Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за ACER ASPIRE ONE ZG5

Featured Replies

Здравейте, трябва да взема малко лаптопче на роднина в германия за да можем да се чуваме/виждаме по скайп.Спрял съм се на тзи модел: Acer Aspire One ZG5, 1.6 GHz Atom, 8.9" матрица: LCD: 8.9" XGA ... SSD 8GB мрежа: 802.11b/g wireless, LAN 10/100 1gb ddr2 Kакво ще кажете,ще върши ли работа за скайп и гледане на бг телевизия от германия? Мисля,че с Windows XP SP3 ще върви по-пъргаво...

8,9" е ужасно малко за телевизия и четене. Не знам какъв е бюджета, но ако може да си позволиш вземи поне 11" с 1366х768 резолюция, a и Atom е много куц процесор. В тоя клас бих предпочел Brazos платформа. Например ACER AO722-C6CKK V4, който даже може да плейва и HD видео без проблеми.

• Автор

Бюджета е силно ограничен,даже ще е в.употреба и човека знае че е малък дисплей.Като изключим това ,става ли принципно.Имам предвид да не излезе боклук както примерно се говори за HP-тата? Четох тук в една тема,че имало модели с 8гб ,които не били точно с ССД а с флаш памет и много бавели.Как да установя от кои е при теста,аида ще каже ли?

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Бюджета е силно ограничен,даже ще е в.употреба и човека знае че е малък дисплей.Като изключим това ,става ли принципно.Имам предвид да не излезе боклук както примерно се говори за HP-тата?

Четох тук в една тема,че имало модели с 8гб ,които не били точно с ССД а с флаш памет и много бавели.Как да установя от кои е при теста,аида ще каже ли?

Все пак кажи за какъв бюджет става въпрос може да се намери нещо по-изгодно.

• Автор

Все пак кажи за какъв бюджет става въпрос може да се намери нещо по-изгодно.

200 лв. с клизма :) ,човека е затънал в заеми и това му е тавана...Мислил съм и за по-стар с по-голям дисплей,но той пък нищо не разбира от компютри и ако нещо се прецака там ,няма да мога да му помогна и за това се надявам поне като е по-нов да няма проблеми.

Бюджета е силно ограничен,даже ще е в.употреба и човека знае че е малък дисплей.Като изключим това ,става ли принципно.Имам предвид да не излезе боклук както примерно се говори за HP-тата?

Четох тук в една тема,че имало модели с 8гб ,които не били точно с ССД а с флаш памет и много бавели.Как да установя от кои е при теста,аида ще каже ли?

Ако е от тези, които "бавят", ще ти кажа, че 5 часа се инсталира XP-то.

• Автор

Тези дето бавян нали са с флаш,аз това ще се мъча да разбера като го тествам,за това попитах дали AIDA ще свърши работа?

Тези дето бавян нали са с флаш,аз това ще се мъча да разбера като го тествам,за това попитах дали AIDA ще свърши работа?

Самото зареждане на ОС, ще ти покаже колко е бърз... Този, който съм виждал, направо ставаш за бръснене, до като зареди...

лаптопи Dell D610

Intel Pentium M 1.73GHz 2M Cache, Екран 14.1" XGA (1024x768, 4:3, Матов), Mobile Intel 915 Express Chipset, Memory 1GB DDR2 ram (max 4GB), VGA Intel GMA900 128MB, HDD 40GB SATA, Optical drive Combo, Modem, Lan, WLan, USB, Com Port, Audio Intel High Definition.

Втора употреба лаптопи с 6 месеца гаранция.

цена: 230 лв

От тук - http://www.subincho....at=used_laptops

IBM ThinkPad R50

Втора употреба 6 месеца гаранция

Pentium M 1.4GHz / 512MB / 30GB / DVD / 14" TFT / W+ / LAN

195 лв. цена с ДДС

Спецификация Публикувано изображениеДисплей 14.0" (TFT XGA 1280x1024x16M Colors) Публикувано изображениеПроцесор Intel Pentium M (1.4GHz 400MHz, 2MB L2) Публикувано изображениеПамет 512MB 333MHz DDR SDRAM Публикувано изображениеТвърд диск 30GB IDE 5400 rpm Публикувано изображениеОптично у-во DVD Публикувано изображениеВидеокарта ATi RADEON 7500 32MB Публикувано изображениеWireless Wireless 802.11 b/g Публикувано изображениеКомуникация 10/100/100 Ethernet Integrated Публикувано изображениеКамера No Camera Публикувано изображениеБатерия OK Публикувано изображениеДруги Sound AD1981B, 2xUSB 2.0, Modem, IR Публикувано изображениеОперационна с-ма Може да бъде закупен с Windows XP SP3 Публикувано изображениеЦвят Черен

От тук - http://www.kvantservice.com/Laptopi_detaili/Artikul_4094_ThinkPad_R50.html

Oще малко по-скъпи, но с 1 и 2 години гаранция - http://www.marmaxcomputers.com/products.aspx?vid=3

• Автор

Разгледай продавалника има оферти до 200 лева не са нови но поне ги бива на хартия

Гледах там ,но нищо надеждно не видях до 200лв...

От тук - http://www.subincho....at=used_laptops

От тук - http://www.kvantserv...inkPad_R50.html

Oще малко по-скъпи, но с 1 и 2 години гаранция - http://www.marmaxcom...ucts.aspx?vid=3

Мерси за линковете,но минаваме бюджета.Май си остава ейсъра...

Mодел 2008г. Процесор Atom N270. Остава успокоението за възможна инсталация на мулти система. * Windows XP * Ubuntu 10.10 * MacOS X Snow Leopard Кеф ти риба - кеф ти паламуд!

много често им се прецаква биоса - на няколко месеца. хубавото е, че има bios crisis recovery и с малко четене, достъп до компютър с интернет и флашка може да си го оправиш сам... варианта с SSD е възможно най лошия. линукс върви добре, но ако сложиш windows ще скапаш диска за нула време

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

много често им се прецаква биоса - на няколко месеца. хубавото е, че има bios crisis recovery и с малко четене, достъп до компютър с интернет и флашка може да си го оправиш сам... варианта с SSD е възможно най лошия. линукс върви добре, но ако сложиш windows ще скапаш диска за нула време

Tрябва да е с ХП защото човека нищо не разбира ,а само ще ползва скайп и онлайн тв.Ако се скапе ссд-то ,нали може да се сложи стандартен hdd за лаптоп,не е някакъв спецялен диск?

Доволно ползвам едно такова еисърче, с убунту 12,04 зарежда за под 20 секунди XP и W7 около минута зарежда модела е с 32гб SSD

Редактирано от saentist (преглед на промените)

• Автор

Доволно ползвам едно такова еисърче, с убунту 12,04 зарежда за под 20 секунди

XP и W7 около минута зарежда модела е с 32гб SSD

A уиндоус 7 по-бавен ли е отколкото с ХП?

Същата работа с уговорката да не симулираш ядрен процес или изстрелване на совалка може да се добавя рам принципно но лимита е 2 гигабайта ддр2 533 толкова може чипсета

• Автор

Аз го пробвах този ,рестартира се за 102 секунди . с оригинално ХП ,което си върви с него(предполагам е оптимизирано).Иначе този модел е с 512 мб 1 плочка рам и още 512мб на дъното(как така ,нямам идея ).В този случай ,ако му сменя рамта с 2гб,ще разполаха ли с 2,5гб или само с 2гб? Ако разпознае 2гб, онези 512 ще могат ли да се използват за видеото?

Няма такъв вариант. Можеш да смениш платката с памет от 512 с 1ГБ и да ти станат 1.5ГБ, но другата памет е запоена и не може да се сменя. Не знам защо си се хванал с това ZG5, това е първия опит на ACER да направи нетбук и има куп недомислици. Примерно не мошеш да ползваш максималния обем памет от 2ГБ който позволява чипсета защото тиквениците са запоили 512МБ, директно на дъното, на всичкото отгоре не са сложили капаче над паметта и за да я смениш трябва да го изтърбушиш нетбука на цяло, а не като повечето други да си развиеш 2 болтчета, да свалиш капачето и да смениш паметта.

Редактирано от ined (преглед на промените)

• Автор

Най вече съм се хванал за него защото е 160лв. втора употреба.За толкова пари не занм дали може нещо читаво да се намери...

• Автор

Намерих една изгодна оферта,но имало някакъв проблем,но на мен нищо не ми говори.Човека го обяснява така:

когато се включи първите 1-2 мин има някакви почти незабележими точици мънички (виждатс е на бял екран само) и след 1-2 минути изчезват

Стара машина но я дава евтино,само ме притеснява този проблем,защото не знам от какво естество е.Самите точки не ме вълнуват,но да не се окаже знак за бъдещ проблем от сорта "отлепен видео чип".Някой може ли да предположи на какво може да се дължи или дали е повод за притеснение?

Машинаta е:Acer Extensa

intel pentium M 715

ati mobility radeon 9700/64mb

512mb ram

• Автор

Утре трябва да взема един от трите и да го пратя на познат в германия.Кой ще препоръчате?

1. ACER ASPIRE 1670 30 гб хард 2.8 ГХЗ процесор 768 рам,256 видео,но само да питам,ако е с немска клавиатура има ли проблем някакъв?Хардуерно или нещо специфично.защото мисля да му сложа лепенки ,след като го направя на английски ХП-то?

2. Acer Travelmate 2200

2.8 GHz 512MB Ram 40GB HDD

3. TOSHIBA Satellite A65-S126 (Celeron 2.8 GHz, 704 MB RAM, 60 GB HDD)

Горе долу на една цена са,кой от трите ви се струва най-надежден?Припомням ,ще се ползва за видео по скайп и онлайн тв.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.