Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конкурс за най - добра статия

Featured Replies

Darklight - да не сте взимали идеи от лицензно споразумение на Microsoft? :ph34r:

За съжаление нямам полза (и мотивация) да участвам - ако статията ми е достатъчно добра да вземе наградата - ще искарам повече пари (и ще я прочетат повече хора) за нея от друго място (без да броим факта, че съвсем естествено мога и да не взема наградата и тогава ще загубя двойно). А, за по-дълготрайно сътрудничество - имам други (по-изгодни) предложения. Отделно може и да успея да си набавя покана за Интернет конференцията от другаде... ;)

Пожелавам ви успешен конкурс и от следващия път да можете да ни предложите десеторно по-големи награди! :blink:

• Администратор
Darklight - да не сте взимали идеи от лицензно споразумение на Microsoft?  :ph34r:

За съжаление нямам полза (и мотивация) да участвам - ако статията ми е достатъчно добра да вземе наградата - ще искарам повече пари (и ще я прочетат повече хора) за нея от друго място (без да броим факта, че съвсем естествено мога и да не взема наградата и тогава ще загубя двойно). А, за по-дълготрайно сътрудничество - имам други (по-изгодни) предложения. Отделно може и да успея да си набавя покана за Интернет конференцията от другаде... ;)

Пожелавам ви успешен конкурс и от следващия път да можете да ни предложите десеторно по-големи награди! :blink:

<{POST_SNAPBACK}>

ми готов съм да те изслушам каква сума очакваш да получиш за статия, готов съм да прегледам всяка твоя статия и в случай че адски ми хареса (в което можеш малко да се съмняваш, защото и аз се съмнявам) бихме могли да преговаряме за възнаграждението... а относно ползата и мотивацията .. кой друг би дал шанс на никому не известен потребител да се изяви и да спечели пари за това - тук могат да бъдат забелязани много таланти .. все пак сайта не го посещаваме само аз и хората от екипа .. а и да не забравяме, че мойта кариера тръгна по подобен път .. едно време аз бях новинар на добра воля (без хонорар) където бях забелязан и поканен в доста други сайтове .. където пишех преди да направя това което виждате днес ... кариера се гради и за 10 години и за една нощ ... вие изберете пътя си, никой не караме на сила да пише и дори и сега да приключим конкурса вече има достатъчно достойни материали да слечелят наградата.

Kal, разбрал си ме погрешно - говорех от моя гледна точка, а не по принцип.

Това което се опитах да споделя (със съжаление) е, че за да участвам трябва да застана срещу интересите си...

ka5an ти колко взимаш на една статия? 100лв ли? Дай линк да ги видя, че

ми стана много любопитно.

Zenek, 50 лв заплащане - за статия в пресата е нормално (естествено зависи си и от статията и броят страници които заема), за статия в Интернет портал е много, но за конкурс - е малко! Още повече, че наградата е само една, а участниците (дал Бог) ще са много!

Надявам се да се получи интереснен конкурс. :down:

П.П. Какво ще става със статиите които се припокриват по съдържание/тематика с други?

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

:down:

аз пръв имам 3000 прегледа

на на на на на на на

------

малко отклонение

пичове има какво да научим от погореизказалия се с "мобилния компютър"

явно човека има опит радвайте се че лами в този форум

според мен това което му липсва на форума са хора на, които може да имаш доверие и да последваш съветите им.

едно време през скучните нощи в клубчето опитвах дата вб... като секо ламусче... ма там даже аз съм нищожен ламер .... там просто или си заплашвен с побой от 12 годишен или имаш малко постове и никой ти не гледа мнението ..... мнооо се отплеснах.... C Ya Dudes!!

Още повече, че наградата е само една, а участниците (дал Бог) ще са много!

Аз виждам това като възможност за хората с знания, да покажат какво могат.

В случая наградата от 50лв е напълно прилична сума, е да няма второ и трето

място, но пък това си е един вид шанс. Естествено за хората, които вече се

занимават с такъв вид дейност, конкурса може и да не е привлекателен със

своите 50лв, но доколкото разбрах той е насочен към "новите таланти" cool.gif

Имам няколко въпросчета...

[00] Какъв е препоръчителния обем (в KB текст)?

[01] Възможно ли е в конкурса да се участва с две или повече статии?

[02] Докога може да се отлага, ако до 23-ти има "незадоволителен" брои статии?

пичове има какво да научим от погореизказалия се  с "мобилния компютър"

явно човека има опит радвайте се че лами в този форум

Представа си нямаш колко и какъв опит имам и явно и представа си нямаш кой "лами" в момента...

според мен това което му липсва на форума са хора на, които може да имаш доверие и да последваш съветите им.
:down: Dude, ти май си нямаш на идея какви ги дрънкаш :ph34r:

Без да броим аудиторията - в момента обиждаш и екипа на Kaldata, вкл. и себе си! :nono

zenek, няма да обсъждам повече темата за наградата, ако искаш да направиш сравнение - потърси из БГ пространството няколко конкурса и виж какви са наградите при тях...

Единствено съжалявам , че не мога да участвам , но вярвам , че има основателни причини. Нека се изявят другите :down: .

zenek

На въпрос 01 - може

На въпрос 02 - в интерес на истината, не смятам да отлагам повече, но иначе - не повече от две удължавания на срока (първото от които вече е налице)

• 2 седмици по-късно...

Напомням, че до края на конкурса остава само ден.

Някой да не е забравил да си прати статията

До тук имам статии от:

Silvina

phantom

Йордан Зайков

No Fear

Костадин Димитров Тонев

Metodi Velkov

Ако някой е пратил статия и не се вижда в списъка да се свърже с мен asap

За да живееш в една държава - да се съгласиш със законите й

ТОВА за кого се отнася??? За мен? НЕ! Въпреки че живея (или некси преживям?)! И СПАЗВАМ!, а не съм СЪГЛАСЕН! с много от правилата (закони, наредби, нормативна уредба). Е, като не "се съгласиш" със законите, сепуко ли да си направя?

пп. А и в тоя форум не съм виждал правила, може пък да не съм ги видял :eek И в повечето случаи пикая срещу вятъра... не само тук ;)

Но, понеже това е спам... естествено... очаквам да кацнат извънземни и да го изтрият :whist:

Добре p_floyd - приемам забележката, защото си напълно прав. Трябва да СПАЗВАШ законите (макар че много хора и това не правят но това е една отделна тема) и най-вече - искаш-неискаш обществото ти налага свойте си ПРАВИЛА ;) В крайна сметка не можеш да участваш в състезание, без да се съгласиш с правилата му, и ако ги нарушиш - дисквалифицират те

Добре p_floyd - приемам забележката, защото си напълно прав. Трябва да СПАЗВАШ законите (макар че много хора и това не правят но това е една отделна тема) и най-вече - искаш-неискаш обществото ти налага свойте си ПРАВИЛА :whist: В крайна сметка не можеш да участваш в състезание, без да се съгласиш с правилата му, и ако ги нарушиш - дисквалифицират те

<{POST_SNAPBACK}>

;)

Някой да не е забравил да си прати статията?

Някъде из темата се споменава, че ако няма достатъчен брой теми ще се

удължи срока. Тези достатъчно ли са? Оказа се, че статията коятo тръгнах

да пиша беше малко по-дългичка и поради мързел да я напиша по-рано, не

успях да я завърша. Какво да се прави, ади до другия път cool.gif

И така, за конкурса бяха изпратени общо 7 статии - по късно ще ги публикуваме. Надявам се сега сами ще си отговорите на въпроса защо нямаше втора и трета награда. Ако имаше трябваше да наградим половината изпратени статии, което не е кой знае какъв стимул за авторите им cool.gif

zenek, съжалявам че се е получило така, ако беше казал по-рано можеше да измислим нещо :) Все пак не се отказвай от написването на статията си, сигурно ще се намери кой да я купи :down:

Очаквайте обявяването на победителя...

WebDev Magazine награждава две статии:

Защо избрах Firefox и

Linux като Desktop OS

Авторите им ще получат пропуск за конференцията WebTech'05 и право да седнат на първи ред!

А статията, отличена от екипа на kaldata.com, е Kerio Personal Firewall. Автора й ще получи 50 лв.

5 от статиите ще бъдат публикувани на страницата на kaldata.com. Другите две ще бъдат пуснати в форума cool.gif

Благодаря на участниците, на колегите от kaldata.com и на "Списание точка ком" cool.gif

• Администратор

Darklight, следващият път когато решиш да включиш човек в екип за оценяване и после не му пратиш това, което трябва да оценява...гледай не съм аз.

Първо защото не е коректно да ме обвързваш с мнение към нещо, което не съм виждал и второ...просто не е коректно.

Така че, ще те помоля да ми махнеш името от първият пост, за да не налага сам да си го махам.

Честито на победителите, които и да са те :) .

Опа - фал... голям фал... От време на време трябва сам да си чета постовете! Просто съм забравил, че съм те включил в журито - препратих статиите на Wankata, kal и spisanie.com

А ти самия що не се обаждаш.... sad.gif

Съжалява, ще гледам да не се повтаря

5 от статиите ще бъдат публикувани на страницата на kaldata.com. Другите две ще бъдат пуснати в форума

Би ли пуснал линкове към статиите в тази тема, че аз все още не мога добре да се ориентирам из друга част на сайта, освен из форума?

Ще пусна тема с линкове към всички статии, просто "предпечатната" им подготовка ще отнеме малко време

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.