Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на процесорно охлаждане

Featured Replies

• Автор

Тази разлика в температурата на ядрата за мен е голяма.Каква термопаста използва и колко постави?

Термопастата е NT-H1 беше в кашона с ноктуата. Капнах малко в средата на процесора в указанието пишеше да не се прекалява. Възможно ли е да съм сложил прекалено малко?

Термопастата е NT-H1 беше в кашона с ноктуата. Капнах малко в средата на процесора в указанието пишеше да не се прекалява. Възможно ли е да съм сложил прекалено малко?

Има хора които слагат като теб пастата за мен е неправилно. Слага се едно зрънце и се разнася с фонокарта ( примерно ) и се получава един много тънък пласт разнесен равномерно.

• Автор

Има хора които слагат като теб пастата за мен е неправилно. Слага се едно зрънце и се разнася с фонокарта ( примерно ) и се получава един много тънък пласт разнесен равномерно.

Ами ще пробвам и този метод па белким се поизравнят малко температурите. А и като чета из нета, че не трябвало да се вдига охладителя щом веднъж е сложен на процесора иначе трябвало наново да се чисти и слага паста. Незнам до колко е вярно но при мен се наложи да го вдигна, защотот не можах да го нагляся в първият момент, след което пак го сложих но не съм повтарял процедурата с пастата. Като се прибера след 2 дена ще го размонтирам.

Редактирано от 5kov (преглед на промените)

Ами ще пробвам и този метод па белким се поизравнят малко температурите. А и като чета из нета, че не трябвало да се вдига охладителя щом веднъж е сложен на процесора иначе трябвало наново да се чисти и слага паста. Незнам до колко е вярно но при мен се наложи да го вдигна, защотот не можах да го нагляся в първият момент, след което пак го сложих но не съм повтарял процедурата с пастата. Като се прибера след 2 дена ще го размонтирам.

Това, че си го дигнал не пречи. Пастата е прясна просто изчистваш пастата от радиатора изглаждаш пастата на капачката и всичко е тип топ. Щом четеш и не чакаш всичко на готово сигурно си чел за проблемите с температурите на 3570K. Важно е да е равномерно сложена защото самия процесор не е проектиран като хората и не може да се охлажда ефективно ( няма да влизам в технически подробности ). Има читави бройки които не правят проблем. Пробвай с пастата, ако проблема ти е в процесора малшанс.

• Автор

Здравейте хора ;) значи направих всичко както казахте. Първо изчистих старата паста от процесора и охладителя само с тоалетна хартия, защото нямам нито спирт нито специален препарат за чистене на термопасти. Както и да е, значи нанесох тънък слой от пастата по цялата повърхност и монтирах охладителя. Разликата в покой пак си беше толкова, от около 15 градуса. След което забелязах, че по някаква причина процесора ми е работил на 1600Мхз. Клокнах го с една програма към дъното (AXTU - ASRock extreme tuning utility) до стандартните 3.4гхз (само стойността на множителя пипам, без волтажа) и му пуснах Prime95. Под товар температурите се ПОИЗРАВНИХА в рамките на разумното. След което ме засърбяха ръцете и реших да пробвам какво ще стане на 4.2Гхз(също само с множителя). Но проблема си остава в покой отделните ядра си дават около 15 градуса разлика. Ето малко снимки за да кажете мнението си тези температури нормални ли са и се чудя защо двете програми, който използвам за измерване на температурата отчитат различно( сигурно ще кажете, че това е моментно забавяне, но ги загледах и си отчитаха с около 5 градуса разлика).

post-327175-0-78969600-1351446334_thumb.

post-327175-0-46528800-1351446339_thumb.

post-327175-0-93334000-1351446343_thumb.

Редактирано от 5kov (преглед на промените)

Препоръчвам това : http://www.multirama.bg/product/7978/ohladitel-thermalright-silver-arrow-2x140-775-1156-1366-amd.html

Но за Noctua-та съм чувал , че е държи 2-3 градуса по ниско от горепоказаното , но пък за сметка на това е по-грозно :)

• 5 седмици по-късно...
Hyper TX3 EVO. Няма смисъл от по-скъп, а и ако е по-скъп ще е по-голям и няма да се събере в кутията. ;)
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте!
Реших да пиша тук, за да не отварям нова тема.
Какво охлаждане ще ми препоръчате за http://www.scan.co.uk/products/amd-athlon-ii-x4-651-black-edition-s-fm1-quad-core-30ghz-1mb-cache-100w-retail"]AMD Athlon ii x4 651 quad-core до 70лв, кутията е http://www.coolermaster.co.nz/product.php?product_id=6776"]CM k350?

но си кажи бюджета за охладителя
като за първо предложение -
COOLERMASTER Hyper 212 EVO - явно няма да се побере

Редактирано от ivanxxx (преглед на промените)

Айде преди да пишете глупости проверявайте информацията!

http://www.coolermaster.co.nz/product.php?product_id=6776

Maximum Compatibility VGA card length: 315mm / 12.4 inch

CPU cooler height: 148.5mm / 5.8 inch

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6741

Dimension 120 x 80 x 159 mm

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.