Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да започна с програмирането ?

Featured Replies

Здравейте искам да ви помоля за помощ ! Искам да се занимавам с програмиране но не знам откъде да започна . С кой език да започна като за начинаещ и по късно да премина към друг . Какви други неща трябва да знам зада започна с програмиране и изучаване на език за програмиране ! Ще съм благодарен ако ми помогнете с нещо онлайн видео уроци сайтове с информация и други полезни неща . Благодаря предварително за помощта .

откъде да започна

Започни с темите под твоята. Програмистите обикновено са добри в търсенето на информация. Не са измислили нов език в близкатите две седмици до колкото знам.

http://www.kaldata.com/forums/topic/196682-%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B0/

http://www.kaldata.com/forums/topic/5512-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D1%89-%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE/

Има и други теми на 1 клик разстояние

Бих ти препоръчал да започнеш и да се придържаш към PERL, ако си решил да програмираш сериозно, но ако просто искаш да пишеш някакви малки програмки за уиндоус разучи Visual Basic. Относно уроци и начални стъпки може да използваш Гугъл, там ще намериш всичко необходимо за постигане на целите си. Успех! :)

Редактирано от hddproblem (преглед на промените)

http://videotutorials-bg.com/lessons.php <- има всякакви уроци :) Ако искаш да се занимаваш със сайтове започни с уроците по html, css, php и е добре поне малко да разбираш от Photoshop (или да го научиш и за него има уроци в посочения сайт)

Бих ти препоръчал да започнеш и да се придържаш към PERL, ако си решил да програмираш сериозно, но ако просто искаш да пишеш някакви малки програмки за уиндоус разучи Visual Basic.

Относно уроци и начални стъпки може да използваш Гугъл, там ще намериш всичко необходимо за постигане на целите си.

Успех! :)

Сериозно ли предлагаш Пърл на начинаещ? Нека почне с класиката - C. После може да вземе Джава или C# за по-сериозни неща, или PHP/Ruby за уеб.

П.П. Стой далеч от Visual Basic.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Стой далеч от perl, също... hdd кви са тея съвети, ти умопобъркал ли си се? Аз лично ти препоръчвам да започнеш с php, защото е по-интелигентен(казано по-просто е по-лесен) и така step by step да отидеш към java-та, в която за да изкараш hello world пишеш 1 камара код(заради шибаното OOP, което било задължително в java-та... в смисъл това е единствения начин) :D а за C++ ми се плаче :D Всъщност най-добре ще е да минеш набързо през html да знаеш за кво иде реч и почвай php-то КАТО СИЛНО ТИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА ГЛЕДАШ УРОЦИТЕ НА ИВАН ВАНКОВ(gatakka/gattaka) http://nau4i.me :) Уроците му са идеални за начинаещи в програмирането и съм сигурен, че ще схванеш всичко много бързо (имам предвид цялата идея на програмиране)

В смисъл според мен ще е по-добре да започне процедурен код, защото той е за начинаещите...

Редактирано от xezzy (преглед на промените)

PHP е приятен за аматьори, но не е от най-красивите езици. Ако искаш да се научиш да програмираш красив и изчистен код, разгледай C# и цялата .NET платформа - там всичко е премислено добре и като цяло, адски приятно за работа. Езикът е нов и се развива стремително. Но първо научи С, освен че е фундамента на повечето модерни езици, е и много простичък и лесен. Ако те кефи Джава екосистемата, хвърли око на Scala - много приятен език.

Ненужно мразене по perl. Той е перфектен за *nix администриране и съответно за *nix администратори. А PHP често го наричат грозен, но, замислете се: MediaWiki и Wordpress. Достатъчно. Два огромни проекта, написани на PHP, без които WEB щеше да е много различен, от този който познаваме днес.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.