Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на компютърна конфигурация !

Featured Replies

Просто се сменя кутията с MS-III и ще паднеш под границата а и от Никем ще ти излезе по-евтино с някой лев предполагам. Но да прав си че дори тия дървени коплекти дето ги гледате всички струват пари. Безплатен обяд няма.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Отговори 92
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Колега,предложението ти не е лошо,но надхвърляме бюджета,и тези 11 лв. не са проблем,но клавиатура,мишка,доставка и др.,дори и в книжарниците струват пари!

i3-3220 + HD7870 е на границата на балансираната комбинация за игри.

MS-III вече не е налично ! :D

• Автор

GB B75M-D3V /B75/LGA1155 - 107.62 лв.

I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 212.65 лв.

4GB DDR3 1600 A-DATA PRO - 31.51 лв.

SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 OC - 381.39 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 - 133.19 лв.

ASUS DRW-24B5ST/SATA/BLACK - 30.14 лв.

PSU CM GX 450W APFC - 103.13 лв.

Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0 - 98.00 лв.

KME KA-2781+MA-S233 WL DSKTP - 28.41 лв.

ASUS 24 VK248H - 377.00 лв.

Обща стойност - 1 503.05 лв. с ДДС

количка

Това предложение страшно ми допада,и мисля че удволетворява нуждите ми.Надявам се че и производителноста в игрите ще е на ниво!

MS-III вече не е налично ! :D

Ще я вземе от Скай или ще се примири с MS-I а има и CM Elite 431. Просто не е като да няма избор.

Не знаех обаче че тия риболовни симулатори искат 7870?

xD

Ти кво говориш :) Знаеш ли като ти нацепи един сом от Чернобил 450 кила ,че го вадя по 1 час приятел и помпя на клавиатурата като гламав та чак ми се схващат пръстите . Атом Фишинг е страшна бе даже е и безплатна . Фифаджиите ще кажат колко и е максимума на тая игра като реално изискване на процесор и видео . За другите две и вградено видео стига. Айде аз да отивам на язовира ,че ми се обадиха сега едни братушки и казаха че морят таранките на бял червей :)

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Ще я вземе от Скай или ще се примири с MS-I а има и CM Elite 431. Просто не е като да няма избор.

Не знаех обаче че тия риболовни симулатори искат 7870?

Ами даден е бюджет и моето виждане за оптимален вариант е такова, а и понеже Андрей_96 ми обясняваше, че Фифа 13 била много тежка и си казах защо не 7870 ....?!

Мне кошника ще е много по-балансиран с четири ядрен процесор и 7850 вместо с i3 и 7870. А Фифата върви и с вграденото видео. За комфортна игра минаваш с 7750/7770. Играта си има минимални и препоръчителни изисквания които може да се открият много бързо на кой му е любопитно. i5 + 7850 ги надхвърля та изпадането в крайности в едното за сметка на другото по-скоро ще е минус отколкото плюс. пс. Андрей кой знае на какви проблемни драйвери е попаднал за оная скопена Палитка.... Recommended System Requirements * CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 / AMD Athlon II X4 600e * RAM: 2 GB * Graphics: Nvidia 8800 GT / ATI Radeon HD 4650

Мне кошника ще е много по-балансиран с четири ядрен процесор и 7850 вместо с i3 и 7870.

А Фифата върви и с вграденото видео. За комфортна игра минаваш с 7750/7770.

Играта си има минимални и препоръчителни изисквания което може да се открият много бързо на кой му е любопитно.

По производително за какво ?! Да не играе фифа 13 с 300фпс? Той ще усети ли разликата между и5+7850 и и3+7870?. Тази игра ще върви на маx и на конфигурация за 1000лв, но просто бюджета позволява да се вземе нещо по-скъпо.

пс. Андрей кой знае на какви проблемни драйвери е попаднал за оная скопена Палитка....

Не с настолния, а с лаптопа е имал проблем : )

Добре де да вземе Пентиум с 7950 по твоята логика. Точно защото имаш достатъчно голям бюджет може да се вземе балансирана конфигурация и не знам какви са тия надпревари с видеокартата?

GB B75M-D3H - 1 бр. - 119.66 лв.

I5-3330 /3G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 338.16 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 1 бр. - 76.00 лв.

1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA - 1 бр. - 139.60 лв.

SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 - 1 бр. - 360.70 лв.

ASUS VS228H - 1 бр. - 264.62 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 117.92 лв.

CM ELITE 330U BLACK / NO PSU - 1 бр. - 80.15 лв.

Обща стойност - 1 496.81 лв. с ДДС

Ами нещо такова трябва да се получи + някакво комплектче мишка и клавиатура за около 10-тина лева.

Като изключим кутията това е идеалната конфигурация. Просто няма смисъл да се правят импровизации само и само да се завъдят повече предложения.

И като процесор и като видео и като рам надхвърля препоръчителните изисквания на играта като в същото време компютъра е добре балансиран.

Защо трябва да взима още по-скопено дъно, по-малко памет, по-малък хард и по-слаб процесор заради пустата видеокарта?

Добре де да вземе Пентиум с 7950 по твоята логика. Точно защото имаш достатъчно голям бюджет може да се вземе балансирана конфигурация и не знам какви са тия надпревари с видеокартата?

Чакай малко. i3 е достатъчно бърз процесор за карта от среден/висок клас. Не виждам защо изобщо спорим, само и само твоята да е ... Примера с Пентиума е твоя идея, аз съм дал нещо напълно реално.

П.П. Ами давам различни предложения, а не всички да се хванем за едно и същи и само кутиите и захранванята да въртим . . .

Редактирано от Company Of Heroes (преглед на промените)

Чакай малко. i3 е достатъчно бърз процесор за карта от среден/висок клас. Не виждам защо изобщо спорим, само и само твоята да е ... Примера с Пентиума е твоя идея, аз съм дал нещо напълно реално.

П.П. Ами давам различни предложения, а не всички да се хванем за едно и същи и само кутиите и захранванята да въртим . . .

HD7870 е едно 20% по-производителна от HD7850, така че един i5 е по-добър вариант за нея.

Но така вече излизаме извън бюджета.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Човека едва ли държи да е "оригинален". Като гледам подписа ти и ти нямаш подобни мераци. Само харда май му е време за смяна?

Човека едва ли държи да е "оригинален". Като гледам подписа ти и ти нямаш подобни мераци. Само харда май му е време за смяна?

Ммм да. В понеделник поръчвам друг : ) Уцели момента да попиташ за харда.

Като изключим кутията това е идеалната конфигурация.

По-добре да вложи някой лев отгоре за монитор, че почти всички гледате да спестите от това, пък HD7850 се комбинира чудесно с i3-3220.

А и авторът на темата иска да има DVD, клавиатура и мишка. :P

Механичен или ще добавяш SSD?

Тоя 360GB SATA II го продавам на един пич от продавалника и взимам ТОЗИ + флашка 16GB USB3, пък по-нататък и SSD : )

Редактирано от Company Of Heroes (преглед на промените)

• Автор

Нещата отиват към финализиране,отпуснах още малко пари за да бъде удоволствието пълно,кажете и вашата дума за това http://nikem-bg.net/cart/46166p1r46690p1r46943p1r46629p1r44433p1r1010p1r1001p1r44972p1r46743p1r46364p1rf.html.

GA-B75M-D3H Вече не е налично ! Тези от Никем ни оставиха без нищо :mad:Сигурно искат да им копуваме новите и скъпи дъна :mad:

BB код:

ASROCK ZH77 PRO3 /H77/1155 - 1 бр. - 143.29 лв.

I5-3330 /3G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 336.64 лв.

CORSAIR 1x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 2 бр. - 72.72 лв.

1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA - 1 бр. - 138.97 лв.

SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 - 1 бр. - 359.08 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 117.40 лв.

CM ELITE 335U BLACK NO/PSU - 1 бр. - 79.79 лв.

ASUS 24 VE247T - 1 бр. - 334.14 лв.

A4 KB-2103D DESKTOP USB - 1 бр. - 21.23 лв.

ASUS DRW-24B5ST/SATA/BLACK - 1 бр. - 30.21 лв.

Обща стойност - 1 633.46 лв. с ДДС Линк към количката http://nikem-bg.net/...r46364p1rf.html Тук орязахме малко от кутия заради дъно ама не е болка за умиране :D

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

• Автор

GA-B75M-D3H Вече не е налично ! Тези от Никем ни оставиха без нищо :mad:Сигурно искат да им копуваме новите и скъпи дъна :mad:

Прав си,не бях обърнал внимание.Ще направя поръчката най-рано в понеделник,кой знае колко неща ще се променят до тогава! :(
  • Автор

Дано не ви ставам досаден,но направих малка промяна в конфигурацията,естествено вдъхновен от постовете в други съввети!Та по въпроса

http://nikem-bg.net/...1r1001p1rf.html

избрах друг твърд диск,промяна в кутията и захранването,а и дъното.Въпроса ми е,дъното и захранването стават ли за тази конфигурация?

Редактирано от markocho (преглед на промените)

Стават, ама тоя твърд диск кой видя да го препоръчва? Това е диск с фърмуер оптимизиран за 24/7 в DVR и подобни устройства, и диска е с ниска консумация, тих, но за сметка на това по-бавен, ако се ползва в настолен компютър. Ако искаш 500ГБ - WD5000AAKX, ако искаш 1TB - WD10EZEX.

Моята ми излезе 1470лв .Ако смениш картата с по-мощна за още 150лв отгоре, ще си на 6. пп:Включително и кутията със захранването+ ДВД-то. Всичко на Асус.

Редактирано от TOPCON (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.