Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за ACER ASPIRE ONE 756-877

Featured Replies

Здравейте, харесах си този нетбук, ще ми кажете ли мнението си за него и за изработката му и дали си струва. Поздрави и благодаря на всички, които се отзоват. Става въпрос за този тук: http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.do?productarea=P11010102~1&detailScenario=Netbuk-ACER-ASPIRE-ONE-756-877BCKK&productguid=517607&scenario=

Редактирано от vankata83 (преглед на промените)

Става. Очаквах да е с някой Атом, но явно са му сложили някакъв Пентиум. По-добре. Какво мислиш ти за машинката, удобна ли ти е?

Става. Очаквах да е с някой Атом, но явно са му сложили някакъв Пентиум. По-добре.

Какво мислиш ти за машинката, удобна ли ти е?

Де да беше Пентюм :D

Даже по-зле и от Атом :(

Това пък кой ти го шушна?!

Имам впечатление от новата Acer Aspire One 756-967 машина.

Intel Pentium 967 (2 MB L3 cache, 1.30 GHz, DDR3 1333 MHz, 17 W)

4 GB of DDR3

Display 11.6" HD 1366 x 768 resolution, high-brightness (200-nit) Acer CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD

Hard disk drive 320 GB

Отвратителен дизайн. Пластмаса напудрена с сребърен бронз да пунтира алумин.

Мега отвратителна клавиатура. На по-скапана досега не бях писал.

Скапан монитор, по-скоро прожектор-убиец за очите.

Посредствена батерия.

Плюсове - процесора (шампион в лагера) и кошницата рам.

Цена при мен - 740 български талера

поздрави

Това пък кой ти го шушна?!

Имам впечатление от новата Acer Aspire One 756-967 машина.

Intel Pentium 967 (2 MB L3 cache, 1.30 GHz, DDR3 1333 MHz, 17 W)

4 GB of DDR3

Display 11.6" HD 1366 x 768 resolution, high-brightness (200-nit) Acer CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD

Hard disk drive 320 GB

Отвратителен дизайн. Пластмаса напудрена с сребърен бронз да пунтира алумин.

Мега отвратителна клавиатура. На по-скапана досега не бях писал.

Скапан монитор, по-скоро прожектор-убиец за очите.

Посредствена батерия.

Плюсове - процесора (шампион в лагера) и кошницата рам.

Цена при мен - 740 български талера

поздрави

http://www.technopol...17607&scenario=

Това чудо е с Целерон и затова писах, че е по зле и от Атом :D А твоята '' машина '' е с Пентиум :D А Пентиум са по-добри процесори от Атом и Целерон :D

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

http://www.technopol...17607&scenario=

Това чудо е с Целерон и затова писах, че е по зле и от Атом :D А твоята '' машина '' е с Пентиум :D А Пентиум са по-добри процесори от Атом и Целерон :D

Защо се обаждаш неподготвен?

Intel Atom N2800 vs Intel Mobile Celeron 877

Intel Atom могат да бият само предходниците си и недоуменията на AMD. Разните C-50/60 и измъчени Е1-1200/1800.

Атом носи идеята да е икономичен. Точка. Тук производителността е отложена на втора линия и негласно съгласие, да не се бута сред силните.

Селерон е "несполучлив" Пентиум. При производството не е успял да достигне нужно ниво кеш при разните нива, затова е дисквалифициран и съответно реализиран на по-ниска цена. Точка.

И за финал, Атом има производителността на едноядрен pentium III, да речем 800MHz.

Работил съм с Атом повече от 1 месец и мога да кажа само, че е прекрасен процесор за Windows 7 starter фърчи, но и машинката беше с 1 GB RAM не забива нито нищо само HD клиповете забиваха :D А братовчет ми има една щайга с целерон и е много по-тромав от Атом-а :D беше с XP и 1GB RAM но той обичаше да играе некви леки игрички и си остана с XP-то :D Повече не искам да споря в темата на човека :(

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

То всичко сигурно бие Атома. Не съм сигурен някоя nVidia Tegra дали няма да го набие и него. Предполагам да...

• Автор

Здравейте, лаптопчето вече е в мен. Процесора изкарва 4,9 точки. Ще му сложа още 4 гб. рам ддр3, за да проработи в двуканален режим. Зарежда доста бързо. Клавиатурата не е чак толкова неудобна за писане. А и пластмасата не е чак толкова лоша макар, че доста лепи отпечатъци. Държи прилични температури от порядъка на 45-50 градуса, 36 на хард диска. Дисплея е доста ярък, но все пак може да се регулира. Има си сервизен капак и там се намира охлаждането, рам паметта и общо взето не е нужно да се разглобява целия лаптоп за почистване.

• Автор

Поддържа, контролера е в процесора... http://support.acer.com/acerpanam/netbook/2012/Acer/Aspire/AspireOneAO756/AspireOneAO756sp2.shtml

Поддържа, контролера е в процесора...

http://support.acer.com/acerpanam/netbook/2012/Acer/Aspire/AspireOneAO756/AspireOneAO756sp2.shtml

До сега се ровех за това в сайта... Явно може...

Up to 4 GB of DDR3 system memory, upgradable to 8 GB using two soDIMM modules

Хъмм..

• Автор

Дори си намерих същата рам памет, която не я бях и чувал, но се оказва, че производителя не е безизвестен. Същата памет е, на 1600. Моя вариант е с 500 гб. хард диск WD Blue е диска. Най-странното е, че ми вади толкова точки, колкото вади и Caviar Black на настолния ми, но свързан към sata 2, това може би го ограничава доста. Само се чудя, ако си я добавя сам паметта от сервизното капаче дали ще ми отпадне гаранцията, най-добре да се обадя в сервиза и да ги питам май, че да не изпищя.

Само се чудя, ако си я добавя сам паметта от сервизното капаче дали ще ми отпадне гаранцията, най-добре да се обадя в сервиза и да ги питам май, че да не изпищя.

Не знам от къде си го взел и каква им е гаранционната политика. Може и да се правят на луди, може и не. Като цяло няма проблем според мен, но никога не пречи едно телефонно обаждане, да си сигурен.

Поздрави!

• Автор

Ами от технополис го взех, обаче гаранцията му си е валидна към лицензираните си сервизи, а именно лм сервиз, вю поинт, контракс и май мост също са лицензирани. Поздрави и на теб и като му бодна новата рам ще споделя какви са резултатите. Но определено ще има прираст на производителност в двуканален режим. Това лаптопче се оказа по-бързо от настолния ми пентиум 4, който и него ще сменявам скоро, така съм го замислил. Само финанси да изкопам, че всеки гледа как да ограничи неограничените си потребности с ограничените блага. Малко лекции по микроикономика :D

VIP, стига неподготвен... Списане не става, с четене!!! За нетбук процесора е много бърз и е по бърз от всички атоми1

+1 На всички Атоми върви Windows7 ама с "производителност" от 2.2 на първите Атоми и 3 на последните двуядрени просто не са за тази ОС особено като добавим и бавното видео. Хубаво е че вече и на нетбуците почнаха да слагат по-нормални процесори макар и с намалена консумация.

Така е. От Атомите стават хубави ключодържатели. Това в рамките на шегата :) Стига по темата, мисля, че изяснихме това. Дайде да говорим за конкретният Acer,ако има нещо. На мен лично ми се вижда много интересно бюджетно решение!

• Автор

Така, добавих му още една памет от 4 гб. Видеото стана 128 битово, ама не му направих снимка. Това е снимка с точките преди добавянето на паметта: https://plus.google.com/u/0/photos/116818589895881212522/albums/5804695447198561409/5804695509515866338#photos/116818589895881212522/albums/5804695447198561409/5804695454464902082 а тук след: https://plus.google.com/u/0/photos/116818589895881212522/albums/5804695447198561409/5804695509515866338 надявам се да ви се отворят снимките. Поздрави.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.