аз говоря за Globul...

• Автор

Просто да направиш опит, дано да е успешен - поискай си кода чрез оператор на *88... Имам впечатления, че са по-отзивчиви от идиотите в бизнес центровете. Другото, предполагам, че не си искате правата по някакъв подходящ начин... Имам предвид, че или нямате авторитет, или нещо куца комуникацията м/у вас и обслужващия персонал.

Аз съм взимал номер за разкодиране от Mtel и също така съм абсолютно убеден, че ако трябва да взема за още един-два техни телефона, които са ми в чекмеджето, ще ги взема на секундата/минутата. Проблема си е във вас. Поне докато не бъда убеден в противното.

на първо място- благодаря за поста ти.

това, което си написал, според мен, е напълно нереално.

радвам се, че си убеден в ораторските си способности, но би ли успял да убедиш с приказки продавачката в магазина да ти даде един хляб без пари?

тук става въпрос за $, не само за комуникативни умения.

Редактирано от aths (преглед на промените)

Склонен съм да се съглася с този пост.

Служителите на Ментел по офисите са инструктирани да задържат клиентите с всички възможни средства. Дори бях чул някъде, че им удържали от заплатите, ако загубят клиент. От друга страна им е дадена възможност да ползват различни начини за привличане на нови клиенти - бонуси, отстъпки, дори и тарифни планове, които не са официално обявени никъде :) .

Така че - нищо чудно това с кода да е решение просто на съответния служител, с цел да спечели още една година договор за компанията си. Бъди по- настоятелен, и ги "убеди" да ти го дадат.

Ако не - щом смяташ, че апаратът си заслужава (аз лично не бих се занимавал), дай го в някой сервиз да ти го разкодират за 10-20 лв.

http://www.kaldata.com/forums/topic/198728-link-unlocker-2-client-1000460/

програмата не поддържа Нокия ама все пак пробвай с autodetect, Може въпреки това да разчете кода от паметта

И най- обикновените боклуци ги кодират. Такъв е моя например Vodafon 225. След изтичане на договора не искаха да ми дадат код . Просто не го ползвам вече. Не ми се дават пари за разкодиране на този боклук. Не сме я видяли / наш пропуск / ще ти бъдем благодарни ако я пуснеш пак.

• Автор

ще ходя в петък и ще споделя какво е станало после.

• Автор

ами какво стана в петък- буквално нищо- започнаха да овъртат, няма го менджъра- да ми на друг ден, писмено само той можел да ми даде това становище. изнервих се и дадох 25лв за разкодиране. Мтел са болест.

• Автор

мда, така и направих- вече съм клиент на Виваком. Според мен и за това се заядоха Мтел и не ми дадоха кода, за да си ползвам телефона с новия оператор. Та4о, между другото- става въпрос за офиса на Мтел в Плевен :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.