Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-доброто SSD .....

Featured Replies

Искам да си купя SSD за системен диск на лаптопа.За коледа като си взема настолна система и ще си го прехвърля там за системен диск.Мисля да инвестирам във един 128Gb SSD (или 120Gb). Но искам хем да е максимално бърз, хем да има максимална надеждност и живот.Парите не са проблем - ще дам колкото е нужно - компромис с това няма да правя.Искам просто най-доброто без значение за цената. Естествено харда трябва да е SATA 600.Мислех си дали да не бъде Samsung 830 или нещо от OCZ серията (там има доста голям избор). Надявам се да има някой компетентен който да ме насочи към конкретен модел(със съответната обосновка защо да е този модел) или поне да ме насочите към някой сайт където да намеря нужната информация. Но се надявам че тук има достатъчно компетентни специалисти който да ми дадът съответния съвет......

Благодаря много предварително!

P.S. мисля да ползвам www.ebay.co.uk или http://www.dabs.com/category/components-and-storage,hard-drives,solid-state-drives/15004-52750000-450300000 за покупката на харда.(ако има някакво значение де) Важното е да е най-бързия и НАЙ-НАДЕЖДЕН SSD HDD)

Редактирано от Lucky_Luck (преглед на промените)

Добър избор е Samsung 830 128gb sata 6gb/s, но от тестовете които има из нета оставам с впечатлението, че OCZ Vertex 4 FW 1.5 6gb/s е по-добър, но иначе от OCZ добри са от серията Agility 3 и 4 или Vertex 3 и 4 от Kingston добре се справя HyperX серията.В момента и аз съм пред покупка на SSD и съм прегледал доста тестове и мнения, стигнах до там да се колебая между Samsung 830 Sata3 MLC 128gb MZ-7PC128B/WW sata 6gb/s и OCZ Vertex 4 With industry highest 120K IOPS 1.5 VTX4-25SAT3-128G 6gb/s.

http://www.dabs.com/products/corsair-120gb-force-gt-sata-6gb-s-2-5--solid-state-drive--read-555mb-s--write-515mb-s--7L8N.html?refs=364220000-450300000-50113&catid=15004&src=3 Това е диска! Имам го на домашния компютър вече половин година. Преди това ползвах OCZ 60 Gb, с него дълго време имах проблем със зависване или даже сини екрани, поради загуба на връзката с него. Сега го ползвам на друг компютър и съм му намерил цаката. Corsair-а е изключително бърз и за по дълъг живот, просто трябва да направиш допълнителни настройки от тук http://www.guru3d.com/article/corsair-force-gt-120gb-ssd-review/6

По това, което чета за изискванията ти, най-доброто, което можеш да вземеш е Intel SSD 520 Series. Няма в момента друго SSD, което да се конкурира успешно с него, освен тук-таме по скорост на четене до него се доближава OCZ Vertex 3, но няма нищо общо със сигурността и надеждността на 520. Освен това със собствения firmware (Cherryville) на Intel за 520 Series в комбинация с контролера на SandForce, LSI SandForce SF-2281 в момента е наистина може би най-доброто SSD, което може да се намери. 830 на Samsung също е добър избор, но по-скоро ако цената на 520 идва много, тогава 830 е прекрасен диск.

INTEL 120GB 2.5" SSD, 520 Series

Ebay: Intel 520 Series 120 GB,Internal,2.5"

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Intel SSD 520 Series... 830 на Samsung

Като прочетох първия пост именно тия двата диска бяха първите за които се сетих и щях да напиша същото, но колегата вече е обяснил. Другите има още много боб да ядат, докато стигнат нивото на Интел и Самсунг.

Еми това е избора... Аз бих предпочел Intel

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.