Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте. Отскоро имам смарт телевизор. Разбира се освен, че гледам телевизия на него също си пускам филми от компютъра. За целта досега използвах "Samsung AllShare", но по този начин единсвтено мога да гледам филми и слушам музика. Причината да използвам тези програма, че все още не разползгам с HDMI или VGA кабел. Въпроса ми е възможно ли е да се използва телевизора като монитор или обратното само чрез домашната мрежа посредством LAN. Благодаря предварително

Ако има възможност - защо не ? ПП: А модела на ТВ-то е ?

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

Хубаво е да кажете точния модел на телевизора като питате конкретни неща. Мисля че няма да стане. LAN кабела е съвсем различен тип, в сравнение със HDMI. който пък пренася видео и аудио. П.П. Ако има такава опция на телевизора, може да гледате филми от флаш памет директно (без компютър) докато си вземете HDMI.

Здравейте.

Отскоро имам смарт телевизор.

Разбира се освен, че гледам телевизия на него също си пускам филми от компютъра.

За целта досега използвах "Samsung AllShare", но по този начин единсвтено мога да гледам филми и слушам музика.

Причината да използвам тези програма, че все още не разползгам с HDMI или VGA кабел.

Въпроса ми е възможно ли е да се използва телевизора като монитор или обратното само чрез домашната мрежа посредством LAN.

Благодаря предварително

Да, може и е желателно, ако рутера е слаб. Настройката на вътрешна мрежа с десктопа към телевизора е еднотипна на мрежа между комп <-> комп. Назначаване на IP aдрес, маска и после селекция на извор чрез дистанционното. Моят кабел е прав и дълъг над 20м.
  • Автор

Благодаря за бързия отклик. Телевизора е SAMSUNG UE-32EH5450

Да, може и е желателно, ако рутера е слаб. Настройката на вътрешна мрежа с десктопа към телевизора е еднотипна на мрежа между комп <-> комп. Назначаване на IP aдрес, маска и после селекция на извор чрез дистанционното. Моят кабел е прав и дълъг над 20м.

Блоагодаря за информацията, но не съм много на "ТИ" с мрежовото свързване, така че с ако имате възможност или време бихте ли могли да ми обясните накратко как да го направя или да дадете някой линк с обяснение?

Човека пита дали може да ползва LAN кабела, като HDMI. т.е. Да използва телевизора, като монитор на компютъра. А не, да "навърже" устройствата във домашната мрежа, чрез рутера. И да има достъп до файловете на телевизора например. Което според мен е невъзможно. П.П.Поне аз така разбрах.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Автор

Човека пита дали може да ползва LAN кабела, като HDMI. т.е. Да използва телевизора, като монитор на компютъра.

А не, да "навърже" устройствата във домашната мрежа, чрез рутера. И да има достъп до файловете на телевизора например.

Което според мен е невъзможно.

П.П.Поне аз така разбрах.

Точно това имах в предвид. След доста търсене в google пак нищо не намерих наистина за целта ще трябва HDMI кабел. Между другото чрез HDMI и използването на записващ софтуер през кабела можели да се предава сигнал от ТВ-то към компюътра , т.е. ще може ли с него да се записват телевизионно съдържание на компютъра?

Няма да може и тази процедура със записването. Тъй, като сигнала на видеокартата на компютъра се предaва чрез HDMI към телевизора (еднопосочно). Ако искате да записвате съдържание което излъчват по телевизора, ще трябва TV, да има такава опция Запис на твърд диск например, или кабелния/сателитен оператор да дава такава опция (посредством техния приемник). Иначе другият вариант е със TV тунер (на компютъра) да записвате предавания. Ползвате си компютъра и като телевизор. Относно свързването във домашната мрежа на ТV: той има опция за безжично свързване към интернет. т.е. няма нужда от разпъването на кабели до рутера.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.