Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на лаптоп от заложна къща

Featured Replies

Здравейте! Обмислям да си купя лаптоп, но нямам възможност за нов, така че се спрях на нещо втора ръка. Попаднах на онлайн магазина на Заложни къщи Доверие, в който има лаптопи на доста добри цени. Какво мислите за покупката на лаптоп от заложна къща? Някой от вас купувал ли си е и бихте ли ме посъветвали нещо. Благодаря предварително. :)

Здравейте! Обмислям да си купя лаптоп, но нямам възможност за нов, така че се спрях на нещо втора ръка. Попаднах на онлайн магазина на Заложни къщи Доверие, в който има лаптопи на доста добри цени. Какво мислите за покупката на лаптоп от заложна къща? Някой от вас купувал ли си е и бихте ли ме посъветвали нещо. Благодаря предварително. :)

Каквото и да ти кажат, това си е нож с две остриета!Можеш да погледнеш и тук: http://www.vtoraupotreba.com/ceni.html?reloaded=true#laptops

http://www.subincho.com/computer_monitor_shop/pricelist.php?cat=used_laptops

Аз от събинчо съм доволен.Във форума има доста писано по темата.

Не се обиждай, но въпроса ти до някъде е глупав. Ще попиташ защо ли ? Защото няма значение заложната къща ако от едната лаптопа е напълно здрав и е за 500 лева, а в другата е пълен боклук, но за 200 лева ;) Лично аз съм си вземал техника от Доверие-то, и съм останал с впечатлението, че дори и да има минимални забележки, продавача ти казва какви са(или поне в Пазарджик). Това е все едно купуваш лаптоп от някой непознат, т.е. донякъде разчиташ на късмета си. :)

Та относно

Какво мислите за покупката на лаптоп от заложна къща?

според мен, ако човек няма достатъчно финансова възможност да си купи чисто нов лаптоп, разбира се, че ще си вземе втора ръка :) . Но ако не си на зор да го взимаш по - добре събери още някой лев и си купи нов.

П.П. Колега... новото си е ново :)

Редактирано от HouseFan (преглед на промените)

• Автор

До HouseFan: То е ясно, че новото си е ново, ама не всички можем да си го позволим в определен момент. :) За мен това, което казваш е важното - да са коректни. Щом нещата са им здрави и на достъпни цени, значи всички е наред. Казваш, че и обслужването им е добро, което също е важно. Това ме кара да не се замислям повече и да си купя лаптоп от Доверието. :) До luckyboy: Колега, нещата в тоя сайт дето го даваш са доста по-скъпи спрямо параметрите, които предлагат. Виж цените на лаптопите в сайта на доверие, мисля, че са много по-добри за машините, които имат. :)

Темата ми звучи като скрита реклама.

• Автор

Темата ми звучи като скрита реклама.

Спокойно, колега, не е скрита реклама, просто питам за мнение. В днешно време човек е добре да направи проучване преди да си купи нещо. :)

Спокойно, колега, не е скрита реклама, просто питам за мнение. В днешно време човек е добре да направи проучване преди да си купи нещо.

Ако искаш евтино, но качествено - купи си един ThinkPad от КвантСервиз. Имат и 6 месеца гаранция... Аз лично бих си взел IBM ThinkPad поради по-доброто качество на изработка, но съм малко пристрастен, понеже основно ползвам ThinkPad-ове.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Ако искаш евтино, но качествено - купи си един ThinkPad от КвантСервиз. Имат и 6 месеца гаранция... Аз лично бих си взел IBM ThinkPad поради по-доброто качество на изработка, но съм малко пристрастен, понеже основно ползвам ThinkPad-ове.

Това е много добра машина. Един приятел имаше ThinkPad T60, невероятно здрав сглобка с титаниеви панти. Но мисля, че вече са морално старички тези машини, в смисъл слабички са им параметрите, а цените все още са им високи точно заради качеството. Гледайки ценовата листа за 330 лв мога да взема ThinkPad R60, но е слабичък малко. Благодаря все пак за инфото, ще разгледам какво се предлага.

Това е много добра машина. Един приятел имаше ThinkPad T60, невероятно здрав сглобка с титаниеви панти. Но мисля, че вече са морално старички тези машини, в смисъл слабички са им параметрите, а цените все още са им високи точно заради качеството. Гледайки ценовата листа за 330 лв мога да взема ThinkPad R60, но е слабичък малко. Благодаря все пак за инфото, ще разгледам какво се предлага.

Core2Duo, 1-2GB RAM, IntelGMA са достатъчни за всяка употреба, която не включва игри и графични приложения. Филми, музика, интернет и други дейности... Вложи пари в качество, за да не влагаш 2 пъти пари за едно и също нещо.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Core2Duo, 1-2GB RAM, IntelGMA са достатъчни за всяка употреба, която не включва игри и графични приложения. Филми, музика, интернет и други дейности... Вложи пари в качество, за да не влагаш 2 пъти пари за едно и също нещо.

Старият ми лаптоп беше Fudjitsu-Siemens Amilo La1703, който имаше подобни параметри /изключвам по слабия процесор - AMD Turion/, та затова си мислех за нещо по-добро от рода на 3-4 рам, поне 320 хард и някакъв 2-ядрен процесор. В сайта, който посочих има една Toshiba Satallite L 500 с 4 рам, 320 хард, но пък процесора е Intel Dual Core 2 x 2.1, а ми се искаше да е Core2Duo. Цената е 419 лв, според теб заслужава ли си или са много?

До luckyboy: Колега, нещата в тоя сайт дето го даваш са доста по-скъпи спрямо параметрите, които предлагат. Виж цените на лаптопите в сайта на доверие, мисля, че са много по-добри за машините, които имат. :)

Ами може би имаш право, но аз ти казах от кой съм доволен, не къде са най-евтини!

Лаф-а за евтиното го знаеш...предполагам...

• Автор

Ами може би имаш право, но аз ти казах от кой съм доволен, не къде са най-евтини!

Лаф-а за евтиното го знаеш...предполагам...

Разбирам те и ти благодаря за помощта, засега като че ли ще пропусна твоя вариант. Както виждаш от горния ми пост съм се спрял вече на една машина, но още не съм на 100% сигурен.

имам лош опит със заложните къщи- избягвам ги. повечето, които носят неща там, са цигани и закъсали хорица- трудна работа да очакващ качество от тях. успех!

можеш да погледнеш и тук http://www.marmaxcomputers.com/products.aspx?vid=3

Но и аз съм на такова мнение че, може да постоиш повече време без лаптоп докато събереш пари, но си вземи ново. !!!

Успех ;)

• Автор

До Aths: Забелязах, че доста от нещата в сайта им са с гаранция, явно хората си ги оставят направо нови, защото са закъсали. А и не очаквам манговците да им носят лаптопи, по-скоро бижута. Но благодаря за съвета. До Snipi: Сайта е добър, има добри предложения на сносни цени. Ще го имам предвид. :)

До Snipi: Сайта е добър, има добри предложения на сносни цени. Ще го имам предвид. :)

Да добър!!! Другото ми предложение е вземаш си някое "китайче" за 70-80 лв ( ако е за скъпе , face и т.н. ) колко да ти вър6и работа и след време, кат събереш пари си купи свястна машина. Един познат така направи , на скоро си купи нова машина , но още си ползва и китайчето за някои неща :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.