Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Боядисване на велосипед

Featured Replies

Здравейте драги съ-форумници! :)

Твърдо съм решил да боядисам рамката на велосипеда си, въпреки, че няма одрасквания и е сравнително нов. Модела а Leader Chicago Публикувано изображение

Без стикерите...

---

До сега не съм правел такива процедури, спрял съм се на два спрея - кой ще е по добре да купя?(качество, марка тн...) Ето ги и тях:http://shopix.bg/Dupli-Color-Engine-Enamel-Aluminium и http://shopix.bg/Sprei-boia-cheren-mat-Tetrosyl-MBK406 ; или някой друг модел?

И за същинското боядисване - направо нанасям боята или първо да я обеля с фина шкурка или "Терминатор"... Подчертавам, че боята не е обелена никъде :) Тогава защо съм решил да боядисам велосипеда - просто не ми допада цвета, а го карам постоянно и наистина е важно за мен ;)

Наистина ще съм благодарен ако споделите вашия опит ;)

Нанесената боя едва ли ще е равномерна като оригиналната. Боядисвал съм със спрей детайли на особено важни да бъдат равномерни места(на автомобили) и равномерност не се постига просто ей така. Има си техника за постигането й и изисква време за усвояване Ако искаш боята да хване хубаво ще се наложи да изшкуриш старата поне до някаква степен, иначе захващането на новата боя няма да бъде добро. Отделно, че при одраскване старата боя ще си личи и едва ли ще ти допадне. За боите - аз бих препоръчал Multona, но е само боя. Лак отделно трябва да се нанася. Избягвай Master Paint - не я бива особено.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравей,

връщаш ме няколко години назад във времето, когато бях байкър. Само веднъж съм правил процедурата. Малко неща по спомени от форумите и опит:

- изшкуркай със фина шкурка.

- със спрей никога няма да постигнеш този блясък, нито устойчивост.

- най-добре е всичко да се свали и да остане гола рамка. Като гледам вилката е на "колче", а това създава ядове при монтаж/демонтаж...

- трябва да свалиш всички лепенки преди да шкуриш, че ще стане мазало.

Накара ме да се разровя за снимката, където аз пребоядисвах... Трябва да му намериш хубава стойка. Качвам две снимки:

окачено, изшкурено

краен резултат

Така или иначе колелото го купихме за 10 лева и вложихме още 20-тина във шпрей и нови жила и 2 дена в подтягане, боядисване и разглобяване/сглобяване... После го продадохме за 60.

Личното ми мнение е, че не си заслужава и няма да останеш доволен от резултата, а и си е доста работа... Но наистина свали абсолютно всичко от рамката: средно, курбелите към него, кормило, вилка, чашки, всичко.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.