Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

WiFi рутер към настолен компютър

Featured Replies

Здравейте, първо искам да кажа, че нищо не разбирам от рутери, безжичен интернет и т.н., така че бъдете снисходителни :) Имам настолен компютър с интернет чрез кабел (етернет кабел ако не се лъжа се нарича). Искам да пусна от настолния ми компютър безжичен интернет, за да мога да си разцъквам с таблета от всяка точка на апартамента. Разбрах, че става с някакъв WiFi рутер, който се свързва към настолния комп. Както обикновено (за мен) направих едно проучване по китайските магазини за джаджи и попаднах на това нещо: http://www.chinabuye.com/fast-fw150rm-150m-mini-wireless-router-for-tablet-pc-laptop-white Ще ми свърши ли работа и къде точно се включва. Благодаря предварително за помощта и разбирането!

Редактирано от bodyrock89 (преглед на промените)

Здравейте, първо искам да кажа, че нищо не разбирам от рутери, безжичен интернет и т.н., така че бъдете снисходителни :)

Имам настолен компютър с интернет чрез кабел (етернет кабел ако не се лъжа се нарича). Искам да пусна от настолния ми компютър безжичен интернет, за да мога да си разцъквам с таблета от всяка точка на апартамента. Разбрах, че става с някакъв WiFi рутер, който се свързва към настолния комп. Както обикновено (за мен) направих едно проучване по китайските магазини за джаджи и попаднах на това нещо:

http://www.chinabuye...pc-laptop-white

Ще ми свърши ли работа и къде точно се включва.

Благодаря предварително за помощта и разбирането!

Не каза кой е доставчика, но ако съдя по темата едва ли ще можеш сам да оправиш настройките и най вероятно ще се наложи да го занесеш в офиса за да го оправят преди да го свържеш. Схемата е следната -> кабела за интернета влиза в рутера и от там излиза друг кабел към компютъра. А антенката пръска WiFI. Тоя дето си дал линк ще свърши работа но иначе никога не бих взел него. (като гледам снимките май е само за WiFi и няма да можеш да вържеш настолния, поне без WiFI карта..а това са си разходи) Бих взел от този -> Цък На същите пари е, а е по-добър.

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

Здравейте, първо искам да кажа, че нищо не разбирам от рутери, безжичен интернет и т.н., така че бъдете снисходителни :)

Имам настолен компютър с интернет чрез кабел (етернет кабел ако не се лъжа се нарича). Искам да пусна от настолния ми компютър безжичен интернет, за да мога да си разцъквам с таблета от всяка точка на апартамента. Разбрах, че става с някакъв WiFi рутер, който се свързва към настолния комп. Както обикновено (за мен) направих едно проучване по китайските магазини за джаджи и попаднах на това нещо:

http://www.chinabuye...pc-laptop-white

Ще ми свърши ли работа и къде точно се включва.

Благодаря предварително за помощта и разбирането!

1. По-горе ви обясниха как се свързва

2. Изберете си някой по-популярен и стабилен маршрутизатор, ето ви тема за четене: http://www.kaldata.com/forums/topic/165200-%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80-%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d1%83%d1%82%d0%b5%d1%80/

Аз бих се ориентирал към TP-LINK TL-WR841N 300Mbps - 45.36 лв. Вече на двама приятели съм инсталирал и са много доволни.

• Автор

Не каза кой е доставчика, но ако съдя по темата едва ли ще можеш сам да оправиш настройките и най вероятно ще се наложи да го занесеш в офиса за да го оправят преди да го свържеш. Схемата е следната -> кабела за интернета влиза в рутера и от там излиза друг кабел към компютъра. А антенката пръска WiFI. Тоя дето си дал линк ще свърши работа но иначе никога не бих взел него. (като гледам снимките май е само за WiFi и няма да можеш да вържеш настолния, поне без WiFI карта..а това са си разходи) Бих взел от този -> Цък На същите пари е, а е по-добър.

По принцип не съм очаквал цените в бг да са толкова ниски в сравнение с китайските, тъй като за много стоки се слагат по 100-200% надценка, но при положение че са едни и същи, определено ще взема от тук.

Доставчика ми е ultranet, като плана ми е икономичен (този от 20лв). Модема е Motorola, ето снимки:

post-292150-0-57851800-1349012718_thumb. post-292150-0-92636700-1349012828_thumb.post-292150-0-89514100-1349012856_thumb.

Това с настройката от доставчика звучи добре, но не знам дали ще са съгласни и дали въобще гледат на подобни практики с добро око. Все пак с подобен рутер предполагам, че могат няколко домакинства да имат нет с една такса вместо всеки да плаща отделно такса и това не би било изгодно за доставчика. Може и да греша разбира се.

1. По-горе ви обясниха как се свързва

2. Изберете си някой по-популярен и стабилен маршрутизатор, ето ви тема за четене: http://www.kaldata.c...избор-на-рутер/

До колкото разбрах маршрутизаторът е кабела, който свързва рутера с настолния компютър, или греша? Някъде прочетох, че с рутера трябва да са от една марка, един модел или нещо подобно, за да може да се настроят по-лесно, това така ли е? Например ако взема този рутер TP-Link TL-WR841N какъв маршрутизатор ще ми върши работа?

Аз бих се ориентирал към TP-LINK TL-WR841N 300Mbps - 45.36 лв. Вече на двама приятели съм инсталирал и са много доволни.

И в темата, която даде capnemo го предлагат този рутер, като в JAR (линка, който дадох горе) е малко по-евтин. Дали в JAR computers ще могат да ми настроят рутера ако го купя от тях, или това по принцип не е тяхна работа?

Също така тези рутери имат ли опция да им се сложи парола? И понеже знам, че паролите могат да се разбият (в youtube дори има клипчета как се прави) има ли опция да се види когато някой друг освен мен ползва интернета?

Това е работа на доставчика- да ти го настрои така, че да получаваш техният интернет (записване на MAC адреса в тяхната листа или клониране на съществуващият, вкарване на PPPoE настройките на доставчика и тн и тн според вида на връзката и изискванията на доставчика.) Парола винаги може да се сложи. Хакват се WEP, ако ползваш WPA-PSK/WPA2-PSK то няма как да ти я разбият. Спокойно. А и трябва да имаш много добро хакерче в радиус от около 200-300 метра от рутера, че дори да има шанс да се пробва! Те и по филмите хакват централният сървър на Пентагона за 120 секунди, ама в реалност... Разбираш ме какво искаш да кажа, нали? п.с. Можеш да сложил и филтрация по MAC адрес. Номерата на физическите устройства, които могат да се свързват. Още един вид защита.

маршрутизатор=рутер Доставчика в никакъв случай няма да откаже да направи настройките. Кажи им че искаш парола на WiFi и каква да бъде. По принцип задължително слагат такава, но ако искаш ти да си я избереш тогава е момента да кажеш.

• Автор

Благодаря за отговорите! Ще звънна в офиса на доставчика и ще ги попитам как стоят нещата. Предполагам, че като си купувам рутер ще ми кажат и какъв кабел ми трябва, за да го свържа с компютъра. Интересува ме също така като се направи въпросната схема с безжичния интернет, скоростта на интернета на настолния комп дали ще падне? Имам предвид ако не се ползва по едно и също време интернет на няколко устройства, а само на настолния?

Благодаря за отговорите! Ще звънна в офиса на доставчика и ще ги попитам как стоят нещата. Предполагам, че като си купувам рутер ще ми кажат и какъв кабел ми трябва, за да го свържа с компютъра.

Интересува ме също така като се направи въпросната схема с безжичния интернет, скоростта на интернета на настолния комп дали ще падне? Имам предвид ако не се ползва по едно и също време интернет на няколко устройства, а само на настолния?

Кабела е само един вид - цък . Обикновено с рутера си върви и кабел. Скоростта ще бъде същата ако се ползва само на едно устройство. Ако са повече се дели между тях според това кое колко ползва в момента. Общо взето за тези пари доставчика ти праща тази скорост и ти ползваш част от нея на таблета, другата остава за настолния. Не ползваш нищо друго освен настолния - той си ползва 100% скоростта.

Най-вероятно от самия доставчик ще ти предложат техен рутер. Сравни цените и тогава се съгласявай или не. Обикновенно са с надценка.

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

Колегата много точно се изрази горе. Кабел обикновено идва с рутера, но и да не дойде (или ти идва къс) ще ти дадат от доставчика. По принцип е безплатно, но може да ти вземат лев два за него. Ако ти предложат рутер виж какъв марка и модел е. Моят доставчик ми подари едно нещо, дето не бих го ползвал никога.

• 1 година по-късно...

Рутерите са страхотни! :)  :)  :)  :)  :) 

Може ли информация за тях !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.