Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ви е мнението за DELL Latitude D620-D630

Featured Replies

Здравейте.Искам да сменя настолния си компютър с параметри 512 рам,160 хард.2.8 АМД.Смяната ще бъде с лаптоп,втора употреба.Липса на финанси,лимит до 300 лв.Харесват ми две марки лаптопи-IBM Thinkpad и DELL Latitude D620 или D630.Дайте си мнението,заслужават ли си покупката и конкретно DELL.Или да търся настолен с по добри параметри.Пък може и този ,който ползвам в момента да го надстроя.Но все пак,мисля,че лаптопа е добра опция.Какво мислите Вие?

Не съм гледал посочените от теб лаптопи, но честно да ти кажа май не си струва :) Тоест ако можеш си събери повече пари - за нов настолен компютър. Невъзможно е настолен да се замени с лаптоп! Ако лаптопа няма да се изнася от вас въобще не ти трябва лаптоп - по скъпи са от настолните, с по-малки възможности са и много греят! За надграждане на твоя едва ли ще има много възможности но все пак напиши точния модел на дъното и колегите ще ти дадат информация.

• Автор

Не съм гледал посочените от теб лаптопи, но честно да ти кажа май не си струва :) Тоест ако можеш си събери повече пари - за нов настолен компютър. Невъзможно е настолен да се замени с лаптоп! Ако лаптопа няма да се изнася от вас въобще не ти трябва лаптоп - по скъпи са от настолните, с по-малки възможности са и много греят!

За надграждане на твоя едва ли ще има много възможности но все пак напиши точния модел на дъното и колегите ще ти дадат информация.

ОК.Чакам и други мнения.А относно моя настолен комп. мога да кажа,че е сглобен по поръчка преди 5 години.параметрите ги писах по горе.

ОК.Чакам и други мнения.А относно моя настолен комп. мога да кажа,че е сглобен по поръчка преди 5 години.параметрите ги писах по горе.

Не е достатъчно! Изтегли си Everest или AIDA 64 и дай по-точна информация.
  • Автор

Не е достатъчно! Изтегли си Everest или AIDA 64 и дай по-точна информация.

Добре,ще си изтегля и ще проверя параметрите,но утре,вече е късно.Благодаря за съвета.Но все пак е добре да имам нещо мобилно,например едно - ASUS EEE 901.Това между другото.Въобще и аз не знам какво искам и какво ми е нужно.

Въобще и аз не знам какво искам и какво ми е нужно.

Това не е добре. Този компютър щом е с такива параметри и е от толкова години едва ли ще има нещо за надграждане, но все пак може да дадеш информация.

Аз съм с подобен, даже по-стар и по-слаб компютър и съм решил да не го сменям докато не изгори нещо. Понеже стане ли едва ли ще намеря части за смяна. А за нов си мисля нещо от сорта на 650-700лв но няма да е скоро понеже нямам средства :D

Другия вариант е за 2ра ръка за 200-250лв което ще е по-мощно от сегашното :P

Редактирано от ivan93bg (преглед на промените)

• Автор

Това не е добре. Този компютър щом е с такива параметри и е от толкова години едва ли ще има нещо за надграждане, но все пак може да дадеш информация.

Аз съм с подобен, даже по-стар и по-слаб компютър и съм решил да не го сменям докато не изгори нещо. Понеже стане ли едва ли ще намеря части за смяна. А за нов си мисля нещо от сорта на 650-700лв но няма да е скоро :D

Другия вариант е за 2ра рака за нещо от сорта на 200-250лв което ще е по-мощно от сегашното :P

Друга интересна промяна която съм замислил,е да пробвам Линукс ОС.Може и да ми хареса!

Друга интересна промяна която съм замислил,е да пробвам Линукс ОС.Може и да ми хареса!

Ако е въпрос на промяна пробвай :) Аз си помислих, че не ти достига производителност.
  • Автор

И така.След теста с ЕVEREST- AMD athlon64 2000 MHz,дънна платка-epox ep 4ddr2,чипсет nwidia geforsr 6100,видео-nwidia ge forse 256 mb. Pentium 4 не е ли по добър процесор от AMD Athlon 64 ?

Според мен е глупаво е да сравняваш настолен компютър до 300 лева със "netbook" за същите пари. За какво ще се използва машината ? Защо предпочиташ лаптоп пред настолен компютър ? :mad: П.П. Машинката е доста стара да се ъпгрейдва, най - малкото което е, дъното работи с DDR2 памети, който в момента вървят по 50лв. + за 2ГБ плочка, ако се сменя видеото може би ще трябва и захранване, затова помисли добре какво ще ти върши повече работа, лаптопа или настолния компютър, за да може колегите да ти дадат примери от които ти сам да избереш коя покупка ще е по сполучлива :) .

• Автор

Според мен е глупаво е да сравняваш настолен компютър до 300 лева със "netbook" за същите пари.

За какво ще се използва машината ?

Защо предпочиташ лаптоп пред настолен компютър ? :mad:

П.П. Машинката е доста стара да се ъпгрейдва, най - малкото което е, дъното работи с DDR2 памети, който в момента вървят по 50лв. + за 2ГБ плочка, ако се сменя видеото може би ще трябва и захранване, затова помисли добре какво ще ти върши повече работа, лаптопа или настолния компютър, за да може колегите да ти дадат примери от които ти сам да избереш коя покупка ще е по сполучлива :) .

Лаптопа(евнтуално),ще бъде ползван за интернет(новини,поща,скайп и др.),филми,музика и някоя флаш игричка.Компютъра,чиито параметри съм дал и който ползвам в момента мога да го продам за 140 лв.,имам клиенти.С тези пари+ още 160 ще купя нещо с по добри параметри.Дали ще е лаптоп делл или настолен, зависи от съветите които ще ми дадете.

Pentium 4 не е ли по добър процесор от AMD Athlon 64 ?

Pentium 4 2Ghz не е по добър от Аthlon64 2000, освен, че в повечето случаи грее повече. И пак зависи от сокета, варианта на 775 е малко по добър, но като цяло Аthlon64 е по производителен.

Като цяло Dell Latitude D630 е един от най добрите работни, бизнес клас лаптопи за времето си, с ограничено видео и не става за игри и поточно видео над 720pHD. При IBM нещата са аналогични, като Т61P е един по добър вариант. При тях моделите с по добра видеокарта , напр.Ati V5200 или Nvidia Quadro FX 570M (която за съжаление дефектира) се справят значително по добре.

Цените им се въртят около 400 лв. и зависи от състоянието им. При всички случаи е добре процесорът да е поне Core 2 Duo T7300 и нагоре.

Редактирано от izen (преглед на промените)

• Автор

Pentium 4 2Ghz не е по добър от Аthlon64 2000, освен, че в повечето случаи грее повече. И пак зависи от сокета, варианта на 775 е малко по добър, но като цяло Аthlon64 е по производителен.

Като цяло Dell Latitude D630 е един от най добрите работни, бизнес клас лаптопи за времето си, с ограничено видео и не става за игри и поточно видео над 720pHD. При IBM нещата са аналогични, като Т61P е един по добър вариант. При тях моделите с по добра видеокарта , напр.Ati V5200 или Nvidia Quadro FX 570M (която за съжаление дефектира) се справят значително по добре.

Цените им се въртят около 400 лв. и зависи от състоянието им.

А ASUS EEE 901-INTEL ATOM 1.6,RAM 1 GB,20 SSD,добри параметри ли са,като изключим харда.Мониторчето му е 9 инча,но като го включа към голям монитор става като настолен :eek::ohmy::clown:

А ASUS EEE 901-INTEL ATOM 1.6,RAM 1 GB,20 SSD,добри параметри ли са,като изключим харда.Мониторчето му е 9 инча,но като го включа към голям монитор става като настолен :eek::ohmy::clown:

Ами това е нетбук и е много слабо, по добре да си стоиш с настолния!

Ако ще е за интернет, скайп, ала-бала - да ще стане. :) Иначе не очаквай да подкарва нещо по-сериозно. ПП:Доста ще се запъне на 1080p - да се има впредвид.

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

Ами това е нетбук и е много слабо, по добре да си стоиш с настолния!

+1

За какво ти е преносим като ще го включваш към външен монитор! Май по-добре си продай компа щом има желаещи и вземи нещо 2ра ръка за 300лв щом толкова ще ти стане бюджета.

• Автор

+1

За какво ти е преносим като ще го включваш към външен монитор! Май по-добре си продай компа щом има желаещи и вземи нещо 2ра ръка за 300лв щом толкова ще ти стане бюджета.

OK.Ето логиката ми на разсъждение.Взимам нещо мобилно,с по добри параметри от сегашния,мога да го местя по лесно(сега не са кабели,не е чудо).Ако искам по голям монитор си има VGA изход.

Както Ви казаха нетбука е много слаб - слаб процесор, спъната видеокарта, малък екран... Не очаквайте в пъти прираст на производителност.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.